Aj min röv

Okej, nu är det så att jag har bestämd mig för att gå ner i vikt och skaffa bättre kondition. Jag fortsätter med godisstrejken jag haft sedan början på maj, försöker att inte äta så mkt annat shit och tänker börja träna minst 3 gånger i veckan plus ridlektion. Få se hur länge motivationen håller i sig. Igår var jag hur som helst på pw med doggen i skogen och efteråt gjorde jag lite ben och rump övningar. Halleluja vad det kändes idag. Ikväll har jag haft ridlektion så imr kmr jag antagligen inte kunna gå. 




Helgen

Halleluja, helgen var super. Har typ inget annat att säga om den. 😄












Just nu




Snart snart snart

Snart är pluggandet över. Hann inte blogga igår, hade ridlektion, skulle läsa på prov, läsa på studentskrivningarna och göra inlämningsuppgifter. Hann med typ 2 av dem.. 😂
Idag så är Madde här och pluggar med mig. Det har faktiskt gått bra, madde har iaf pluggat mer än vad hon gjort på hela sommaren. 💁





Igår...







Finskan är över

Det gick faktiskt inte riktigt bra idag. Uppsatsen sket sig. Jag höll på med den i nästan 2,5 h. Höll på att svettas ihjäl, visste inte äns vad jag skrev om så tillslut så lämande jag upp. Läsförsteålsen gick helt ok, men kmr nog bli besviken med resultatet från uppsatsen..




Första gången

Idag hade jag då min första riktigt skrivning. Jag var inte nervös innan och inte heller under provet. Med mig hade jag världens största matsäck, med super mycket gott i.
Egentligen är det mysigt att skriva studentämnen, så länge det är ämnen man inte riktigt kan plugga till. Man gör sitt bästa och inge mer, det går som det går. Inget man behöver stressa över tkr jag. På fredag är det finskans tur, ser nästan framemot det. Ska dock försöka ha lite nyttigare mat med mig nästa gång. 🙈 

Nu ska jag sova, blev väldigt besviken nyss då jag var helt inställd på att jag har sovmorgon imr, men tydligen så har jag inte det..




Tisdag

Somnade med hemsk migrän igår. Försov mig imorse. Orkade inte duscha. Så ser inget vidare ut idag. Har dessutom fått ett anfall med finnar, sjukt jobbigt. Jag har 2 uppsatser att skriva idag, lära mig allt inför engelska skrivningarna imorgon och hinna vara på ridlektion. Mitt liv är tungt just nu, men som tur är skrivningarna över snart!!!!





Just nu




Tjejer 💕

Har haft en super mysig kväll. Först var vi hoss Linn som bjöd på mat och senare for vi till stan för att shoppa. Alla butiker var öppna till typ 12, och det var super mycket folk på plats. Jag handlade för alldeles för mycket pengar.. Så nu har jag verkligen shoppingförbud.










Tisdag

Så var andra hörförståelsen över. Gick så som jag trodde det skulle gå.. Antagligen inte så bra, men det är inte hela livet. 💁
Efter skolan så hade jag ridlektion och red Kukka. Alltid kul att sitta på hennes rygg!


När jag kom hem så skulle jag plugga, slutade dock med att jag kollade film. 😅

Hörförståelse

Första hörförståelsen är över. Såhär i efterhand känns det som om det gick ganska bra. Var riktigt oroli över att öppnafrågorna skulle svaras på på finska, men det var på svenska. Riktigt jäkla tacksam över det! Imorgon är det engelska, shit vad jag kommer vara nervös.. Få se ifall jag får godkänt i det..
 
Idag står det som vanligt plugg på schemat. Så ska jag rensa i min spotify lista lite, radera gamla sönder spelade låtar och sätta in nya bra. 
 
 

Shit alltså

Imorgon börjar allvaret. Imorgon börjar student skrivningarna. Hittills har jag faktiskt inte tänkt så mycket på det, det är ju endast hörförståelse. Men det pirrar faktiskt lite i magen då jag tänker på morgondagen. 
Veckan därpå blir värre, jag har ingen aning hur jag ska orka sitta still en hel dag och skriva prov. Shit alltså. Måste se till så att jag har mycket gott att äta så går tiden snabbt..
Idag har jag pluggat som vanligt, snart läst genom en bok! woop woop. Endast 1 kvar då alltså.. 
 
