Förfest

Julia och jag har sminkat och fixat oss och dansar loss för tillfället. Riktigt härligt och vi har båda sån feelis. :D







Hihi så gullig




Snabbtitt

Har fortfarande lite ångest över vad jag ska ha på mig. Men tror det blir den toppen iaf...
Snygga shorts har jag också. 😘

Taggad

Lilla jag är riktigt taggad för nyår nu. Känns som om jag klädväg och sko väg är helt beredd för att ta emot nyåret. Julia och jag kommer trogligen fixa oss tillsammans, vi brukar alltid ha riktigt kul. :D Jag kommer trogligen köra svarta jeans, glitter topp och blåkavaj imorgon. Håret lite smålockigt och sminkning lite festligare än vanligt. 
Nu ska jag ta och rengöra och smörja in min väldigt dåliga hy för att den ska vara lite bätre imorgon.
Pussklaam <3
bild som jag knäppte av lillsyrran

Shit..

Har shoppat loss på allt möjligt idag. Nyårskläder, skor, smink, smycken, underkläder bla. Känns som om mitt kort har noll pengar kvar... 
Anna och jag sprang runt i varje butik utan att hitta några kläder till mig, till sist gick vi till HM där vi fick köa i en evighet. Men jag hittade en kavaj och nån topp, så det var värt väntan. Efter att vi stressat runt och tog det lite lungnare så hittade jag massor med saker, synd att pengarna höll på och ta slut. :p




Stan

Ska till stan med Nelli,Valle o mamma. Tänker shoppa ihjäl mig..





Myser

Är tsm med Nelli äntligen. Riktigt mysigt. 




Ingen mat

Har inte ätit något än idag, förutom lite choklad. Är väldigt sur och jobbig just nu.
 

aifoun femma

Har haft min Iphone i kanske två månader och jag älskar den. Men det jag tänkte skriva om är det här med hur försiktig man är. Läste på kissies blogg att hennes iphone 5s hade spruckit efter 5 veckor då hon fällt den i golvet. Jag skulle nog börja gråta om det hände min. Kommer ihåg under första veckan då jag hade min så var jag riktigt otroligt försiktig och tappade den aldrig. Nu däremot är jag inte alls lika försiktig med den längre och har tappat den flera gånger. Jag har ju en försäkring på min så om den spricker så får jag en helt ny. Men ändå så skulle det vara jobbigt och säkert skulle jag vara tvungen att vara utan telefonen en tid.
Hur som helst efter att hag sett kissies bild kommer jag försöka vara lite försiktigare i framtiden. 
 

Orkar inte

Jag skulle kunna ligga i sängen hela dagen. Orkar inte stiga upp.
Återkommer då jag tagit tag i mitt liv igen..



2013

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Ja, jag har testat på nya saker.

Hur har ditt 2013 varit?  Jag tycker det har varit riktigt bra. Ett ganska medelår. Är riktigt glad över att jag tog tag i ridningen igen. Sommaren var helt härlig.

Blev du kär i år? Den här punkten är lite jobbig tycker jag. Jag lider av nån sjukdom som gör att jag inte blir kär, antagligen har jag väldigt svårt för att bli kär eller så behöver jag god tid på mig. Men hur som helst har jag inte varit kär i någon på så länge så jag inte kommer ihåg hur det är. Eller jo jag minns att man var glad och tokig, men kommer inte ihåg den där känslan i magen.. Mina bästa vänner är alla kära och det känns lite sådär utanföre ibland. Men jag antar att jag ska njuta så länge det varar, tänk nu om min sjukdom skulle gå över och jag skulle bli dödskär plötsligt. Haha..

Vilket datum från 2013 kommer du aldrig glömma? Vet inte riktigt något exakt datum, men thailand resan var något extra. 

Vad är din största framgång 2013? Denhär är ganska svår. Men för mig själv så tror jag det är att jag slutat bry mig så otroligt mycket om vad andra tycker och tänker om mig. Speciellt utseendemässigt. Känner inte att jag behöver maassor med smink för att gå till skolan, eller att jag måste ha matchande kläder varje dag. Jag känner mig mer självsäker. Jag tror det beror till stor del på att jag har så bra vänner som jag känner mig trygg med och som jag kan vara mig själv med. Behöver inte känna att jag måste försöka passa in.

Bästa köpet? Min Iphone 5s. Har verkligen blivit som min bebis.

Vad spenderade du mest pengar på? Kläder såklart, och skor. 

Gjorde någonting dig riktigt glad? Fick värdens gulligaste kärleksbrev av Anna till jul vilket gjorde mig riktigt glad, så fin skrivet. :* Jag fick också äran att bli Vanessas gudmor vilket jag blev väldigt glad över också.

Vilka sånger kommer påminna dig om 2013? Wake me up bland annat, många finska låtar som påminner om sommar och fest.

Vem har du umgåts med mest? Anna helt klart. Under sommaren var vi typ hela tiden med varandra.

Har du haft ett förhållande under 2013? Nej

Vart reste du under 2013? Vi var till Thailand och så var jag till Sverige på sommarlovet med lillsyrran. 

Är det något du saknar år 2013 och vill ha 2014? Mer fest, haha känns som om dethär året varit ganska lungt.. 

Vad gjorde du på din födelsedag? Jag kommer inte ihåg så mycket. Jag fylle i slutet på maj och vi hade ju riktigt varm sommar redan i maj så jag tror vi hade ganska bra väder. Så kommer jag ihåg att jag var tsm med Anna hos oss och så kom typ eeki och nån hit. Vi smälte choklad och hade frukter och bär till, skolade ur fin glasen och hade det säkert helt mysigt? Hände nog inget riktigt speciellt.

