Lycklig

Somnar lycklig ikväll. Pappa hade med sig världens bästa present åt mig. Ska knäppa bilder på produkterna då jag får hem min kamera som är hos Anna.
Har inte övat så mycket på prov, men jag lär nog klara det ändå.
Har sjuk mage, *tjejer* men tänker tänka positivt.
#gonatt #bloggaärbäst #tjejgreijsärsämst #puss

Så skön

 

Shettiskarriär

Tänkte prata lite om shetlandsponnisar här i ett inlägg. En ras som ligger mig vääldigt varmt om hjärtat. Jag har ju ridit väldigt många olika shetlandsponnysar. Både mer erfarna och mindre erfarna. Bångstyriga och superhjältar. Shettisarnas temperament är så otroligt härligt. Busiga i blicken, smarta och härliga. Jag saknar shettis tiden väldigt mycket. Men jag får ändå vara glad över att jag red shetlandsponnyer så länge. Ofta är det bara tjejer upp till 7 års ålder som rider dem och övergår sedan till större b och c ponnisar. Men jag hör då till gruppen som red shetlandsponny länge, jag ända tills jag var 15 år. Sista åren dock bara på överstora shetlandsponnysar. Men det gick bra eftersom jag var och är så kort.
Åren 2008-2011 var nog åren jag utvecklades mest i ridningen. Tack vare träningsgrupperna vid stall cederblom, ridskolebytet till takalan talli och ridningen vid adalias ponnystall. Lärde mig massor under dessa år.
2009 red jag i träningsgrupperna vid stallcederblom vilket var så otroligt roligt. Jag lärde mig massor och lärde mig rida shettisen Julle som blev min absoluta favorit, vilket han fortfarande är där. Vi tävlade mycket under sommaren i klubbtävlingar och blev t.o.m. klubbmästare i hoppning.
2010 hade vi under sommaren två sommarhästar, Vemppa & Juuso. Juuso en shetlandsponny som inte var ordentligt skolad och väldigt bångstyrig. Kommer ihåg att under en hoppträning flög jag av 5 gånger.. Då han var tvungen att göra som han inte ville, bockade han tills ryttaren ramla av. Som tur var jag envis och betendet minskade något otroligt under sommaren.
2011 var mitt & emils år. Bästa shetlandsponnyn i världen. Drömmer fortfarande om att köpa tillbaka honom. Ibland saknar jag honom så otroligt mycket. Han är nog den finaste ponnyn jag vet. Perfection i mina ögon. Jag saknar honom så det gör ont. Kommer ihåg Emils dressyrdebut som gick så otroligt bra och vi vann klassen. Ponnin var så stolt på prisutdelningen... <3
Jag och julle 2009, klubbmästare och klassvinnare
 
Han var en riktigt fin kör ponny och trimmades mycket genom det. Han tyckte det var kulare än att bli riden.. ;)
Lite små tjock var han först som på den här bilden och bilden övanför..
Men fick bort tränat sin mage och fick riktigt bra kondition. :)
Emil och jag under 2012.. Finns massor med bilder, tänkte sätta upp dem i ett enskilt inlägg nångång. :)
 
Har massor med minnen tsm med andra ponnyer också, t.ex Ada och jag som tävlade i ponnyagility mycket under 2011. Vilket var riktigt roligt! :) Men ska skriva fler och egna inlägg om dessa ponnysar. 

Prov

Prov på prov på prov. Innom en vecka nu kommer jag att ha 4 stycken prov. 3 språkprov plus ett geografi. Imorgon börjar vi intensiva veckan med finska. Vilket är det lättaste ämnet för mig. - Ändå sjukt jobbigt. Har väldigt svårt för att plugga ord, känns som om jag aldrg lär mig dem. 
 
Nu går inte Lucia intervjun längre att ändra på. Den blev helt okej, men känner att det blev lite mycket om pengar. hahaa, de här ju inget med lucia att göra..x) Men lixom, dom fråga vad jag skulle göra om jag fick en miljon. Så var det en fråga typ om framtiden eller något, och så vill jag ju kanske studera till ekonom. Så blev det igen lite frågor om det. Men jag kan ju inget åt att hon fråga över det så. Tror man genom endast texten skulle märka att det är jag som svarat på frågorna. :D Men jag medger att det var riktigt svårt att svara på vissa frågor, t.ex förebilder. Visste inte alls vad jag skulle svara på den.. Haha..
 
