Hur gick det nu då?

En månad utan kolhydrater. Gick snabbt. Att leva utan socker är enkelt, sålänge man är hemma.
 
 
Min diet började sjukt bra, 5 dagar från att jag börjat hade jag tappat 2 kg. Detta var sjukt bra inspis för att orka fortsätta. Jag förstod lixom att jag också faktiskt kan gå ner i vikt. Så de två första veckorna gick jag ned sjukt snabbt. De två sista veckorna har inte varit lika extrema.
 
Nu har jag gått ner 6 kg. Vilket både känns och märks. Jag kommer in i mina gamla jeans vilket är super! Att leva lite hälsosammare, utan onödigt socker och snabbmat har även haft sin inverkan. Jag mår mycket bättre och är mycket piggare. 
 
Jag har heller inte druckit ett glas alkohol under den här månaden. Väldigt bra! Så skönt att inte vara bakis på söndagar och det känns faktiskt som om jag skulle ha en dag mer under veckosluten. Att gymma på söndagar är helt klart bästa dan att gymma på, lite folk och skönt att göra något nyttigt på en annars slö dag.
 
Hur det har varit då. Eftersom jag varit utan godis ända sedan maj 2015 så var detta inget problem för mig. Chips och popcorn är dock något jag saknat.. Men istället har jag dippat grönsaker vilket varit lika gott. Att dricka endast vatten 1 månad har faktiskt gått överraskande bra. Saknar dock typ juice. I skolan har jag inte ätit i matsalen på 1 månad, har haft med mig egen lunch varje dag. Det har gått bra, krävs självklart lite planering och tar lite tid men annars enkelt. Det jobbiga har varit då jag varit på besök hos någon och inte kunnat äta något av vad som bjuds. Hahah, har nog ätit frukt ibland i såna fall.
 
Jag kan verkligen rekomendera LCHF åt dig som gillar grönsaker och kött.
 
Kommer skriva ett annat inlägg om hur jag tänkt fortsätta med mitt nya sockerfria liv. hahah xd
 
 

Årets hittills bästa köp

Mitt hittills bästa köp iår är nog mina sweet pants. Ä l s k a r dem och av sju dagar i veckan så användet jag dem 6 dagar. Mina snapchat vänner tror antagligen att jag inte äger några andra byxor. Men helt påriktigt är dom så sjuk sköna och härliga. Skulle aldrig klara mig utan dom längre. Mina är i den lösa modellen eftersom jag inte gillar tighta joggingbyxor.




Utan ljud

Blev ingen skola för mig idag. Vaknade helt svettig och utan ljud imorse. Tror jag har feber.. Det jag gjort hittills idag är druckit mitt favorit te och kollat youtube klipp. Alltså shit vad jag börjat haska min tid på youtube. 🙈




Gonatt

Ikväll har jag inte gjort mycket. Käkat mat, villet blev allslags blandning denhär gången. Så har jag färgat mina bryn och testat kroppsskrubben. För en stund sedan tränade jag även lite, helt skönt att få upp lite flås. Förutom detta så har jag kollat på youtube.

Föresten imr så är min diet över. Har ingen aning hur jag ska fortsätta, vet dock att jag inte än är på den vikten jag vill vara.


Dagens middag. 😻

Torsdags shopping

Hade en kort skoldag och slutade redan halv 2 så jag och Fanny åkte iväg till stan direkt efter skolan. Har länge tänkt köpa ett par jeans vilket jag hittade så de var bra. Köpte även en fuktkräm och en skrubb. Båda två var på rea och doftade gudomligt. 
Annars har jag haft en lite sämre dag idag. Inget jag vill gå in på här men. Har någon tips på bra serier är jag verkligen i behov av såna just nu.
 
 
Jeansen och krämerna. Åh alltså den hallon fuktkrämen. Himlen alltså.
 

Förkyld förstås

Redan igår kväll så kände jag på mig att jag kommer bli förkyld. Imorse vaknade jag med världens halsont och har haft det hela dagen. Jag hade tänkt besöka gymmet ikväll men nu tror jag nog inte det blir av. Hade även planerat in spinning imorgon så får se hur det blir med det. 
Så jäkla typiskt att det här händer just då man börjar få lite flyt. :(
 
 
 

Plugg

Idag har jag börjat på bok nr. 2 i samhällslära. Lässaldot för idag är hittills 80 sidor vilket är ganska bra. De går enkelt då ämnet är intressant. 