Finns det något som skulle gjort ditt år bättre? Jodå, mindre skitsnack. Alltid finns det saker som kunde ha varit bätre. Men jag är nog helt nöjd. Utan sämre dagar så skulle alla dagar vara medelbra. Hade varit skönt utan all den här polisanmälningen osv..

Vem saknade du? Det har i vissa perioder funnits dom som jag bara hade velat ha nära mig men inte haft.

De bästa nya människorna du träffade? Kan inte säga någon som är bäst. 

Vad vill du säga till dig själv inför 2014? Ta vara på tiden nu, du är bara ung en gång i livet.

 

 


Bildär

Har planer med lillsyrran att knäppa lite bilder imorgon. Hon har ju sin nya kamera som knäpper riktigt otroligt bra bilder. Hade gärna bytt bloggdesign, är väldigt trött på den jag har nu.. Håller på och söker genom klädskåpet, försöker hitta något som jag kunde ha på mig på fotografering. Känns som om jag gått upp 10 kg nu under julen så det är lite svårt att hitta något, haha. 
 
Antagligen så dyker det upp nya bilder här imorgon, hade vait kul för min del iaf. :)
 
 

Kaffe

Är på kaffe med dom här två sötisarna.
Hahahah ...



Otur

Idag har jag verkligen lyckast med att bli sen. Skulle vara vid lokalen tolv, men vaknade tio över. Fick väääldigt bråttom.. 
Satt vid lokalen i typ 5 timmar med några övningar och for sedan hem för att äta. Visste inte att jag hade en övning klockan sex så blev sen dit också. Riktigt bra gjort..



Jullov

Alltid under jullovet så blir dygnsrytmen helt fuckad. Trodde inte den skulle bli så svängd iår, eftersom jag har så mycket övningar hela tiden. Men här sitter jag nu och bloggar, chattar klockan halv 4 på natten.
Ska upp 10 imorgon, kommer bli kul.
Gonatt :*
 älskade klockan <3

Jäkligt smart

Hade på mig mina converse idag. Sämsta greijen jag gjort på länge. Blev helt blöt och trodde jag skulle flyga i backen alldes för många gånger. Slask är nog sämsta vädret man kan använda dom skorna i.. 
Nu ska jag byta kläder och gå iväg ut i slasket igen. (Y)
 

ett sånt skit väder



Vi är blöta och smutsiga efter promenaden, var är snön nuu??

morning

Vaknade av att fammu ringde och väkte mig. Kanske bra de, hade kunnat sova bort hela dagen annars.. Larry och jag ligger under täcket och värmer oss väntar bara på att han ska hoppa ner, springa till dörren och vilja it..



Besök

Jag behövde nog verkligen inte sitta ensam hemma ikväll ändå. Fick plötsligt besök av massor med människor vilket var riktigt roligt. :) Nu sitter jag i soffan och lyssnar på musik, ganska mysigt egentligen.. Antar att jag snart kommer somna här. (Y)
 

Sångövning




Sällskap sökes

Vi brukar alltid åka till mormor och morfars på jullovet. I år kan jag tyvärr inte följa med pga av revyövningar ikväll och imorgon kväll. Jag kommer alltså vara ensam hemma, så om nån vill hålla mig sällskap så plinga. :*
 
Hur som helst ska jag till fammos & faffas för att äta igen..
 
 

Mysigt


Såhär ser det ut då man kommer till oss. Hade varit riktigt mysigt med snö nu, känns riktigt konstigt med jul utan snö. 

#instacollage




Lite mer julklappar

Tomten hade gått lite fel och vi fick några paket till här i höstbackbyji. Jag fick en bok, som lät riktigt bra. 



Ännu mera mat

Idag är vi hos farmor och farfar och äter julmat. Är redan lite småtrött på julmat. 




Morgonmål

Äter mitt morgonmål halv ett på dagen. Lite sent kanske, men mysigt och gott med limpa och glögg.

hahahah mina fingrar ser ut som korta tjocka knackkors stumpar, men det bjuder jag på. x)


System kamera

Kan säga att jag är lite avundsjuk på min syrra som fått en system kamera till julklapps present. En canon eos 100D. Riktigt bra nybörjar kamera. Blir riktigt sugen på att skaffa en ny åt mig själv nu också..
Jag har försökt lära henne att knäppa bilder. Manuel inställning och sånt så tar vi imorgon i dagsljuset. Hoppligen är det inte helt mörkt iaf. 
 

Filmmys

Kollar på film och äter choklad tsm med lillasyster, riktigt mysigt.





Jul

Julmaten är äten och klapparna utdelade. Glöggen är drucken och barnen är nöjda, ganska iaf. Trevligaste julen på två år, inga många sura miner och alla är nöjda med sina julklappar. 
Ska ta och skriva ett längre inlägg senare. 






Sallad

Som vanligt så fixar jag salladen, tyvärr så hade pappa ett recept som jag var tvungen att följa. Men det blev nog ändå helt okej, lite väl mycket rödlök kanske. 😛
Nu ska jag duscha och börja fixa mig.





Blogga

Har massor med inspiration och vill bara skriva låånga inlägg just nu. Känner att det som kommer upp i mitt huvud just nu är ganska privat, så väntar med att skriva om det. Har varit massor med update från mobilen nu under senaste tiden och jag ska försöka skärpa mig och skriva lite längre och bätre inlägg oftare. 
 
Jag önskar er alla en God Jul. Se till att äta mycket nu, julskinka bjuds inte alltför ofta. 
 

