Första festen


Första lektionen

Nu tänker jag vara ärlig. Jag har haft så mycket ångest under veckoslutet, över skolan främst. Alltså främst pga att jag är så orolig över vad universitetsstudier kommer kräva av mig. Jag är typ orolig över att jag inte kommer klara det, inte förstå och inte vara tillräckligt smart. Jag vet ju att de är det här jag vill, men jag tvivlar sjukt mycket på att jag är tillräckligt duktig.
 
Jag har typ världens sämsta självförtroende då det handlar om plugg. Jag tror inte att jag kan vara bra i skolan. Jag är inte sådan som kommer ihåg nånting jag läst igenom 1 gång vilket gör att för att jag ska lära mig något måste jag verkligen jobba för det.T.ex så gjorde jag det inför studentskrivningarna och fick väldigt bra betyg, för att vara jag. Där kom den meningen jag sätter in efter typ allt plugg, det var väldigt bra gjort för att vara gjort av mig. Jag har noll självförtoende vilket gör att jag nu stressar och angstar. Men det blir alltid bättre med tiden då jag oftast märker att jag ändå inte är så dålig som jag tror.
 
Första skoldagen med plugg är över. Hade egentligen endast 1 ordentlig lektion, i matematik. Jag ha gått kortmatten och har inte så enkelt för matte så det kommer krävas en hel del, men jag ska fixa det. :)
 
Nu ligger jag bara i lägenheten och kollar youtube och väntar på Linn. Fyfan va bra det är att ha en kämppis! <3
 
 

❤️


Förberedelser


Mysig dag

Idag har jag haft en riktigt bra dag med Nelli. Har haft en hel del humörsväningar men det lugnade ner sig som tur. Vi vaknade upp i terjärv och nu far vi och sova i krombi. Ser framemot morondagen så mycket!


Kockskola

Välkommen till Saras kockskola, vill du lära dig laga mat, så fixar jag det! Idag käkade vi bacon, spenat, tomat pasta. Super gott!!


Första skoldagen

Första skoldagen på hanken, eller ja introduktionsdagen. Spännande var det men det gick ju bra. :) har dock druckit alldeles för lite och har värsta huvudvärken nu.. Vattnet här i vasa smakar hemskt. 🙈

Nu väntar jag på Linn och Madde eftersom vi ska kocka ihop mat tillsammans idag igen. :)


Carlings

Hittade äntligen en butik här i stan som säljer ordentliga jeans. Jag hade världens beslutsångest över vilka jag skulle ta. Provade säkert 10 par innan jag tillslut bestämde mig. Blev ett par levis i modell 710, har ett par från förr och de är verkligen mina favoriter. Funderade även på ett par från tiger som satt riktigt bra men var lite väl långa.. Tog säkert 1 h att köpa ett par jeans.. 😅 De jag köpte är ganska mörka lite svart/gråa. Passar bra i höst. 😌


Vasa

Första dagen i Vasa! Har inte gjort så mycket men ändå en del. Promenerat, kollat runt på stan, handlat och lagat god mat. Dessutom har vi myst en massa!

Hittade inga Levis i hela stan men besökte tydligen inte rätt butik så imorgon ska jag försöka komma hem med ett par nya jeans. 1 dag kvar och så börjar skolan. Fyfan va nervöst. 😁 men kul! 😄


Fy vad jobbigt

Fy vad jobbigt det är att flytta. Vill aldrig flytta mer. Dessutom har vi bara packat in sakerna, snart ska de packas ut. Nästa gång så kör vi i fler omgångar och inte allt på samma gång.. Sjukt tungt.


Brunch

Imorse brunchade jag och Julia. Super gott och mysigt. Smoothie, hembakat bröd och kroisanter är aldrig dåligt.