 

Annorlunda skoldag

 

Annorlunda skoldag

 

Flytta ut?!

Jag har som plan att innan jul ska jag ha flyttat ut till vår etta som finns på gården. Planerade redan att jag skulle flytta ut inan gymnasiet börjar, men blev lite försenat nu. I lägenheten finns ett litet kök, dusch + wc och så ett stort rum. Vi håller på och inreder där sådär lite i gången. Just nu håller mamma på och fixar upp en gammal garderob som ska dit. Ska bli så mysigt, kommer ha massor med doftande ljus. - Högsta prioritet MYS.
Livet blir så mycket enklare om man har det lite mysigare. :3 
Nu ska jag strax sova. Har inte pluggat alls hemma idag..
 
 
 

Vill städa

Kom nyss in i mitt rum och fick en känsla av att jag vill städa. Wut, har nog inte fått nån sån känsla många gånger förut. Nåja nu ska det iaf städas.
 

Snyggt hår

Igår kväll satt anna på min rygg och höll på med mitt hår så länge jag låg i sängen och kollade på datan. Resultatet blev en sjukrygg och väldigt konstigt hår.



Plugg

Nelli och jag har hålpass. Vi har det super mysigt, choklad + plugg.




Lite bilder

 

mina söta syskon på bild ❤️
 



Yo.. Vi är kanske sådär lite flummiga. men lixom yolo. Jag är riktigt trött och kolla därför genom annas gamla bilder, hittar riktigt snygga bilder, ja ni ser ju.


fotografering

Jag kan ju inte direkt säga att bilderna till Lucia blev riktigt bra. inte heller interjuvn... 
Just nu ligger jag i annas säng och slappar medan hon skriver. - chill ;)

Dessutom bloggar jag från annas telefon och hittade en charmig bild.


Skrämd

Jag hann bli orligt skrämd ikväll då jag var ute med hunden. Bloggar kanske mer om det senare. Nu ska jag sova för att orka stiga upp klockan 6 imorgon bitti.
Imorgon är det lucia fotografering och jag vet fortfarande inte vad jag ska ha på mig. :SSS Börjar bli liite orolig.
 

Plugg

Har hela dagen försökt bli klar med min novellsamnling som ska vara läst till imorgon. Det går liiite slött. Imorgon ska bokanalysen vara klar dessutom. Skolan är lite jobbig nu i slutet av perioden. Men annars så tycker jag inte att det är så tungt att gå i gymnasiet. :)
Kvällen spenderades hos farmor & farfar med lillebror och fasters familj. Mys söndags kväl.
 

Vilken miss.

Jag har förstört mitt ögonbryn. 
Hoppas såå  att det ska växa SNABBT ut igen.
 
Ifredags så bloggade jag ju om att anna skulle färga mitt hår. Resultatet blev riktigt bra. Hon laga mycket och många slingor i hela håret. Ganska ljust blev det, men sådär pärlblondt. Ska fixa bild senare.
 
Igår kväll var vi till Jeppis och spenderade kvällen tsm med Jakke & Robin. Jag somnade redan nijo.. Fast vakna till liv som tur efter en timme. O:)
 

Bytahårfärg?

Sitter i Annas stallkammare och väntar på att hon och Mir ska bli klara. Jag har tagit in Frida & Mindy. Eller Frida sprang in själv eftersom hon sprang under staketet.
Anna ska färga mitt hår ikväll. Med färgen som jag alltid brukar färga med. Det brukar dock bli lite för ljust, så tänkte ifall jag bara skulle slinga det. Får se vad det blir.
På tisdag är det lucia fotografering. Vi ska vara på någon gemensam bild samt en egen bild. Jag ser alltid hemsk ut på gruppfoton så får se hur dethär kommer gå.




Har lite tråkigt..