Tjejer

Vi tjejer.
Vi går upp tidigt på morgonen för att duscha, tvätta och fixa håret, sminka oss och välja ut en bra outfit. Men det får inte vara för slampigt, eller för gulligt. Och absolut inte för täckande, men inte heller uringat. För Gud vilken hora man är då.
Vi tjejer, tänker varje måltid på vad vi stoppar i oss. På hur man ska se ut, den där drömkroppen man aldrig får.
Vi tränar för att se bra ut i bikini, men i slutet är det inte en jävel som ens reagerar.
Vi går en vecka varje månad, tolv veckor om året, med PMSutbrott, mensvärk och förlorade byxor när det blöder igenom.
Vi tjejer har den där crushen på den där enda killen, som ändå aldrig kommer bry sig eller ens märka att man existerar.
Vi tjejer får höra rykten om oss själva, våra vänner sviker oss och vi kan inte berätta våra djupaste hemligheter för någon på hela jorden.
Vi tjejer kan inte säga eller uttrycka vad vi känner, utan att någon säger att man är patetisk, uppmärksamhetskåt eller en dramaqueen. 
Vi tjejer ska alltid verka så glada, positiva och roliga, så vi ler hela dagarna. På nätterna när ingen ser ligger vi vakna, tänker och gråter, skriker i kudden när ingen annan lyssnar.
Vi tjejer blir utnyttjade av killar för sex, och kan inte gå utanför dörren utan att riskera att bli våldtagen.
Vi tjejer ska vara felfria, men ändå finns det alltid fel som folk hittar med oss.
Vi ska alltid uppföra oss så vi kan göra våra föräldrar stolta, men vi ska också vara den där tuffa bad ass tjejen som alla tycker är så himla cool.
En tjej har mer hemligheter än du någonsin kan räkna, och dessa kan hon inte berätta för någon.
Vi tjejer får alltid höra att vi förtjänar en bättre kille, men han dyker aldrig upp.
Vi tjejer ska inte ha dåligt självförtroende, även om media och samhället säger att vi inte duger i någon ände.
Vi ska lägga tid på att vara perfekta ända ut i fingertopparna, och det bokstavligt talat.
En tjej ska stå ut med en pojkvän som är otrogen, ignorerar henne eller behandlar henne som skit, men gör hon slut eller gör ett enda misstag blir hon kallad för hora.
Vi tjejer reagerar på varje andetag någon vi gillar tar - allt, precis allt noterar vi.
Vi tjejer får hat för vilken sorts musik vi gillar, hur vi ser ut och vad vi har för intressen.
Vi tjejer kommer alltid till en vändpunkt när ens kille gör slut, bästa vänner sviker och man bråkar med familjen - vändpunkter när allt går helt käpprätt åt helvete.
Vi tjejer står i timmar framför spegeln och försöker hitta fel, och komma på sätt att dölja dem.
Vi påminner oss själva att inte skratta för högt, le för brett eller prata för mycket.
Vi tjejer blir tillsagda att hålla käften om sånt vi inte är inblandade i, även om vi har otroligt mycket att säga.
Vi tjejer. Vi kan ta så jävla mycket, för vi är så sjukt starka. Jag kan inte säga att jag älskar att vara tjej, men jag är stolt över vem jag är och att jag klarar livet som tjej i vårat samhälle!
Bästa och sannaste texten man kan hitta
 

Äntligen

Det hjälpte att städa och tända på ljus, för nu känns det faktiskt lite som jul. Hittade mer ljusbelys dessutom, älskar alla möjliga stjärnor som lyser, kan inte bli för mycket av dem!




Jul imorgon?

Påriktigt, fattar inte alls att det är jul imorgon. Har knappt någon julstämning än.. :/
Har hunnit rådda mitt rum sedan jag julstädat så ska fixa lite här och tända ljus. Blir lite mysigare då iaf. 
 

Stallet

Anna mutade ut mig som vanligt för att mocka medan hon är och rider. Som tur har jag sällskap av Mindy och Fabian.




Juhuu

Anna rensar och städar sitt klädskåp. Hon har massor med kläder.. 



Hos anna

Hälsar på hos Anna nu, vi kollar film, lär oss sånger och har det mys. Vi är väldigt förkylda båda två och anna kom med en idee om att dra in saltvatten i näsan, så hon håller på och testar det nu. Ganska äckligt...


Vi är en aning trötta jaa...


Beslutsångest

Lucia eller revyövning? Ååh har sån beslutsångest!! 




godmorgon

Jag hade en helt okej kväll igår. Julia och jag for iväg till en julfest, kom hem kanske före två. Har fått sova 10 timmar vilket känns riktigt bra! 
Ikväll har jag både revyövning och sista lucia uppdraget påbexakt samma gång. Har lite ångest vilket jag ska välja.. 






<3




Att försöka sova

Att försöka sova är svårt då telefonerna finns.. Ibland vore livet enklare utan dem.




Att försöka sova

Att försöka sova är svårt då telefonerna finns.. Ibland vore livet enklare utan dem.




Klart

Äntligen klar med städningen, otroligt jobbigt men nödvändigt. Känns faktiskt lite bra nu. ;)
Har inte ätit något annat än morgonmål idag än, som tur startar vi med julmat idag.. :D

Såklart börjar mamma ropa om att jag ska tvätta dörrar? wtf är det för vits...



Julstädar

Usch vad jag inte tycker om att städa! Jag lyckas aldrig bli klar med det heller. Har massor med böcker överallt i rummet som inte har plats i någon låda ellet hylla, ingen aning om vaf jag ska göra med dom. 
Mamma kommer hela tiden dessutom med nya saker jag måste göra, städa skåp, tvätta dörrar...