Flytta

Imorgon flyttar jag. Så det jag gjort idag är packat. Sjukt jobbigt och tråkigt. Det har gått väldigt slött frammåt och det känns som om jag aldrig kmr bli färdig. Hur ska jag liksom göra för att mina vinglas inte ska gå sönder.
Är inte direkt taggad för att flytta men jag antar det blir bra.. :)


Juthbacka marknad

Efter jobbet idag åkte vi iväg till juthbacka marknaden. Jag hade inga förväntningar, men vi hittade massor. Gick omkring med mamma, käkade glass och pratade med bekanta. Super kul! Det jag köpte var en spegel, 5 st fat och skor. Mamma köpte en inflyttningspresent till mig, ett fårskinn. Så underbart mjukt och mysigt. 😻

Nu ligger jag hemma och ska kolla netfli tills jag somnar, super skönt.


Ridning

Såå kuul!

 

Igår så hade Lydia ridlektion och jag fick idén om att följa med. Skickade och frågade ifall jag ryms med på lektionen vilket jag gjorde. Det var så himla roligt att rida! Jag tar ju inga lektioner i år då jag flyttar till Vasa, men hoppeligen kommer jag kunna rida alltid nu som då ändå. Det är så jäkla roligt och bra träning. Red Helmi igår, en stor Ardenner korsning som är väldigt mycket häst att rida. Har inte ridit henne på väldigt länge men det gick förvånansvärt bra. Det gick överlag ganska bra hela tiden men speciellt på slutet var hon riktigt fin.

 

Idag är jag dock väldigt sjuk överallt. Speciellt rumpan men även magmusklerna och armarna... Skulle vara så roligt att hitta en typ sköthäst i Vasa som man skulle hjälpa ägaren med nån gång i veckan.

 

 


Soppa

Senaste dagarna har jag ätit så goda soppor! Igår var endast jag och mamma hemma och då blev det kantarellsoppa. Idag blev det tomatsoppa, Billigt, hälsosamt, och gott! Verkligen något som kommer göras även i vasa!


Godmorgon

... Eller så inte, borde ha stigit upp 40 min tidigare idag än vad jag gjorde.


Organdonation

 
 

Jag har funderat en del kring organdonation. Laglig sådan. För mig är det en självklarhet att ifall jag är med om en olycka så allvarlig att jag dör eller blir hjärndöd så ska mina organ doneras och rädda någon annan. Det här tror jag är en självklarhet för de flesta men ingenting som man egentligen pratar om. Jag vet att det finns ett slags kort man kan skaffa så att ifall man är med om en olycka vet sjukhuspersonalen direkt att man är en organdonator, annars måste det godkännas av släkt först och i krissituationer kan organ gå förlorade ifall det tar för länge.

Så nu har jag tagit och beställt ett sådant kort. Det är ju inte som om jag planerar att gå och dö, men man vet aldrig vad som händer. Så jag rekommenderar alla andra även att gå in på http://www.elinluovutuskortti.fi/elinluovutus/ja_till_organdonation och beställa hem ett kort.

 


Måndag

Ny vecka, nya tag.

Jag är verkligen seg idag. Har inga krafter alls. Har sovit lite och levt ohälsosamt. Redan igår bestämde jag mig för att börja äta hälsosammare från och med idag. Så nu äter jag inget socker och inga kolhydrater. Få se hur länge det går att hålla med tanke på flytten. Jag kan ju inte äta sallad och kött varje dag med den lilla budgeten jag har.. Men nu i en vecka iaf.

 

Idag slutar jag lite tidigare då jag ska till läkaren och efter det ett varv till stan eftersom syrran ska köpa en ny mobil. Ifall det inte regnar så blir det även en promenix i skogen.


Så bra helg

Har åter igen haft en så bra helg med super fina vänner. Såå kul!


Nu far vi


vuxensaker

Check,

 

Nu har jag äntligen fått gjort alla tråkiga vuxen saker som behövts göras. Jag har bytt adress, gjort ett elavtal, ansökt som studiestöd och bostadsstöd. Nu kan jag snart börja plugga. Antagligen har jag glömt någonting men det lär ju visa sig. Tanken på att flytta och studera börjar kännas lite bättre. Lite orolig är jag över ifall det inte för min del skulle ha varit bäst att ta ett mellanår som jag tänkt. Vi får se, hoppeligen så visar det här sig ändå att vara det bästa för mig just nu.