Pust

Vilken superlektion vi hade idag. Red Martta andra gången (tror jag). Jag kommer sååå att ha sjuka magmuskler imorgon, men bara bra det. Hela min kropp värker efter tisda & onsdags pass i gymmet med Nelli. 
RIdlektioner var hur som helst helt super bra, men tung. Korttrav och volter, skänkelvikingar, övergångar bla.
Jag och Martta tidigare i höst. 
 

Jenas+Linnesak

Jag hade tänkt att jag skulle köpa typ underkläder plus någon vit tröja från stan. Inget av det fick jag hem. Först så hittade jag typ ingenting, hann gå ett varv i alla butiker. Tillslut hamna jag vi JC och hittade ett kult linne, lite fladdermus style längre på röven, kortare fram. Testade den och den var riktigt kulig. :)
Dessutom testade jag ett par gråa jeans som var riktigt kuliga dom med så köpte dem också. Velade fram och tillbaka då jag hittade en lila snygg tröja, dock var den ganska dyr så den fick lämna i butiken.
Är riktigt nöjd tillslut, även fast det inte blev det jag planerat eller egentligen riktigt behövt. Bra att ha ändå. O:)
 
Nu sitter jag här med värdens träningsvärk från igår OCH idag.. Anna & jag har blivit tokiga. Ska prata på skype och dricka te. Pussipuss :*
 

Shopping

Har varit i stan med pappa och bror ikväll. Köpte ett par jeans och en tunika, båda i grå.. :)
Bloggar mera då jag kommer hem.

yolo

Jag börjar snart ha bråttom med en novell samling som ska vara läst till måndag. Men den är världens tråkigaste och jag hittar inte riktigt någon motivation till att läsa den..
 

Lucia

Lite överraskning eller något i den stilen? 
Jag har gått med på att vara en av kandidaterna till ÖT:s lucia 2013..
Får se hur det här kommer gå..
 

Bloggar jag läser

Jag läser vädligt många bloggar. Få av mina vänner har blogg, så därför är det mest stora bloggar jag läser. Kissie har länge varit min favorit. Egentlugen vet ja inte varför, många gillar ju inte henne alls - kanske därför jag gillar henne så mycket. Nämen, tycker hon bloggar bra. :)
 
Här kommer bloggarna, lite sådär halvt i favoritordning.
Här är bloggarna jag läser varje dag.
 
Kissies.se Just därför för jag tycker hon är så ball. 
 
Dessies.se Började läsa Dessies blogg då det kom fram att hon var gravid. Innan det hade jag läst bloggen sådär ibland. Men tycker Dessie är riktigt stark!
 
Nellieberntsson.se Nellis blogg har jag kanske läst sedan hon var med i ponnyakuten. Riktigt cool tjej på 13 år, väldigt duktig på att rida är hon också. 
 
Blondinbella.se Otrolig affärskvinna som väntar barn och har inte alls långt kvar tills hon ska föda. 
 
Linnolsson.se Riktigt bra blogg som bara skriker gilrpower. Linn är riktigt duktig på att få vardagen att kännas lyxig.
 
Ztreliin.se Ztreliin är första bloggen jag började slaviskt läsa, och har följt nästan hennes bloggresa. Duktig bloggare, dock är jag inte så intresserad av hästbloggar längre så den har hamnat lite åt sidan.
 
Andra bloggar jag kikar in på då jag hinner.
Tyrashastar.se, Carlssonpataket.se, viktorfrisk.com, ponnysanning.se fler finns, men dessa kommer jag på nu. :)
 
 

Dålig bloggning

Jag har verkligen inte haft något speciellt bloggsug domhär senaste dagarna. Vet inte riktigt varför. Hittar bara ingen inspiartion. Vissa dagar har jag kunnat skriva 7 inlägg nu känns det tungt att blogga bara ett inlägg om dagen. Men så är det säkert för alla ibland. Bäst att ta tag i saken ändå. 
 
Skoldagen gick snabbt. Måndagar är mysiga. :3
 
 
 

upsi

Bloggen har legat lite åt sidan under helgen, eller ganska mycket. Nelli kom hit igår och vi har hunnit med massor sedan det. Igår var vi på fest bland annat, kollade massor avsnitt av Nikita och gick massor.
Idag har vi slöat, ätit och gått lite till.
Chillpill helg alltså. 
 