Förutom läst så har jag varit ute på pw och lagat mat. Även städat lite och googlat en hel del.

Imorgon har jag endast två lektioner så får sovmogon till klockan nio. Super härligt!



PS. Idag var första gången jag förstod något på matten under den här perioden..

Middag

Försöker äta helt fuskfritt idag. Hittills har det gått bra! 
I morse käkade jag turkiskyoughurt-grynost-hallon blandning vilket jag äter nästan varje morgon. I skolan åt jag min tacosallad, sallad med köttfärs och avokadoröra. Middagen bestod av grönabönor, lite grönsakswook och köttfärsbiff med avokadoröra på. Super gott. 

Nu ska jag städa lite, beställa penkkisdräkt och vila. Ifall jag hinner senare så ska jag ett varv på gymmet också.




Hoppsan

Dit försvann den tisdagen. Är skukt trött och ligger redan i sängen och halvsover så blir ett kort inlägg. 
Hade ridlektion som vanligt ikväll och red Väiski den här gången. Gick faktiskt riktigt bra mot slutet.
När jag kom hem efter åtta nån gång börja jag fixa ihop lunchlådor till skolan. Blev sallad med köttfärs och guacamole. 
Nu har jag nyss satt kokosolja överallt på kroppen och ska sova. Gonatt!





Dagens lunch

Idag fick jag fixa lunchen här hemma. Blev en bacon-ägg sallad. Super god! 




Söndag

Vilken skön söndag! Idag har jag faktiskt hunnit göra en hel del. Vaknade tidigt imorse och läste igenom första samhällslära boken. Endast 3 kvar plus repetitions boken. Sedan så käka jag mkt frukost, bakade lchf knäckebröd och var ute med hunden. 
Nångång mtt på dan for vi iväg på gym, jag mamma och Lydia. Efter gymmet har jag umgåtts med Julia & Hanttu. Nu tänkte jag bara kika in här och sedan sova. Har endast en lektion imorgon så har hela dagen på mig och gör viktiga saker så som beställa penkkisdräkt..
 
På bilden har jag den nya koftan på mig. 
 

Trött

Idag har jag hållit på i 3 veckor med dieten. Under den här veckan har jag inte gått ner typ någå alls vilket är lite tråkigt. Har dock även fuskat lite och ätit frukt lite nu som då.. Så nästa och kanske sista veckan ska jag vara striktare. 
Har under de senaste två veckosluten inte gjort typ något alls. Förutom shoppat lite och mest umgåts med familjen. Nästa veckoslut blir det ändring på det! Då har jag dessutom varit 1 månad helt utan alkohol vilket är super för kroppen!
 
Åh denna härliga bild är från sommaren 2014. Känns länge sedan. :O
 

Shopping

Hittade en hel del saker i stan. Köpte en tröja med snöre i urringningen som alla har typ. Men den var faktiskt fin och min stil. Så köpte jag en kortare topp jag tänkt ha sedan på resan, priset var 2 euro så de kan man inte klaga på. Hittade även två armband på rean. Från JC köpte jag en lång vit kofta på -70% och tillslut ett läppstift och läppenna. Har testat de ikväll och det var verkligen super fint!

Nu har jag nyss klarat av ett kalas utan att ha ätit något av vad som bjöds. Sjukt. Men behöver inte ha nån ångest över att jag fuskat nu heller. :)





Dagens outfit



Idag har jag faktiskt för en gångs skull lockat håret. Hade plötsligt mer tid på mig än jag trodde imorse så det blev lockar. Vet inte riktigt vad jag tkr om det, helt okej ser det ut. Tkr fortfarande ändå inte att det är speciellt snyggt med kort hår och lockar. Hm eller det beror på hurudana lockar man har. 😅
Har på mig en gammal tröja från Kappahl och byxor från Zara som jag älskar! Bäst på alla sätt förutom att man måste ha bält i dem.



Kosmetolog

Idag efter skolan körde jag iväg på ansiktsbehandling. Super härligt, vardagslyx. 