Tjenixen

Tänkte uppdatera er lite om vad jag hållit på med under veckan. Förstås så har jag jobbat varje dag. Min andra sista vecka pågår nu. Sorgligt. Detta har varit min tredje sommar här och den här gången började jag redan i April så det känns som om jag börjar kunna det här. På 2,5 månader är det lite svårt att komma in i allting, så jag är glad över att ha fått vara här lite längre nu i år.

 

I måndags efter jobbet åkte jag iväg med pappa och lekte med mina kusiner. Så dit for den dagen. Vi skulle på gymmet efteråt men klockan var plötsligt så mycket så vi hann inte.

 

I tisdags hade jag en mysig kväll med min syster. Vi städade lite hos mig, pratade och packade ner lite kärl och småsaker som jag klarar mig utan. Så var vi även ute på en 5 km promenad. Lydia med angina och jag med världens sämsta kondition och super förkylning på det så räckte 5 km bra. Haha. Dessutom fick jag bråttom att hälsa på Sverige släktingarna som är här i Finland nu.

 

Igår, onsdag alltså så åkte jag och Linn iväg efter ett bord och stolar jag hittat på Findit. Det var riktigt snyggt och verjligen mycket billigare än det skulle ha varit att köpa nytt. Sedan stack vi iväg med första flyttlasset till Vasa. Jag stressar över hur vi ska få in min soffa i lägenheten.. Det kan hända att den inte kommer in, men vi får hoppas. Den ska in och så är det.

 

Nu börjar det kännas, att vi faktiskt ska flytta. Jag har mest varit sur över det, egentligen skulle jag ju inte ha velat börja plugga redan höst. Men nu är jag faktiskt förväntansfull. Det ska bli kul, kul att få bo ihop med kompis och kul att få lära känna nya människor!


Love u

Så mysig dag!


Onsdag

Med vissa människor så trivs man bara så bra.

 

Igår efter jobbet så for jag direkt till Annas. Vi var ett varv till stan som smakdomare åt Valle och så blev det shoppat lite på rea. Jag köpte en grå festklänning och en halsduk till hösten. När vi kom hem fick vi värsta insipen att göra thaimat. Det lyckades verkligen. Vi försökte oss på att göra lika god mat som man får från thaigrillen i Karleby och vi fick det att smaka typ likadant. Knepet var att använda helt sjukt jäkla mycket lök, vi använde vanlig lök, vårlök och vitlök.

Efter det så for vi iväg till stallet och longerade Mir bla. Det var super fint kvällsväder. Sorglit att det var typ en av sista gångerna.

Helt sjukt att vi snart flyttar åt olika håll. Ledsamt. </3

 

 
 

Tisdag

Hade en riktigt bra kväll igår. Först så plockade jag bär med mamma. Därefter for vi ut på promenix i skogen, skönt att komma igång med att röra på sig lite. Har verkligen inte gjort någonting under de senaste 3 veckorna då det varit varmt väder, och det märks verkligen.. När vi kom hem från skogen så hade jag och Lydia myskväll med film, ansiktsmask och så färgade vi brynen.

 

 

klippt mig

Igår bestämde jag mig lite spontant att klippa håret. Först föreställde jag mig att klippa bort ordentligt, ca 8 cm. Sedan ville jag endast ta av topparna. Så farmor klippte av ”topparna”, hon suger dock på att klippa lite så det for lite mer än tänkt. Plötsligt hade jag en sån där jobbig mellan längd på håret så jag bestämde att vi tar lika mycket till. Så tillslut blev det ganska mycket kortare ändå. Funderar på att klippa det ännu kortare men får se vad jag känner för nu innan skolan börjar..

 
 

 


Powerpark

Vi besökte powerpark i söndags som planerat. Enya följde med oss och det gick riktigt bra! De hade lovat lite regn mitt på dan och möjliga åskskurar men vi hade super bra väder. En gång så droppade det lite i kanske 3 minuter. Tack vare att de lovat så ostadigt väder så var det väldigt lite människor på plats. Vi behövde inte köa typ något alls. Så på 6 h hade vi verkligen åkt runt på allt flera gånger.

 
 

.


RSS 2.0