dagen efter mat







Sämt bloggning

Hej, jag lever.
Bloggen har igen legat nere en stund, jag har haft ett helt okej veckoslut.
Fredagen satt jag hemma och kollade serier, tills Anna och Toffi knacka på dörren med pizzor. Hur gulliga som helst. 
På lördagen så fixade jag mig lite och packade det jag skulle ha med till Annas. Toffi och Anna hämta mig och vi for till Kokkola och köpte mat till kvällen. Vi gjorde en helt okej middag. Noora och Matti kom och käka med oss och så satt vi en stund vid annas tills vi for iväg till Nedervetil och var där resten av kvällen.
Idag så har vi inte gjort mycket, kollat film, käkat ships, sovit lite till och nu försöker jag skriva en filosofi uppsats. Det går ganska så slött fram eftersom jag inte har någon bok med mig här och måste googla allting.. Men det går. :) Nu ska vi väll snart iväg och käka någonstans, man mår inte så bra av endast godis och ships..
Jag fixade efterrätten och den blev faktiskt riktigt god. Den hann bara smälta lite för mycket.
 
 
 
 
 

Fredag




i väntan på nelli

Nelli är hos kosmetologen och jag sitter och väntar på henne. Jag tänkte använda tiden till att läsa en bok som ska vara klart läst om två veckor. 




Sverige 2014

Jag har en massa bilder från resan vi gjorde till Alingsås. Så jag tänkte publicera dem i ett enskilt inlägg, senare så har jag tänkt publicera bilder från hela sommaren. Men nu först Sverige resan!
 

Att sakna är jobbigt.

Weheartit - är en bra sida. Men med alla kärlekstexter, pussbilder och fina inspiration får det iaf mitt liv just nu att kännas jäkla dåligt. Jag har på mig fula mjukiskläder, inget smink, jag har världens fulaste hår och ser faktiskt inget som skulle äns passa på weheartit i detta rum. 
Dessutom saknar jag människor, och speciellt en person. de suger.
 
 
 

ute med hunden

Det jobbiga med att ha föräldrarna borta är att nån av oss måste gå ut med hunden innan skolan. Eftersom jag är äldst så ar det förstås min uppgift. 






Ridning

Tisdag betyder ridning och jag är för en gångs skull i tid. Tredje gången jag rider med nya stövlarna så jag får nog förbereda mig på skoskav än en gång.





Kyligt

Nu under hösten och senare fram mot vintern så går jag runt och fryser jämt. I skolan så fryser vinju typ alla. Det är aldrig en passlig temperatur innomhus där. Sedan så när jag kommer hem så går jag också runt och fryser eftersom jag har det lite kyligt här i mitt hus. Så de första jag gör när ja kommer hem är att dra av mig dom obekväma skolkläderna och byta om till sköna och varma kläder. Så har jag också nu mot hösten börjat dricka massa varma drycker som typ te. Kaffe klarar jag inte av att dricka hur trendigt det nu än är. 
 

Många tycker att det är tråkigt att sommaren är slut och att det är dags för kallar väder. Hösten är ju faktiskt ganska mörk och tråkig, men den går faktiskt att göra lite mysigare och roligare. Jag tänkte skriva upp några tips på hur du får hösten att kännas lite bätre och mysigare. 
  • Använd mysiga och varma kläder, halsdukar, ullsockor, varma skor och sköna mössor.
  • Pynta upp med ljus i ditt rum, gärna doftljus. Finns det något mysigare?
  • Skaffa filtar, hur mysigt är det inte att sitta med en filt runt sig och kolla film.
  • Shoppa lite nya kläder, varma såna.
  • Lyxa till det lite i vardagen och skäm bort dig med ben&jerrys och solo ibland.
  • Gör saker med vänner, fika, shopping, bio, gå ut och ät, ha en filmkväll, prata ut.