Ikväll har jag varit på kalas och nu ska jag sova. Ska upp tidigt imorgon, följer med Alice till stan. :)



Värsta kockmössa 

😻


Alltså kolla. Nu ska jag lära mig att göra ögonsminkningar! Hihi så roligt med nya sminkprylar. 


Köpte öven den här produkten för håret som jag även haft innan. Den är världens bästa att reda ut håret med. Jag kommer dofta kokos förevigt jag nu..


Jejejejejejeje

wohoo, ska snart hämta världens bästa paket på posten. Hihi, hoppas så att jag fått allt vad jag beställt.




Onsdag

Alltså den här veckan. Jag vet inte riktigt vad jag har för fel, men jag är super glad hela tiden. Egentligen har inget speciellt hänt, förutom faktiskt några sorgliga saker. Men utöver det är jag på så bra humör. Vet inte om det är matvanorna som spelar in eller vad det är men skönt är det iaf.
Skolan gick snabbt idag och under sista hålpasset jag hade idag så försökte jag träna lite. Var dock väldigt fullt i gymmet med högstadie elever som endast satt och rulla tummarna på maskinerna så blev inte gjort så mycket. När jag kom hem fixade jag mat. Maletkött med tacokryddor, sallad och guacamole. Käkade helt sjukt mkt så ikväll blev det endast en te kopp som kvällsmål.
Annat jag gjort ikväll är läst solo och hämtat bil från farmor & farfars.
 
Här synns föresten dynorna jag köpte. Behöver flera till men detta är en början.
Nu ska jag snart skölja ut kokosoljan ur håret och sedan sova, ska upp innan sex imr bitti.
 

Kokos i allt

Jag har av flera personer fått höra om hur bra kokosoljan är och även läst massor om den. Så efter att ha planerat köpa oljan i flera månader tog jag tag i saken idag. Så just nu har jag kokosolja lite överallt. Speciellt i håret och i ansiktet. Jag lovar höra av mig här om vad jag tyckt om oljan efter ett par gånger användning.
 
Jag har som många andra super dålig hud nu. Speciellt pga det kalla vädret. Jag smörjer ansiktet flera gånger om dagen och ändå är det super torrt. Har kosmetolog tid på fredag och ska se ifall jag får köpt nå dunder produkter därifrån som skulle hjälpa mig ur detta. Sjukt jobbigt att ha problem med huden.
 
 

Dagens selfiesar









Bra dag

Efter skolan idag har jag inte hunnit göra något annat förutom lagat mar och varit vid stallet. Red Helmi ikväll vilket gick riktigt bra för en gångs skull. Kul! 




Stoooor hest


Detta blev dagens middag. Helt sjukt gott!


Lagade även ihop en lunch låda till skolan imorgon. 😻

jejejejeje

Idag är en bra dag. Har fått tillbaka iphone 5s. Får äntligen lägga undan 4an! Uppdateringen på bloggen kommer bli lite mer som vanligt med bilder och tråkiga korta inlägg. 😇 Har ni något speciellt ni vill se av eller läsa så säg till. 




Hej du söndag

Vilken super dag jag haft! Hoppas ni andra även haft en trevlig söndag! 
 
Vaknade efter alldels för få timmar sömn då pappa ringde och fråga om jag kommer med till simhallen. Vilket jag självklart gjorde. Simmade 30 min och trampade vatten 20 min. Skönt för träningsvärken. Efter simningen käkade vi på pedrinas. Jag beställde en broiler biff med världens godaste sås och istället för potatis tog jag sallad.  Hämtade även spegeln jag köpte. Super fin är den!
 
Ikväll träffade jag Alice vilket var super kul. Pratade mer under de timmarna än jag sammanlagt pratat under hela veckoslutet.. :D
 
Nu är Lydia hos mig och vi pratar strunt. Beställde även nyss sminkborstar.. Hihi :3 Laddade nyss upp bilderna från den senaste veckan på datan så tänkte visa några. Beklagar kvalitén.
 