Film mys

Vi vaknade tidigt imorse och ligger nu i sängen och kollar film. Riktigt mysigt. 😘




köpa eller inte köpa

Har lite beslutsångest, ska jag köpa eller inte? Jag har haskat massor med pengar redan idag, har snart inget kvar.. Men den här tröijan är på rea, så jag tror den får följa med hem.. :)



BR leksaker

Vi var nyss inne i BR leksaker onödigaste butiken i stan egentligen. Bara skräp typ. 




Julfest imr

Vi har som många andra julfest imorgon. Jag har inte köpt något nytt att ha på mig. Men som tur så passar min lillasyrras julklänning bra åt mig, så den kommer jag ha på mig imorgon. Den är faktiskt ganska fin också. :)
Nellipelli kommer hit efter skolan också, plus Julia eller det vet jag inte riktit än? Hoppeligen iaf.:D Det är mest Anna & Julia som pratat med varandra.
 

Larry mår bätre

Idag mår Larry helt okej, men det märks ändå att han inte är helt sig själv. Börja fundera vad Larrys reaktion skulle vara om jag kom hem med en liten hund.. Han hade nog först nosat på hunden och sedan tröttnat på den. Han är väldigt snäll åt andra hundar så från hans sida så skulle det nog gå bra. Förutom att ja anar att han lätt skulle bli avundsjuk och vilja ha uppmärksamhet.



bäst som finns




Julfest

Ikväll har lillasyster julfest i lågstadiet för sista gången. Ska bli kul att åka och kolla på deras program, det är alltid riktigt mysig julstämning där. Dessutom ska jag försöka hitta och hälsa på min gamla klassföreståndare har inte sett henne på måånga år. Saknar faktiskt lågstadiet nu alltid ibland, saknar speciellt studie orkan.. Den orkan har sjunkit en aning sedan sexan.. :D
Jag och Tahvo 2008... 

Smälter

En sånhär ska jag skaffa....




Trött

Klarade matteprovet imorse, gick ganska okej. Annars har alla mina prov gått otroligt dåligt...



Trött

Klarade matteprovet imorse, gick ganska okej. Annars har alla mina prov gått otroligt dåligt...



Sista provet imorgon

Jag har sista provet för den här perioden imorgon, min koncentrations förmåga vill inte riktigt räcka till det längre. Dessutom är det matte, där jag ändå vill prestera okej. Får sätta mig ner med mamma och försöka lära mig något.
 
Update om Larry så mår han lite bätre. Verkmedicinen har gjort så han kan gå lite iaf och är lite piggare. :)
Bild från nijans skolavslutning, saknar dom skorna.. Ingen aning om var dom är?
 

Orolig

Vi har en sjuk hund här hemma. Han har verkligen ont någonstans, han vill inte röra på sig och är allmänt riktigt slö och konstig, klarar knappt av att göra sina behov. Mamma har pratat med veterinären och han ska nu få verkmedicin och så ska vi se om det hjälper, annars så ska vi besöka veterinären.  Alltid lika jobbigt då man hamnar vara orolig över djuren. :(



sommar

Fick sån saknad då jag kollade genom bloggens bildgalleri från sommaren. Så här kommer fortsättningen på bilder från i sommar.. Bilderna är lite random plockade från olika tilfällen. :)
 
 

Sommar

Sommar - årstiden som alla väntar på, eller nästan alla. Tror de flesta känner igen sig med pratet om att nästa sommar kommer bli såå bra. Man planerar alltid massor med saker man ska hinna med och uppleva. Oftast hinner man inte med allt man planerat, men hur som helst hinner man med massor av saker ändå. Saker man kommer minnas resten av livet. 
Sommaren 2013 var riktigt bra då jag tänker efter. Vissa saker gick inte som vi väntat oss. T.ex midsommaren blev helt emot vår planering, men ändå hade vi otroligt kul. Jag tillbringade otroligt mycket tid med Anna och vi levde så otroligt kul singel liv båda två. 
Jag kan bara vänta och se framemot nästa sommar då vi är ett år äldre, lite smartare och kommer att ha minst lika roligt som sommaren 2013.
Hahaha, mina skor efter Klacken... 
Fortsättning på sommarbilder kommer i ett annat inlägg..
 
 
 
 
 
 

Ibland får man

Ibland så får man vara onyttig. Idag är verkligen en sådan dag.. 
Har nyss kollat klart Hangover, riktigt kul film. Nu ska jag städa rummet innan mamma och pappa kommer hem, vet inte om jag bloggat om det men dom har varit i tyskland. 
Imorgon är Anna äntligen i skolan igen, har saknat henne massor!





Övning

Kvällen har gått åt på revyövning. Nu borde jag kolla en film klar, missade halva filmen pga att jag försov mig imorse. MÅSTE kolla den eftersom vi ska skriva en recension till den inorgon, super härligt... 



Lördagen

Bloggade aldrig så mycket om vad jag gjorde i lördags, updaterade med bilder men ingen text. Så tänkte ta och skrvva lite plus lägga upp massor med bilder.
Vi for iväg klockan 8 på morgonen mot karleby. Första stället vi skulle sjunga på var en julmarknad. Sedan fortsatte vi på olika pensionärshem och var på en annan julmarknad i stan. Runt klockan två kanske, for vi till Amarillo och käkade riktigt god mat. Jag bestälde nötytterfile, helt perfekt stekt råder er att ta medium. ;)
Efter det så fortsatte vi runt till olika ställen. Vi fick lite paus i en timme och satt du vid media cafe i stan och drack kakao och åt lite. Efter det blev det dagens höjdpunkt då vi sjöng strax innan Tiikerit hade match i stan. På läktaren satt 800 personer så det var en aning nervöst. Men det var en härlig stämning. Efter det fortsatte vi till Terjärv kyrka och medverkade i en julkonsär. Efter konsären fick vi åka hem, jag hade jäkligt bråttom med att hinna på julfest. Bytte kläder och sminkade mig lite, så småsprang jag iväg i kylan. Blen väldigt sen natt, men rolig. :)
Lucia dagen i bilder.. :D
Ifall nån inte vill vara med på nån bild, säg till åt mig så tar jag bort bilden.
 