Just nu försöker vi öva lite på finska förhör som vi har imorgon. 
Anna går runt som en vandrande pinne - hon e lite trött.. ^^
 

Snöö

Förstår inte varför alla tycker det är så jobbigt nu med snö? Jag tycker det är super mysigt. Hihi. Dessutom blir världen blir så mycket ljusare. :)



trueshit

 
 

Mysdag






Höstlov

Höstlovet är över.. Eller nästan iaf, några timmar kvar.
Jag är en aning skoltrött, eller egentligen ganska mycket. Får tänka på mysiga outfiter och härliga hålpass tsm med Anna. Ska försöka tänka positivt. (Y)
 
Haha, kan bara sakna värmen då jag ser bilden. Även fast den annars är helt hemsk..
 

Bra där

Har nyss skrivit sämsta recensionen någonsin.. 
 
 

Kusinvitamin

Var nyss ute med två söta kusiner. Ena cyklade och andra sov. Vi hittade två söta hästar som kom fram och hälsade på oss.







klockan 02.07

Kanske man borde sova nu snart.. Fattar inte riktigt vart tiden flygt iväg.. haha, detdär lät helt fjolligt.
Alla har vi varit små.
 

Julia

Har varit hos Julias hela dagen typ. Vi har gjort alltmöjligt.. Gått i skogen, fotat profilbild, skött julias lillebror, lagat mat och pratat massor. :)
Messie och Julia så söta.
 
Nu ska jag fixa mig.. Har sett hemsk ut hela dagen.. 
 
 

Kör på såna låtar ikväll

 
 
 
 
 

#girlpower

Jag & Anna har haft en riktigt mysig helg. Vi har hunnit med massor roligt. Igår på dagen nångång efter att vi slavat ute så kollade vi filmen the last song. Rann en massa tårar ner för mina kinder iaf. Jag har verkligen jobbigt med att se filmer där folk har cancer. Det som jag märker på mig själv är att jag ändå alltid till det sista hoppas och tror dessa sjuka människor ska klara sig. Ibland klarar dom sig, men oftast går det ändå inte så bra för den i filmer. I verkligheten så ska man hålla hoppet uppe, ibland sker mirakel. <3
Till kvällen fixade vi oss och for sedan ut och äta, därefter stack vi iväg och hade roligt. Har nog aldrig skrattat så mycket med Anna som den kvällen. :''D
Imorse så kollade vi ett avsnitt supernatural och käka ben&jerrys. 
 
 

I fredags

Vi var ju till stan i fredags, jag fick nya högtalare. :D Så köpte jag tre tröjor. Smink och nån ansiktskräm.
Förstår inte hur jag klarat mig med mina förra högtalare, det var ju INGEN bas i dem jämfört med den här nya som är i skick..
Glad tjejj
 

Kulkul





Räffsar löv

Anna och jag är duktiga naturbarn och räffsar löv.







Plugg

Är riktigt trött efter dagens träning. Nu ska det pluggas geografi, och finska. 
Imorgon har vi en dag då vi ska klä oss lite snyggare. Typ kavaj eller skjorta. Vet inte riktigt vad jag ska sätta på mig. :D Som vanligt då.. Nä men blir kanske min peplum topp. Gillar den, och har fått önskemål om att ha den på mig.
Imorgon kommer dessutom min favorit hit. :D Vi ska till stan, och sedan på kvällen vet vi inte riktigt vad vi ska än. Men vi har både fredag & lördag kväll på oss, så nånting kommer vi nog göra. Annars blir det massa mys.
Har saknat att ha min anna här, riktigt länge sedan sist. :O
Min andra annavänn son flyttat till sverige.. :/

Vita rally ponnyn

Fick rida Arttu-albino-ponni-hästen idag. Skulle nästan säga det gick bätre sist. Han var väldigt pigg idag. Men helt okej gick det ändå. :) Supergullig 5 åring! Fotade några kassa mobilbilder på hur han ser ut, så ska försöka få hit dem. 
 
Så gullig är han!
 