 
 
 
 
 

LCHF

Nu har jag hållt på med LCHF dieten i 2 veckor. Just nu ligger jag på -4 kg vilket känns väldigt mycket. Det både synns och känns. Jag mår desutom så mycket bättre av att inte äta något socker alls. Det ända negativa jag hitills märkt av är det att man inte ska äta frukter. Jag älskar frukt och äter annars väldigt ofta frukt.Så de e lite konstigt att vara utan. Men annars går allt väldigt bra. Jag hoppas gå ner ännu 2 kg innan dieten e slut. :)
 
 
 

Uppdatering

Hejåhå, hoppas alla har en mer händelserik lördag än jag. 
 
Dagen började med att jag vaknade innan alarmet vilket är väldigt bra. Börjar känna mig lite vuxen! Sedan så käkade jag väldigt mkt frukost som besod av stekt ägg och bacon plus en turkiskyughurt blanding med bär. Super gott. Typ klockan tolv åkte jag och pappa till gymmet. Körde lite väl hårt md min skadade rygg.. Hoppas den är okej imorgon. Därefter hm och duscha plus äta och sedan var jag och pappsen en stund hos farmor och farfar. 
 
Nu ikväll har jag beställt en spegel, kollat youtube och tindrat. Känns lite tråkigt att inte göra någoning med jag är iaf utvilad inför nästa skolvecka. Spegeln jag beställde var en ganska stor en som jag hoppas rymms in i mitt lilla hus.. Super snygg var den hur som helst.Jag kan tyvärr inte ladda upp en bild på den här, men visar förstås en hel del selfiesar från den då jag fått hem den..
 
Har föresten inte fått tillbaka min mobil ännu heller.. 

Heeelg

Äntligen veckoslut. Jag har inga planer alls vilket är väldigt skönt. Idag efter skolan åkte vi till stan där jag köpte en polotröja och ett par tights från Nike. Väldigt sköna att ha på sig såhär hemma och dessutom är dom sjukt snygga. Vi käkade på pedrinas vilket gick bra fasten jag är på diet. Tog en vanlig rätt men istället för potatis så tog jag sallad. Sjukt gott var det! 
Nu är klockan lite efter tio och jag är sjukt trött. Tänkte ta bort sminket och sedan slänga mig i sängen för att imorgon vakna tidigt och sedan besöka gymmet. Har inte gymmat sedan tisdags..
 
Ha ett trevligt veckoslut alla. :*
 
 

Städning

Ikväll har jag varit riktigt duktig! Har städat hela lägenheten, diskat och skrivit. Känns så mkt roligare nu då det är rent. Alltså jag vet inte riktigt om det är pga dieten eller vad det är men jag är så mkt piggare nu. För en månad sedan hade jag ikväll antagligen legat och kollat serie hela kvällen.. Jag har även börjat plugga på studentskrivningarna och har snart läst igenom första samhällslära boken. Går snabbt då det är intressant. :)
 
Nu ska jag läsa bloggar och sedan sova. Natti. <3
 
 

Lchf

Jag älskar min diet. Helt sjukt hur känslig man blir för socker då man är utan det. Frukt t.ex smakar så sjukt mkt sötare och godare. Har hållt på i 1,5 vecka nu och ligger på -3 kg. Vet ännu inte hur länge jag tänkt hålla på.. En månad nu och sedan så kmr jag börja äta typ bröd, frukt osv. Hur det blir med alkohol under den här månaden får vi se. Kommer kanske tillåta fusk 1 gång.. haha nä men får se.
 
En annan häftig sak är att jag håller mig mätt mkt längre på en sallad nu än vad jag tidigare gjort. Hittills har jag inget negativt att säga om dieten. Lite jobbigt i skolan med skolmaten.. Men jag har med mig hemifrån istället dom dagar då jag vet att jag inte kan käka i skolan.
 
Bild från då vi var på sjön. 

Helgen

Har haft en skön och lungn helg. I fredags kväll for jag körande till Nellis och vi satt och prata hela kvällen. Nästa dag for jag till stan och köpte nya mysbyxor och en super mysig halsduk. Mot kvällen så kom Nelli på besök till mig och vi kollade film och käkade grönsaker. Det godaste som jag får äta.. 
 
Idag så har vi varit ute på isen och skrinnat. Jag, Nelli och Daniel. Vilket var kul, dock ganska tungt. Jag lyckades dessutom fälla min smörgås i sanden. :( Men annars roligt. Därefter kolla vi film och chillade.
 