Jag har ett ord i min hjärna som snurrar på hela tiden och det är mysig. Allting kan vara mysigt för mig, människor, kläder, dagar, sängar.. Jag använder ordet alldeles för mycket och det kanske märks i bloggen. Som tur så brukar jag alltid ibland ha perioder där jag helatiden använder vissa ord, och dom brukar gå över. Så det är lungt, ni behöver inte sluta läsa bloggen pga att ni blir tokiga på användningen av mysig.
 
 

sara med åsikterna

Jag har nyss skrivit en modersmåls uppsats. I skolan så var jga lite nervös över hur jag skulle få något skrivet. Fick knappt klar inledningen i skolan. Men när jag nu för en timme sedan satte på datan och googlade lite kring ämnet jag skrev om så sprudlade jag av åsikter och faktiskt så fick jag skrivet nästan 4 hela sidor. Så nu känner jag mig riktigt nöjd och tänker kolla film och sedan lägga mig i tid. Försov mig imorse..
Bjuder på en gammal utansmink bild på mig och min prinsessa. <3

Massör

Tjenixen, jag kom nyss hem från massören som har mjukat upp min rygg. Tog ganska så sjukt men jag hoppas de blir bätre nu. 
Så en annan sak, jag hittade min moponyckel. En aning försent eftersom sommaren är över nu men ändå. :D Så nu behöver den inte avregistreras vilket är skönt. Inte för att jag kommer använda den i nästa sommar. Har ju hoppeligen körkort då..
Nu ska jag med mamma och lillsyrran och käka pizza.




Skönt med dator

Faktiskt så är det rätt skönt att ha en dator nu. Eftersom mobilskärmen är sprucken är det ganska jobbigt att googla runt på den så datorn är helt perfekt nu. 
Jag har pluggat lite ikväll, har förhör imorgon vilket är super kul. Imorgon ska jag till massören och så har jag tänkt börja på en ny bloggdesign. 
Nu ska jag sova. Nattinatti :*
En gammal put selfie från då när jag hade mörkare hår.
 

Lördag

Hejsan, blev inget bloggande igår. Men dagen gick väldigt snabb och blev tillsist väldigt lång.. På kvällen så for vi till en hemma fest där det var riktigt trevligt. Därifrån fortatte vi till nått stället någonstans. Och så far biljävlen sönder.
Så vad tog det, kanske 4 timmar att komma hem?.. Mina skor är förstörda, min plånbok är borta och vi haskade 5 timmar av Dennis loma på att frysa i en bil. 
 

Dator

Nåja, nu har jag min nya dator så nu ska det bloggas. Den är faktiskt helt fin också.




fan

jäkla jäkla jääääävla *********s bil fan. vi är fast i kållby




.

Juthbacka marknaden var nog ganska tråkig iår. Nu är vi en timme försenade påväg till födelsedags kalas. Vi bytte dessutom ut bilen mot traktor istället. 



Bra dag idag

Hittills har dagen gått bra, hoppeligen fortsätter det lika. 





tycker om dig lampan

Jag har fått en ny lampa till köket. Den lyser inte så mycket, bara sådär lite för att de ska bli mysbelys. Jag älskar allt som är mysigt och denhär lampan var verkligen det. 




Gymmet

Jag har inte gymmat på flera månader, efter skadan har jag gjort knappt något. Men idag så följde jag med pappa och Lydia till gymmet. Det var faktiskt ganska roligt, nu har jag iaf så trötta muskler överallt så jag knappt orkar stå. Nu ska jag skriva klart en filosofi uppsats, bada bastu och kolla idol. Imorgon börjarjag skolan först efter 12 vilket är super. 





Städhjälp

Eftersom Lydia har fått låna mina kläder och då råddat mitt ytterst lilla skåp så får hon nu städa det. Riktigt skönt! :D



missnöjd kund

På rasten idag så var vi till butiken och Nelli provade på något nytt. En slags protein smoothie, som var helt hemsk. Jag hade aldrig klarat av att dricka en hel sådan..