Lydia har föresten kommit hem från grekland. Det var verkligen på tiden. :D
 
 

Freda lörda 👋






Vi måst hjälpa till

Ibland så skäms jag över oss Finländare. Andra människor beskriver oss som lite tysta, vänliga och ett folk som man kan lita på. Men vad är det som pågår i vårt land nu?

Just nu så är mest människor på flykt i världen sedan andra världskriget. Vi här i Finland har det tryggt och bra. Även fast vi har en stor arbetslöshet och har stränga sparåtgärder så har vi det bra. Barn får gå i skola, man får hjälp av staten ifall det behövs, vi har fri läkarvård och vi kan känna oss trygga.

Dessa människor som är på flykt nu, har ingenting av detta. De kämpar för att hållas vid liv. Att leva i Syrien är lite som ett lotteri, har du tur så får du en vinst vilket är livet i behåll och har du otur så dör du eller skadas du. Vår vardag är deras dröm.

Tänk dig att du lever i ett land du älskar. Du har växt upp där och har alla dina vänner och släkt samlade runt dig. Du har jobb och hus och en framtidstro. X antal år senare så lever inte hälften av dina vänner och din släkt. Du har inget jobb för det finns inga jobb och ditt hus är sönderbombat.

Vad gör du då?

Vi i Finland ha möjlighet att ta emot av dessa människor som verkligen behöver hjälp. En del av dem i alla fall. Vi har möjlighet att ge dem utbildning och ge dem jobb. Vi har möjlighet att ge dem framtidstro och hopp.

På 1900 talets början så hade vi stor arbetslöshet i Finland. Fattiga människor var verkligen fattiga. Folk emigrerade till många länder, speciellt Sverige och USA. Vi var alltså lite i samma sits, människorna hade inga jobb och var tvungna att söka sig utomlands för att hitta ett. Länderna tog emot dem.

Nu är det vår tur att ta emot människor i nöd och ge dem framtidstro.

 

 

Tjejer <3






Torsdag

Hejsan, 
 
fatta att det är fredag redan imorgon!! :D Ikväll har jag gjort en hel del, mest pluggat, kört bil, käkat och beställt födelsedagspresenter från sverige. Hoppas de hittar fram. 
Nu ska jag äta lite mer iltapala och sedan sova. Natti.
 
Åh vad jag vill ha tillbaka detta hår.. 

Grattis Maddee 😘😘💗💗🎉🎉👄🎈🎁




Dagens program

Idag har jag inte riktigt lika mycket på schemat. Men jag ska iaf plugga hälsa, gärna skriva en uppsats, motionera lite och kolla paradise hotel. Jobbigt att det programmet börar lixom nu. 😁😅




Det är fullt nu just

Hejsan,
 
jag vet att bloggen lider av dålig uppdatering just nu. Men jag har väldigt fullt upp i skolan. Om en vecka börjar skrivningarna. Jag kämpar med att skriva uppsatser och samtidigt hinna läsa på hälsokunskap samtidigt som jag har 5 kurser den här perioden, två av dem är som tur prepp, men ändå. Det är jobbigt nu och den lediga tiden jag har så vill jag inte alltid sätta på bloggen. Men jag ska försöka blogga lite varje dag, så jag har något att bläddra tillbaka till.
Nu i tre veckor fram så är planen att ta lungt under veckosluten, läsa, skriva och umgås med vänner för att orka. Efter det så kommer ett veckoslut i Vasa och efter det ett veckoslut i Åbo, har iaf något att se fram emot efter allt detta jobbiga.
 
På allt detta så har jag nu blivit dunder förkyld och hoppas verkligen att det inte blir värre till imorgon. Jag ska hålla en presentation om emigration, som ifs är super kort, imorgon så hoppas kunna prata tills dess. 
Ikväll efter att jag hade skrivit klart de 4 sista uppsatserna (som blev väldigt korta) for jag och Larry iväg på promenad och sedan till vårt gemensamma favoritställe - farmor & farfars. Mysigt. <3
 
Nu ska jag sova, imrogon blir det mera plugg.. Älskar mitt liv just nu! </3
 
 

RSS 2.0