Dieten går helt bra, har gått ner ca 2,5 kg på en vecka. Både idag och igår har jag fuskat lite dock. Har ätit lite frukt, igår blev det appelsin och idag appelsin plus några vindruvor.. Inte så mycket, men ändå. Imorgon blir det gym under något hålpass och fortsatt lite strängare diet utan fusk. Sötsuget efter typ godis finns inte alls, inte kanske så konstigt heller eftersom jag inte ätit godis på 8 månader.
 
Hade bjudit på härliga bilder från ihelg, men eftersom jag inte har nån telefon som duger att ta bilder med så har jag tyvärr inga..
 
Så ni får en blodig selfie från halloween istället.
 

Telefon beroende uppdatering

Efter en vecka utan telefon har jag nu fått en låne telefon. Lyckan är stor! 
 
Hihi efter mitt utbrotts inlägg om livet utan telefon så har jag fått en hel del kula komentarer. T.ex av min lillsyrra. Jag kan nog medge att jag kanske överdrev en aning. Men helt ärligt så det ända positiva jag märkt av min telefon paus är att jag faktiskt öppnat samhällsläraboken och börjat läsa till stundetskrivningarna.
 
Det som är jobbigast med att vara utan telefon är egentligen bara det att man är utan den. För mig kändes det som om jag hela tiden missade något roligt som nå kompisar skulle göra, fast jag egentligen inte gjorde det.
 
Men hur som haver, jag klarade av det och nu ska jag fortsätta kolla på youtubers.
 
 

Hur det är att vara finlandssvensk

Jag hoppas att ingen i Sverige missat uppståndelsen kring den svenska journalisten som ställde Kasper Björkqvist världens dummaste fråga. Om hans föräldrar är från sverige eller varför har kan svenska. Jag hoppas att alla som läst eller sätt intervjun och sedan läst lite komentarer kring inlägget och artikeln förstått det som även Kasper försökte förklara.
 
Finland har två stycken national språk. Vilka är finska och svenska. Då finland för flera hundra år sedan hörde till Sverige flyttade många svenskar till Finland vilket har lett till att än idag finns en stor del människor som har svenska som modersmål i Finland. Alla i finland läser i skolan både finska & svenska. Att vara finlandssvensk inte oss mindre finlänadare alls.Aldrig att det skulle komma på frågan att någon av oss skulle heja på Sverige i en match mellan Finland och Sverige. 
 
Vi är lika mycket finländare som de som pratar finska. 
 
Att behöva förklara nästan varje gång man pratar med en svensk om varför man kan svenska är jobbigt. Att behöva förklara att brytningen vi använder inte är dålig svenska, eller halvfinska är otroligt jobbigt. Att få frågor kring om ens föräldrar bott i sverige eller hur länge man själv bott där är otroligt jobbigt. 
 
Jag hoppas att iaf någon har lärt sig något nytt efter all denna uppståndelsen. Ni förstår inte hur glad man blir varje gång någon vet vad en finlandssvensk är då vi är på besök hos er svenskar. Till er som vet vad en finlandssvensk är, Tack för att ni vet att vi finns!
 
 

Hockey

Igår när jag kom hem från stallet började hockeyn. Jag satt och kollade på matchen själv med Larry, och faaan va spännande det var. Första gången jag orkade se en hel hockeymatch på tv. Trodde jag skulle dö då ryssland gjorde 3-3 målet några sekunder innan matchens slut. Iofs tror jag inte jag var ända som villa dö av nervositet.
 
Det som gjorde att jag orkade kolla matchen var nog ändå mest det då det slog mig att spelarna är i min ålder. Blev genast mycket intressantare. Så otroligt duktiga dom var, och är så otroligt glad för deras-vår-Finlands vinst.
 
Det finns dock en grej som lämnade och störa mig något otroligt. Jag kollade imorse på aftonbladets intevju med Björkqvist Kasper. Han är finlandssvensk så intervjun gjordes på hans modersmål - svenska. I slutet frågade intervjuaren hur han kan svenska, ifall hans föräldrar är svenskar. SERIÖST. Kasper började förklara för dem om Sveriges historia för att förklara att det finns svenskspråkiga finländare. O M G
 
Snälla sverige, låt mig komma dit och förklara för er. Det är helt sjukt hur lite ni vet om er egna historia och om Svenska språket. åh, så jävla upprörd..
 