Tror jag har något fel

Är fortfarande super trött fast jag sovit tre timmar ikväll. Känns som om jag skulle ha sand i ögonen. Min kväll gick helt enkelt åt i sängen, har gjort noll saker. Helt skönt det också ibland..


blö lixom

Otroligt jobbigt då man vill prata med någon som inte kan prata just då man vill prata. Vilken mening dedär blev... Men nu just väntar jag på samtal från bästa Anna.




Trötter idag

Skrev nyss hälsokunskaps provet, känns helt okej nu efter. Är sååå trött idag, läängtar på att få sätta mig i bussen och stänga ögonen. Tyvärr hamnar jag sitta och lyssna på psykologi i 70 minuter innan det.



Plugg

Sitter vid lokalen och pluggar, har flera timmar mellan mina övningar så passar bra med provläsning. Tyvärr är jag så trött så jag knappt orkar hålla ögonen öppna, för lite sömn är inte alls bra..



Godmorgon

Har sovit alldeles för lite och jag har alldeles för lite tid på mig att öva på prov. Somnade 7 imorse typ... Så har ingen stor lust att plugga, som vanligt då.
Vi har revyövningar idag, så dit ska jag också om ett par timmar. Blir nog bra dehär..




spel på gång

Vi leder och kommer fixa dethär. 



Julfest

Julfest ikväll, lär bli en bra kvälll...




jålå

Media cafe

Vi slösar tid på Media cafeet och dricker kaffe, typ alla utom jag då. 



Lucia

Vi fortsätter med att lucia hela dagen.. Lite tungt är det, men kul. :)




Lucia kröning

Lucia kröningen är nu över, det var riktigt roligt och spännande. Imorgon fortsätter en hel dag med luciauppdrag, ska nog bli skoijjigt. Under kvällen blir det kanske lite fest? Få se. :)



Påväg till stan

Vi är påväg till stan nu. Klockan fem är första lucia greijen för dagen så det blir lite bråttom.. Jag ska försöka hinna köpa några julklappar dessutom.




Hos frisören

AP och jag är intryckta inne i skolans wc , hon lockar mitt hår.. Vilket behövs, lyckades inte så bra med det imorse. :D




Tiger jeans

Har på mig ett av mina tiger jeans idag. Dom har legat i skåpet i ett halvår, helt onödigt egentligen... 



Vill gråta

Motivationen försvann helt plötsligt då jag märkte att jag inte fattade en ända av övningsuppgifterna. Har lust att gråta och skita i att skriva prov imorgon, vet att jag kommer sitta där med pennan i handen och inte fatta någonting..



Fysik <3

Kämpar på med fysik, har faktiskt lite bätre motivation till det idag. Hittade som tur mitt häfte också. 




Dessutom ser ni på bilden hur bra min bantning gick idag. Vi lucior käkade på royalmeals och resultatet blev en gravid mage. Hade inte förvånat mig om nån trott jag var gravid på riktit.

11.12.13

11.12.13 sista gången man får skriva det som dagens datum. Uss vad hemskt. En av mina rädslor är typ att värden ska gå under, även fast det skulle ske om 100 000 år så vill jag inte att det ska ske. :(
Lixom då försvinner ju allt människorna gjort ( och förstört )..
 

Mycket skola nu.

Känner att det blir väldigt mycket skola nu här i bloggen. Tyvärr, haha typ tråkigast som finns att läsa om. Meeen eftersom jag har provveckor så kretsar mitt liv kring dessa böcker, även fast jag typ 24/7 håller på med annat och sedan i sista stund stress läser. Nu på fredag har jag fysik prov, kan säga att jag fattar noll. Vet inte om jag klarat av att räkna en ända uppgift helt själv under hela kursen. O:) Men fysik är verkligen inte mitt ämne, tror nog alla som känner mig har märkt av det. Som sagt så har jag fysik prov på fredag men imr så ska vi med lucia gänget på något uppdrag och skolning så min kväll kommer gå åt där. Troligen är jag hemma efter åtta och kommer nog inte orka läsa på något prov då. Alltså borde jag läsa ikväll, men såklart har jag inte äns börjat än. 

 kan säga att i stället för att plugga så börja jag kolla genom thailand bilderna.. 
 

hihi




Sån himmel :o

Hela världen är rosa just nu. Så vackert!



.


Haha, nu ska jag sova. natti 💕

Bra Sara

Jag sitter och googlar, läser bloggar, kollar ig, skickar på facebook och gör allt annat jag inte borde göra idag eftersom jag har prov imorgon. Psykologi är verkligen inte mitt favoritämne, har ingen inspiration alls. Känner inte heller att jag vill lära mig vad varseblivnings cirkeln är, eller vad kognitiva funktioner är. Jag hoppas ni andra som sitter hemma och pluggar nu har bätre orka och motivation än jag. 