Gymmat

Anna och jag slank iväg och gymma som vi planerade. Vi var ensamma och det var riktigt mysigt. Tränade som vanligt låren, rumppan och stretchade länge och pratade skit. Såå mysigt.
Efter träningen var vi båda helt trötta i kroppen. Haha, bra kondition! (Y)
 

Strong girls

Anna och jag var och styrkestränade idag under håltimmen. Enkla, men tunga övningar. Allt för att få bätre röv & ben. Haha.. Imorgon har vi tänkt att köra träning igen. Typ samma som idag. Vi höll på i ca 30 minuter, plus att vi sedan stretchade läänge. Anna håller på och blir vigare än mig snart. :O
Nu ska jag plugga lite, och sedan sova i lite över 7 timmar för att orka imorgon. #nattnatt
 
Gulligaste Anna & barbie mir.
 

mysigt

Te+frukt+linn&ebbas podcast = riiktigt mysig kväll.

Fotat lite me syrran

Lillsyrran knäppt lite bilder på mig idag.. Tyvärr var det dåligt väder ovh bilderna blev för mörka. Så är inte riktigt nöjd. Här kommer nu ändå några.
pussä
 

Svar

Eftersom jag inte har något bätre att göra nu så tänkte jag svara på frågorna jag fått. :)

Har du pojkvän?

Nepp ^^

har du bra självförtroende?

Ja, helt okej. Ibland har man såklart dom stunderna då allt känns skit.. Men oftast ändå bra. :)

Vad är det som har hänt när du ibland skriver om polisanmälan och så..? :O

Det finns fake konton på en tjej som kallas "sara andersson", hon laddar upp bilder, ansikts+profilbilder på mig, och bilder på andra halvnakna tjejer där inte ansikten syns. Konton finns på IG & KIK. Så ja, ni förstår nog säkert vrf jag vill ha bort dessa konton.. Här fick ni nu en enkel förklaring.
Hur länge har du ridit? 

Jag började ta lektioner då jag var kanske 7 år? är 16 nu så det blir 9 år. Dom första åren red jag nog ändå inte så riktigt ofta.

Har du nån gång ramla av och brutit nått? 

Jag har ramlat av så många gånger så jag tappat räkningen, men aldrig skadat mig riktigt allvarligt. Vissa gånger har varit värre än andra, men aldrig så att jag brutit något.

Vad har du för kamera? 

En canon eos 1000D, som jag har haft sedan 2009. Den börjar bli gaaaanska slut. :D

Vem fotar alla bilder av dig?

Det är lite olika. Oftast min syster, men även ibland Anna. :)

Saknar du Liv?

Ja, det gör jag ganska ofta. Jag hann ju ha honom ganska länge ändå. Brukar ofta tänka på hur det hade gått ifall vi hade köpt honom. Men han har det nog säkert bra där han är nu också. :)

Ska du tävla något iår? 

Jag vet inte. Kanske nån träningstävling vid Takalan Talli. Skulle vara riktigt kul iaf. 

Av vilket märke är din hjälm? 

Charles Owen

Varför har du ingen egen häst om du nu vill ha?

Man kan inte få allt man vill ha. ;) Men den största orsaken är nog stallplats. Jag skulle ha en/flera på G ifall vi skulle ha stallplats..

Hur många besökare har du per dag? :)

Det varierar något enormt. Min blogg har ju varit ganska "anonym" och endast mina vänner har vetat om den. Plus dom som följt med sedan hästbloggarna. Men sådär medelsnitt kanske 70 läsare? :)


Fotboll

Har nyss kollat fotboll. Riktigt chillpill, snart iväg på "hemligt" kalas..?







Kladdkaka

Har nyss bakat en kladdkaka, nån som vill ha? :D Haha, känner mig så sällskapsjuk. :( Längtar nästan till skolan. :O 
Åh, saknar sommaren sååå mycket när jag ser denhär bilden..
 

Chili i näsan

Jag fixade maten tillsammans med mamma en stund sedan. Spagetti plus nån tomatsås blev det. Jag råkade dock på ett riktigt jobbigt problem. Jag hade skärt chili och tvättat händerna flera gånger efter det. Men så kliade jag mig under näsan och de börja svida, försökte tvätta de och det bara sved överallt. Fick chili i näsan också. Finns inget jobbigare. :( Så om ni handskas med chili, var försiktiga innan ni tvättat händerna RIKTIGT ordentligt..
Bild lånad från nätet.