Söt hund

Har med mig Larry ikväll igen. Så mysigt att sova med någon. Jag har skämt bort honom lite och brukar ge honom lite ost eller liknande innan vi far och sova. De tänker han minsann inte glömma ikväll heller...



Ridlektion

Dagens ridning gick faktiskt riktigt bra. Red väiski för andra gången. Det kräver en helt annan slags ridning än vad jag är van med så det är verkligen nyttigt för mig.

Väiski är så ortoligt snäll och gullig. 



Älsklings kukka ponni. 💙

tisdag

Tisdag betyder ridning. Men nu innan så har jag nyss bytt om till myskläder, skärt upp melon och tagit fram en bok. Nu ska jag bara sätta på musik och så ta det lungt en stund. Nu är det skönt med eget hus!






Snart blir det ny start.

Jag har köpt en ny dator som jag antagligen kommer få på fredag. Så hade jag tänkt lämna in min telefon på byggning på samma gång när jag hämtar datorn så då kommer jag bli telefonlös under en tid. Antagligen kommer det bli mindre inlägg då men jag hoppas jag får uppdaterat med ordentliga bilder då istället. Jag ska försöka ta tag i dethär med fotandet nu igen. :) Har knappt knäppt några bilder med systemkameran i sommar. Vilket är ganska synd eftersom Lydia har ny kamera och det blir verkligen bra bilder med den. 
Så ska jag försöka få fixat ny bloggdesign. Jag är mer än trött på den jag har nu, faktiskt så har jag aldrig tyckt om den heller riktigt.. Så om nån är intresserad av att fixa bloggdesign så kan ni gärna höra av er. 
Jag har också funderat på att byta bloggportal, men tror nog jag ändå fortsätter här. Tycker det är så kul att kunna gå snabbt tillbaka i arkivet och kolla vad jag skrivit för ett år sedan. 
 
 

Jepp




Glömt bloggen

Haloj, jag har verkligen glömt bloggen under veckoslutet.Egentligen har jag inte så mycket att skriva om. Igår kväll så satt vi först hos Dennis på terassen med ett gäng. Sedan så fortsatte jag och dennis på en grillfest, därifrån sedan till byn och hem. Helt kul kväll, mådde lite dåligt mot slutet men annars så. 👌
Idag har vi inte gjort något förutom kollat film. Så skön söndag. Tyvärr har jag lite problem med ryggen. Hela ryggen är just nu helt styv och stel. Igår kväll så stack det som i bröstet då jag andades, idag har jag inte nån sån värk utan istället så har jag riktigt tungt att andas. 
Men nu ska jag duscha och sedan iväg på filmkväll. 






dagensamhälle

Jag sitter på terassen med lydi och hennes kompis. Vi försöker prata men det går inte så bra eftersom alla sitter med sina telefoner. Så också jag.




#telefonberoende

Hungrig

Updaterade IG med en selfie idag. Var 15 veckor sedan sist så kändes som om det var på tiden.



Rosa är gulligt






Storstädat

Idag har jag gjort något så roligt som städat.Så har jag också möblerat om lite, flyttat sängen och lite andra småsaker. Kul med lite nytt! :)




Inget att säga

Hej bloggen, idag har jag inte mycket att skriva om. Jag har inte gjort något speciellt förutom lagat mat flera gånger. Nu ska jag ut med hunden. 
Fjortistjej####

Sovsällskap

Inatt så har jag Larry som sovsällskap. Tryggt med vakthund!



Pw






Läxor

Jag ska göra en nystart i mitt liv och skärpa mig i skolan. Jag behöver högre betyg för att slippa in någonstanns efter gymnasiet. Så nu skulle jag göra läxorna, orsaken till att jag bloggar är att jag glömt skriva upp bibelstället där vi ska söka nåt till rella läxa så nu kan jag inte göra läxan. Som tur så har jag tre andra läxor att göra så jag har ändå att göra.. Kommer nog gå bra dethär!