💗

att gilla och ogilla

Alla har dem som de gillar mer eller mindre. Även fast det finns nån du inte tål, snälla låt det inte ta över ditt liv. Istället för att prata skit om den ogillade människan så strunta i hen istället. Du kommer ingenvart genom att hata hen. Det ända du sprider är negativ energi och ingen vill lyssna på någon som bara pratar skit om andra.
Vi tjejer är experter på att ogilla varandra, speciellt i högstadiet.. Haha, måste vara den jobbigaste tiden i livet. Men jag känner iaf av att det är ganska över. Ingen är perfekt och jag säger absolut inte att jag är det heller. Men jag blir så led människor som fortsätter prata skit utan att ha någon som helst anledning till det.
Nu ska jag sluta skriva inlägget innan jag skriver för privat, men jag tror att nån ska tänka efter lite...



Före och efter

Som jag skrev igår så klippte fammo mina toppar, hade egentligen velat klippa pannlugg också. (Men det får nån frissa i stan göra. ) Mitt hår blev 7 cm kortare, men är ändå glad att jag gjorde det eftersom det ser mycket tjockare ut nu och topparna är verkligen jämna. Klippte ihop en dålig före och efter bild, fixar kanske nån ännu bätre senare. 

Prov

Prov, prov och prov. Älskade provveckor. Eller så inte. 



Pudel

Idag känner jag mig som en vit pudel som nyss varit hos hundfrissan. 


Plugga

Försöker plugga men allt stör mig. t.ex kommer på att jag ska sätta hår olja i håret eller sitta och plocka ögonbrynen, eller som nu sitta och blogga. Ääh jobbigt just nu.
Fammo klippte föresten mina toppar, 7 cm kortare nu. Men känns bra att ha bort det ojämna.

Mat

Lagade mat tsm med pappa ikväll, jag fixade salladen och han köttet. Salladen var supergod. 



Snöskoter

Har kört med snöskotern första gången för i år. Hade med mig Larry som älskar att sitta på och springa efter. Efter att vi varit i skogen ett varv så tänkte jag att jag släpper lös honom så får han springa efter. Det gick bra ända tills han hittade ett kattspår och sprang efter det i stället. -.- Tog ett tag tills jag hittade honom på granngården. 
Nu fixar jag te åt mig och ska försöka plugga lite. 





Godmorgon :*

Åh, fick morgonmål på sängen av mamma. Kan man börja dagen bätre? Min telefonladdare är på språng så är tvungen att skriva ett koort inlägg innan bebisen slocknar. 



Bo


Random pic #tusen

Julia

Är hos Julia hela kvällen, får se vart det leder. 😄💪


Kände mig som en eskimo då vi var ute med Messie. höhö 💪

bubäblä

Min morgon:
Vakna runt 9 imorse, käka morgonmål och duscha. Bestämde mig plötsligt för att jag ska gå ner i vikt, kände mig som värdens tunna. 
Så jag börja planera vad jag skulle göra, äta mindre och nyttigare plus träna mer. Bytte om till bekvämare kläder och hämta pappas tyngder, satte igång. Såklart så ropar mamma att jag måste stryka kläder, snäll tjej som jag är så lämnade jag mitt tränande och gick för att stryka kläder. Det gick inget vidare strykjärnet läkte vatten överallt och jag flippade. Visade sig tillslut att mamma dragit ur strykjärnet eftersom hon inte trott att jag skulle stryka något. Så där stog jag med ett strykjärn som det rann vatten ur och en genomblöt skjorta. Fml lixom. Nåja, tillslut fick jag strykt mina kläder och kunde gå tillbaka till det jag börjat med. Dock hade jag en hemsk träningavärk i låren sedan tidigare så jag fick använda lite fantasi och googla för att hitta rövövningar som inte dödade mina lår samtidigt. 
Efter en halvtimme kände jag att det räckte, var så sur så tänkte att jag tar en lång promenad med hunden efter maten istället.
Nu ligger jag död under täcket. Min livslust är slut för tillfället. Som tur kommer den antagligen tillbaka nångång då jag orkar stiga upp och göra något.

Tack och hej nu har jag klagat tillräckligt för den här gångeb. Nästa gång ska jag försöka att inte klaga. Puss.



Daniel Wellington

Alla ska ha klockor hit och dit just nu. Jag vill ha en klocka som inte alla andra har, (iaf int i KG haha ) men den får ändå inte vara värdens dyraste. Ändå vill ja ha en klocka som ska hålla. Jag har gått och kärat ner mig i Daniel Wellingtons klockor. Tycker dom klockorna ser så klassiska och mysiga ut. Prisklasserna ligger typ runt 130 euro. Vilket inte är så mycket egentligen, inte om man jämför med andra klockor. 
 

När man har tråkigt

När jag har tråkigt, sätter jag mig oftast vid datan och loggar in här på blogg.se. Ibland känner jag för att skriva något, ibland så kollar jag bara statistiken. Min blogg - min text - mitt liv. Jag tycker om att blogga. Jag gillar att skapa reaktioner och har massor med åsikter. 
Dessutom det här med facebook, känns nästan som om man inte får uppdatera där längre. Ända som finns på min facebook e typ ask.fm länkar, spelförfrågningar och några nya profilbilder. Därför är det bra att ha en blogg, där man bara kan skriva ut det man tänker och känner utan att få dom där bitchiga komentarena för att man satt ut en ny status på fb. Dessutom väljer ni själva om ni vill läsa, inget jag tvingat på er. ;)
Bloggar är ställena där man berättar om sina liv, där dom som vill får gå in och läsa. Facebook är stället där man byter pf bild och chattar. Ungefär så känns det, fb har blivit så himla tråkigt. :/
 
Nu ska jag sätta på musik, äta godis och ha mys. :*
 

Klädsel

Kände inte för att klä mig extra idag. Enkelt är bäst.. 