Idol

Eftersom jag fortfarande bara sitter hemma och gör ingenting ska jag kolla på idol. Riktigt länge sedan jag suttit hemma en fredag kväll..
 

Hopplös

Jag har blivit så otroligt dålig på att vakna i tid på mornarna. Imorse försov jag mig, missade bussen och kom 45 minuter för sent till skolan. Hann som tur till första lektonen ändå så jag tror inte jag fick nån anmärkning.
Jag har blivit imun mot alarmsingnalen, borde kanske byta den? Nån annan med samma problem?
 
 

Hur ska ja klara mig?

Anna är i Helsingfors över helgen. Julia är i lannäs över helgen. Jag är själv och kommer säkert bara sitta hemma hela helgen. Nån som vill hålla mig sällskap? :*
 
 
 
 

Trött

Jag har fått tillbaka min egna dator. En man har fixat till den och nu är den som ny. INGA virus. Så otroligt skönt. Lite slö är den, men helt okej ändå.
Klockan är 21.58 och jag är så trött så ja skulle kunna somna sittande. Helt sjukt.. Har kämpat på med en finska läxa som bara blir fel. Jobbigt.
Nu ska jag läsa lite solo och sedan nana.
#Nattinatti
 

Ridlektion

Har nyss ridit en alldeles underbar ridlektion. Red stallets nykomling "Arttu", en 5 årig albino valack. Riktigt känslig och rolig att rida, kändes som om jag lärde mig en hel del. :D 
Han har otroliga galoppfattningar och en härlig trav. Super hest.<3
 
Har inga bilder på honom, så bilden har inger med inlägget att göra.
 

Dagsverk

Vi har dagsverk idag. Så jag behöver alltså inte vara i skolan. Istället är jag med farmor och tar hand om mina gulliga kusiner.
Vi har gjort en hel del. T.ex varit ute med hundarna..









Telefon

Pratade nyss med min favorit i en timme i telefon. Kändes som ingenting. Vi försökte komma ihåg sommarminnen och så planerade vi höstlovet. Härligt <3







Mobil bilder

Dom senaste mobilbilderna kommer nu här i ett mysigt inlägg.
 

Min bas är sönder

Märkte just tillsammans med minn lillabror att mina högtalare är sönder, eller min BAS är sönder. Det viktigast alltså. Snyfft, eller basen är inte helt sönder, men det kommer typ inget ljud ur den så. 
Nu är jag alltså i behöv av en resa in till stan. Vääldigt viktigt. 
Är riktigt sur idag också sådär annars. 
 
 
 

Anna logic

A: Jag er hungru å snål. Håks ta en kismet.
S: Int blir du jo na mätt på hä.
A: Joo.
Fö kismet e nästan som kex å i kex så finns havri å havri finns i brö å brö blir man mätt på.



Dagen räddad!

 
 

Jag fick nyss veta att vi har dagsverk imorgon. Alltså INGEN skola. Dagen räddades även fast det direkt efter sjönk rejält då jag märkte en annan jobbig tjej grej. </3

Nåja nu ska jag fortsätta plugga. Pusspåer

 


Frågor

Skriv gärna fler frågor i "frågestunden". 
 
Jag har varit hela dagen i Jakobstad hos Julia. Vi har haft det riktigt kuligt. Nu har jag några engelska ord att läsa, eller egentligen ganska många.. Dessutom har jag borta den boken?! Bra där..
Blev inte så mycket bloggning idag, men ska bätre mig imorgon igen. ^^
 
#Nattinatti 
haha, hitta en bild från ett bröllop i sommar.. på bilden jag å farmor. (Y)

På Kafe

Sitter med ett antal personer på kafe.. :) Anna och jag äter munkar medan killarna trycker i sig kvarg. :O Sådär annars så väntar jag på samtal från polisen..









Icona Pop

Icona Pop har kommit med en relativt ny låt nu. Jag tycker själv den är en riktigt bra party låt. :D
 

RSS 2.0