 

yeeess

Heja älskade Finland! killarna var verkligen värda vinsten! 😍❤️😍❤️

Utbrott

Åh vad det kändes bra att skriva ner all skit jag tänkt på. Att ha sovit sjukt dåligt, behövt vara nära reste av familjen hela tiden, börjat skolan, vara på diet och så ännu missa all kontakt med resten av världen gör att jag inte är på riktigt bra humör. 
 
Imorgon har jag inga lektioner alls. Så jag sticker iväg och jobbar. Kommer bli skönt att få bara prata i telefon och göra det jag vet jag ska göra. Undra dock vad jag ska äta för frukost imorgon. Blir säkert ägg & nå grönsaker.
 
Eftersom det inte blir någon dyr telefonräkning för mig nu.. -.- Så tänker jag faktiskt köpa skor. Hittade ett par i stan sist så hoppeligen finns dom ännu kvar. Det var sommarskor, men just nu bryr jag mig inte. Även fast de är -20 därute.. Det kommer ju värmre tider senare. :)
 
 

Hjälp mig

Alltså jag kan inte beskriva hur mycket mitt liv suger just nu. De suger så sjukt jävla fakkng mkt. Ja. Jag är sjukt telefon beroende. Men helt seriöst jag kan inte göra någonting utan den.
Jag vet inte alls vad mina vänner håller på med.
Jag kan inte besöka nån sådär bara som inte har typ snap och kollar den hela tiden.
Jag kan inte sova i mitt egna hus.
Jag kan inte vara i mitt egna hus för det finns seriöst inget att göra.
Jag har ingen musik att lyssna på i bussen på morgonen.
Jag kan inte besöka butiken sådär bara och ringa och fråga vad det var jag skulle köpa.
Jag håller på och får fel i huvudet av att vara inne hos föräldrarna och syskonen hela tiden. 
 
DESSUTOM bestämmer nån annan att jag ska betala 100 ege för att fixa min gamla och vänta i två veckor. Då jag skulle kunna sätta dem pengarna plus 500 ege till en ny telefon som jag skulle få imorgon istället. Jag vet ju att jag skulle bli väldigt pank just nu. Men varför betala 100 ege nu för en telefon som jag sedan ändå skulle förnya. Fan. Väntetiden är ändå värst. Jag håller på och blir knäpp. Nu kommer jag antagligen få komentarer om att de e nyttigt att vara utan den ifall du är så beroende. Ja, kanske. Men jag behöver inte vara "oberoende" av telefonen. Hälften av dagens värld fungerar genom mobilen.
 
Okej, nu fick jag skrivit av mig lite och kan kanske somna utan att gå sönder ikväll. Det känns typ som om jag har världens mest PMS. Men ja, just nu får jag klaga och tänker vara sur. Fuck i helvete
 
 

Diet 2016

Jag tror nog jag nämt här på bloggen att jag börjat med en diet nu 2016. Hade tänkt börja den första januari men det blev lite svårt eftersom jag var bakis i vasa. Så jag började den andra istället. Pappa och jag kör då alltså på LCHF. Maten i sig kommer inte vara något problem eftersom jag inte är något speiellt stort fan av potatis, spagetti och ris osv.. Men just de stunder då man är snål på t.ex frukt eller typ chips kommer vara svårare.
Igår bakade jag frö knäcke på lchf recept vilket blev riktigt gott, så även de som inte är på diet har typ käkat upp det...
 
Idag ska jag prova på att baka ett bröd... Är lite skeptisk, men pappa vill ha det så. Får prova. :D
 
Imorgon börjar föresten skolan. Kommer bli sjukt tungt att vända dynget tillbaka. 
 
 

2016

Gott nytt år! Jag hoppas ni alla hade et bra slut på 2015 och fick en bra början på 2016. Jag fick ialla fall det. Ända tills morgonen efter då jag söndrade min telefon. Den är helt kaputt och jag är helt utan mobil. Helt sjuk vad beroende man är av den. Så ja, ni får kontakt med mig via typ snapchar och facebook..
 
Den ända bilden jag har som jag laddade upp på instagram...

RSS 2.0