Köpte ny mascara igår, helt okej var den. Jag har värdens kortaste ögonfransar så det finns ändå ingen mascara som kan göra mina fransar lixom WOW. Men den här var ganska bra, hade två olika borstar. 



Messie

Fotade Messie lite med den ordentliga kameran. (känner verkligen att jag behöver en ny nu) Hur som helst så var det ju ganska mörkt, bilderna blev helt okej. Hade varit bra med photoshop så man hade fått ändra lite färger nu. Men tänker ändå sätta upp dem hit, några iaf. Söt modell hade jag iaf.. :D
 
 
 

snöpromenad

För ett par timmar sedan så var jag och Larry ute och gå i snövärdet tsm med julia och Messie. Det gick riktigt bra och hundarna tyckte det var skoj. :)




Såhär såg Larrys tassar ut. Lite snöiga bara...

mystorsdag

Gör inget. 
Förutom testar min nya mascara och flätar håret, men de räknas som ingenting.


Hemma igen

Hemma efter en lång dag, trodde jag skulle dö av hunger då vi kom hem. Nu ska jag städa lite och sedan typ kolla paradise hotel, vet tyvärr att min favorit kommer åka ut, vilket är tråkigt. :( Får ha Samir som favorit igen nu då.. :D
 
För ett år sedan så hade jag sådär kort hår. Få se om det blir sådär kort under nästa frissa besök..
 

Nåniin

Påväg till polisstationen nu med mamma.
Efter det blir det kanske lite shopping, ifall jag får med mamma.. 😊


5.12.2013

Jag har varit lite depp över vissa saker under hösten. En del kanske vet om att det fanns ett fake konto på mig på instagram. ( Skrev något kort om det här på bloggen innan också. ) 
Kommer så bra ihåg första reaktionen, visste inte om jag skulle skratta eller gråta. Skakade i hela kroppen å var sååå arg. Höll som bäst på med en recension, klarade inte av att skriva den klart. Kommer ihåg att jag ganska snabbt ringde Anna som också var super förvånad.
 
Ganska snabbt kom vi överräns om att jag skulle polisanmäla kontot. Eftersom det utgav sig se ut som jag och satte upp bilder på mig och bilder på andra halvnakna kvinnor. Dessa bilder på dom halvnakna kvinnorna syntes inte ansiktet på. Men bilderna som var på mig, helt vanliga pf bilder och så syntes ju mitt ansikte på. Dvs då tänker ju de som inte vet om att sidan är fake att ansiktet plus dessa "nakubilder" hör ihop. Det känns ju inte värdens roligaste. Dessutom utger sig personen vara mig på kik också. Det finns bevis på att hon skickat bilder på MIG åt andra och sakt då att hon ser ut som jag. 
 
Dagen efter att vi hittat kontot så for Anna och jag och snacka med kuratorn och fråga vad man riktigt ska göra? Ingen av oss hade ju innan varit i nån sånhär situation. Då börjar det jobbiga med att försöka få kontakt med polisen. Haha vet inte om jag orkar skriva hela greijjen hit, men det tog 1 vecka innan jag fick pratat med en människa på polis stationen som kunde något. Dessutom var det pappa som fixade att han ringde åt mig genom bekanta poliser. Jag hade innan ringt två gånger till karleby polisstation och blivit lovad att bli uppringd, vilket jag aldrig blev. Polisen som tilslut ringde upp mig fixade då en polisanmälan och satte det här fallet åt nån annan i polishuset. I dethär laget var jag och väldigt många andra ganska irriterade över hur det kan vara så svårt att bara anmäla ett brott. Måste man lixom vara bekant med poliser för att poliserna ska göra något? Åh jobbigt var det iaf.
 
Ganska snart så ringde socialen upp pappa. Dom ville att jag plus nån förälder skulle komma på ett möte för att se ifall jag skulle behöva typ slippa till någon psykolog eller något. Det hör tydligen till då en underårig gör en brotsanmälan. Under första mötet märkte dom nog ganska snabbt att jag lär nog inte behöva nån psykolog remiss eller nåt i den stilen. (Tyvärr, eftersom jag gärna hade velat prata med psykologer.. Gillar ju att prata. ;) ) Efter första mötet så skulle man ha ett till som skulle vara utan föräldrar vilket blev ca 2 veckor efter det första. Hände inget speciellt under det mötet heller. 
 
Jag fick dock veta av socialtanterna att jag kommer bli förhör innan jul. De kunde inte säga något mer specifikt. Jag blev nog ganska tyst då. Innan jul?! Då kändes det som en evighet tills dess. Att anmäla i september och bli förhörd i december. Hah, nåja inget jag kunde göra åt. Mitt fall räknades väll inte som något som behövdes göra något åt direkt. Det förstår jag, att våldtäkter och annat hemskt såklart ska tas hand om först. Men kändes ändå lite bittert, jag får ju aldrig över den här grejen. 
 
Jag började fundera på att börja följa fake kontot på mig, så hon som hade kontot skulle märka att jag visste om det och kanske då skulle ta bort kontot. Jag ville ju lixom inte ha det kvar och om det skulle ta flera månader för polisen att göra något alls ( Man gör inget åt fallet fören jag blivit förhörd. ) så visste jag inte riktigt om det var värt att låtsas som om jag inte märkt konto och låta "fakejag" ladda upp fler bilder på mig och andra tjejer. Men jag lät ändå bli att göra något. Tänkte att det nog skulle vara svårare att spåra kontot eller göra något åt det ifall det blev borttaget. Kontot blev borttaget för ca två veckor sedan och jag antar att samvetet på "fakejag" tog över. Eller jag hoppas det iaf. 
 