Gonatt

Nu ska jag sova, har sovmorgon imoron vilket känns så skönt. Undrar om jag alls kommer få tillräckligt med kurser känns som om jag varje period har många hålpass. Just nu iaf, dom jobbiga perioderna kommer dom också..
Gonatt. 😘



Ridlektion

Hejsan, har inte hunnit blogga förräns nu. I stallet idag så for det 3 timmar sådär bara. Med resorna inräknade då. Idag red jag en ny ponny en mindre dponny, Väiski heter han och det gick helt okej först. Mot slutet tröttnade han lite och det gick sämre. Men jag tror jag kmr rida honom flera gånger så vi får nöta på. :) Min rygg kändes riktigt bra, jag kunde tillochmed sitta ner i kort trav utan problem. Vilket är super bra! :D Nu behöver musklerna i ryggen bara mjukas upp. Så hoppas jag att jag snart är i helt normal form. :D
Fotade gulliga Arttu idag, jag har alltid tyckt sånahär hästar är så snygga. Men vissa tycker tvärtom. Så häftigt med blåaögon!

Hallon tjuvar






Skoldag nr 1

Okej nu tänker jag vara ärlig. Jag är såå skoltrött efter 1 dag. Jag hoppas så otrooligt att de ska försvinna efter några dagar då man kommer in i dom vanliga rutinerna. För annars kommer dethär bli det längsta skolåret någonsin. Jag är verkligen depp över dethär nu. Ligger bara hemma och vill typ gråta, det är dessutom inte meningen att man ska gå i skolan då det är såhär varmt. Tack och förlåt. Nu har jag gnällt klart för den här gången.




Tre månader

Idag så red jag första gången på över tre månader. Eller red och red, skrittade in Frida från hagen. På tisdag har jag ridlektion, och är faktiskt lite nervös. Bara jag får rida kukka så är det bra. 👌💙



Blir tokig

Jag håller på och blir tokig. Under helgen har jag umgåtts med Nelli och toffi en hel del. 

Eftersom dom håller på såhär hela tiden, och jag inte får gå runt och pussis med nån förtillfället så går jag snart sönder. Ibland är dom lite för gulliga som på den bilden. 👆


moi

Heiåhå, idag har vi mått bra. Eller så inte. Gårkvällen var faktiskt ganska rolig även fast jag somnade som vanligt lite innan alla andra. 
Nu är jag hos anna, vi brummade hit så vi ska kunna åka till skolan tsm. Gulligt va.




Villaliv






Vi väntar



Vi har inget bätre för oss så nelli filar sina naglar med stenar.. Smart!


De regnar

Vi skulle till butiken, men det började regna så vi fick komma på något annat att göra en stund. Så nu sitter vi på min terass med en putous kokis och kyler ner oss. Ganska mysigt.






Morgon fotselfie



Kan ni kanske gissa vems ben är vems? Klockan är ett, och vi ligger ännu i sängen och pratar. Vi borde ta oss upp, äta lite och sedan skynda iväg till butiken för att handla för ikväll. Sedan så kommer vi åka iväg till villan. 







Vilket väder




Sista jobbdagen över

Nu tar jag sommarlov i två dagar och sedan blir det att gå tillbaka till skolan. 




Shit

Nu vet jag vem som hackat sig in på min mail. 



Hejdå pengar

Här kommer bild på kvällens shopping. Glömde säga i förra inlägget att jag köpte lite underkläder på HM utan att prova, super smart eftersom bhna var lite på gränsen till för små. Men det går. :)




Lite shopping

Pappsen och jag stack iväg till stan efter jobbet idag. Jag fyndade lite på aukia och köpte ett par jeans och en skjorta. Vi käka på pedrinas var ett varv via Prisma och nu ska vi hem. Jag är så trött så jag skulle kunna somna när som helst..