Kanske runt den 20 november fick jag veta att jag skulle föhöras den 5.12. Det blir alltså imorgon. Ännu har de inte gjort något åt fallet och först efter förhöret kommer det bestämmas om dom ska göra något och vad det då blir. 
 
Jag är inte speciellt nervös inför förhöret. Det är ju bara att berätta och svara på frågor antar jag. Dessutom kommer jag ställa massa frågor. Vet ju egentligen ganska lite om hela grejen. Kan säga att jag hoppas att ingen ska behöva gå genom något sånt här. Sånt slöseri med tid och energi. Kommer kännas så bra när det här är över och jag hoppas så att den som gjort det här ska bli fast.
 
Ifall det finns något ni undrar får ni ställa fråga i komentarsfältet så svarar jag där. 
 
  

Åååh <3

Nästa period kommer jag så att ha det chill efter tre tunga perioder under första halvåret. Kommer att ha 6 hålpass plus att jag kommer tenta finskan också, så där får jag 4 hålpass till i veckan. Ifall jag inte ändrar något. Perioden efter det har jag fysiomix greijs och sista perioden har jag också riktigt chill. Framtiden ger mig lite extra vibbar av att klara det här jobbiga nu.




bilder?

Kan du ladda upp massor med random bilder från din telefon? Visst kan jag det. :)














Har inte så mycket bilder ännu på den här telefonen, här är nu några random pics. :)

gonatt

Börjar nio imorgon, så skönt.



Helt okej dag

Jag tycker inte den här dagen har varit så jobbig , även fast det kanske lät så i förra inlägget. Skoldagen kändes snabb och jag har faktiskt haft det ganska roligt tsm med lillsyrran. Tyvärr är jag fortfarande inte klar med inlämningsuppgiften men jag vet inte heller riktigt vad det är meningen jag ska göra? Står ingenting på Wilma heller.. Men jag får göra den klar i skolan imorgon eller så efter, vet inte när den senast ska vara inne. Som ni märker vet jag inte så mycket, och alla människor säger olika saker. Har fått höra att det är en recension jag ska skriva medan andra säger att jag bara ska svara på två frågor. Svårt dethär..
Men utan allt plugg så har den här tisdagen varit bra, hoppeligen kommer jag vakna med lite träningsvärk imorgon också. ☺️




Värdens bästa

Farmors bästa limpsmörgåsar. ååh nam.  

Ångest, vrf finns det? Jo antagligen för att man ska få något gjort. Jag ska ha skrivit färdigt en film recension i hälsokunskap till i imorgon. Snälla nån ge mig inspiration! 


Tränar

Tränar med lillsyrran lite smått. Vi har laddat ner några rumptränings appar vilka vi testar på. Egentligen borde jag inte göra något alls tungt nu, men det är inte alltid man har inspiartion till att träna så.. 
Fick också nyss veta vem som blev lucia och tärnor. Avslöjar det inte här än men kan säga att det blev iaf inte jag. Kan inte säga att jag är förvånad, hahah. Men nu behöver jag inte längre stressa och tänka på att alla prov kommer gå åt skogen. Skönt! 



Revyövning

Första revyövningen var helt okej. Även fast jag hade feber och frös och svettades om vartannat.
 
Har egentligen inte mycket att blogga om just nu. 
Eller om ni vill veta att jag nyss åt en mandarin, men det vill nog ingen veta. Nu tänker jag äta mina tabletter för ikväll och sedan lägga mig.
Hittade härliga bilder från Kalajoki, tagna i slutet på sommaren..
 

Sjuk på riktit

Vet inte om jag kommer gå till skolan imorgon heller. Jag trodde stegringen på morgonen bara var sådär plötslig som skulle gå om på typ några timmar. Men nu känner jag mig mycket sämre än i morse. Har super jobbig huvudvärk och känner mig trött och hängig. 
Jag vill egentligen inte missa skolan, eftersom vi snart har provveckor och jag vill inte vara borta från lektionerna.
 
På torsdag ska jag på polisföhör, ska försöka orka skriva mer om det i ett inlägg som jag redan påbörjat.
Behöver verkligen få färga mina ögonbryn..

medicin

Dessa dunder greijjor hoppas jag ska göra mig frisk.



Läkarbesök

Vaknade imorse med stegring. Så stanna hemma från skolan, pappa beställde då tid till läkaren. Inte pga av stegring utan förkylningen och hostan som jag haft över en månad. Enligt läkaren så har jag luftrörs inflamation, fick medicin och nu hoppas jag på att äntligen bli frisk! :D





Gonatt

Första gången sedan skolstart är kag i sängen med pyjamas på innan klockan nio. Riktigt bra gjort, behöver verkligen få sova ordentligt. Förra natten sov vi ca 4 timmar plus en timme under dagen, så jag är ganska så slut.
#Natti



Kul kväll...

Igår kväll trodde jag och Anna att vi skulle få sitta hemma hela kvällen men så blev vi räddade av tre prinsar i en blänkande volvo. Hela kvällen var räddad! Lyckliga och kissnödiga satte vi kurs mot regnbågarnas land. (bokstavligt) Jeppo, ett ställe vi aldrig besökt förut. Vägen dit var lång och vi hade några mellanstopp påvägen dit i bland annat nvetil å kronoby. 
Anna hittade en efterlängtad toalett..

pussar och kramar från nelli och sara 💕🐳🌈

RSS 2.0