Gonatt

Alltså finns det något värre än att försöka sova med en fluga i samma rum? Jag kommer så flippa på den. Försökte redan döda den men den flög bara runt i taket och surrade. 
Sådär annars kom jag nyss hem från Julias villa där vi hade det riktigt trevligt ikväll. :)





Nu tystnade flugan så jag ska försöka sova, nattinatt. Imoron är det nästsista jobbdagen..



Perfekt




Se till att njuta av sommaren nu! 

Pressar i solen

Just nu ligger jag och pressr i solen. Ganska jobbigt att hinna ifatt alla andra med brunan speciellt då jag inte hinner sola knappt alls. Så när skolan börjar kommer jag se ut som ett lik bredvid alla andra, men de e okej. Jag är ju van från förut.
På jobbet idag kom jag och pappa överräns om vad vår nästa hund blir för ras.



Så härligt väder

Alltså vädret just nu. Så otroligt härligt! Jag åkte tsm med föräldrarna till villan och har solat och simmat hela kvällen. Att det fortfarand eefter klockan nio är 27 grader varmt är helt sjukt bra! Jag blir såå less på alla som klagar på värmen, sedan så på vintern klagar dom över kylan. Snälla människor, det hjälper inte att klaga. Var glada och nöjda över att vi har 4 årstider, snö och värme. Inga jordbävningar eller tsunamin.
Nu tänkte jag publicera lite bilder från dagen.












Tisdag

Hejåhå, konstigt att folk klickar in på bliggen nu när det är så här varmt, borde ni inte lixom ligga i solen på stranden eller liknande. Jag är nu påväg hem från jobbet, bilmätaren visar att det är 32 grader varmt där ute. På mig har jag jeans och skjorta, kändes lite pinsamt när vi slank in i en butik och köpte nå smått då alla människor kolla..
Som planer ikväll har jag att sticka iväg till villan. Sol, bad och mat, blir inte mycket bätre. Tar kanske med mig träningskläderna också.



Vardagslyx







Nu efter att ha smaskat i mig en hel del bär så ska jag ut på powerwalk med Larry. Få se hur det går, brukar ibland bli så jag är tvungen att dra honom efter mig..

lunch

Dagens lunch bestod av min favorit Fresh sallad - kana taco. Efter att ha ätit samma sallader i en sommar får man ofta nog efter ett tag, men denhär kommer det inte ske så för. 



Sista veckan

Sista veckan sommarlov för väldigt många. För mig är det sista jobbveckan istället. Lite skönt ska det nog bli med skola och slappare dagar, tillbaka i dom vanliga rutinerna med kompisarna. Just nu ligger jag i solen här hemma i 30 graders värme, så underbart. Larry höll mig sällskap en stund tills han tyckte det blev för varmt och slank in i hans bur till hans koja. 
Ikväll när det inte är lika stekhett så har jag tänkt träna lite, få se på vilket sätt.. Men nu tänker jag fortsätta sola.






Hungrigt barn

Har endast ätit morgonmål idag, vilket var chips och morötter. Mår lite smått dåligt.. Sådär annars är jag inte längre lika lessen som för ett par timmar sedan, vilket är skönt. Tungt att vara lessen.



.




Nattmat




Den känslan 👆

Aktiva

Under dan så har jag och julia varit otroligt aktiva. Vi har varit på en 5,5 km lång länk, simmat och fiskat, lagat mat och solat. 









Sommardag

Hejsan, lördag morgon eller dag är det. Vi har det varmt här i terjärv och ligger på gräsmattan och solar. Vi har inte så myclet planer för ikväll men nåt ska vi göra iaf. 
Igår hade vi det riktigt trevligt först. Sedan så blev iaf jag på dåligt humör och är fortftande lite sur. Men skitsamma, jag tänker inte förstöra hela helgen pga det.



Hoppsan

Hoppsan, min telefonskärm är sönder. Nelli och jag är lite i chock, men så är det. Som tuuur har jag försäkring.




RSS 2.0