Hemma

Alltså Muurame resan har varit så bra och givande! Jag har kommit fram till hur bra lärare och skola vi har, och lärt känna nya människor. Jag ångrar verkligen inte att jag gick med i det här. 
 
Nu här hemma så har jag en massa skolarbete jag borde ta tag i. Körkorts teori och körning borde jag börja med också.. Meen jag ska fösöka göra lite varje dag så blir jag nog klar med allting..
Nån som har idéer för första maj firande? 
 

Muurame

Heeej!
Jag har det riktigt bra här i muurame! Har t.o.m glömt att blogga. 😄 Igår var vi efter skolan till stan och idag så ska vi samlas alla utbytes elever och värdar plus tutorerna som har något program. 



Utbyte

Vi är påväg till Muurame nu då, känns lite nervöst. Jag har ätit alldeles för mycket små saker så jag mår inte så speciellt bra, men jag hoppas det blir bättre när vi kommer fram.
Men annars är bussresan riktigt rolig.



Älskling

För en stund sen så var jag ute med Larry och bara gick omkring, saakta.. Riktigt mysigt, och fint väder är det också.




Stövlarna är putsade och dräkten vald. Sporrarna är borta, så blir säkert tvungen att låna av nån. Det känns faktiskt okej, det går som det går..





Kukka

Idag gick inte ridningen riktigt lika bra som i tisdags. Men det känns helt okej inför söndagen. Jag försöker tänka på att det endast är en tränings tävling och jag rider endast för att få träning. Eftersom uppvärmningen är väldigt kort i grupper så har jag och Kukka inte alls goda förutsättningar eftersom jag helst skulle rida iaf 45 minuter innan, nu blir det typ 15.. Men nån annan på ridskolan ska rida henne innan mig så hon är ju iaf färdigt uppvärmd.
Åh jag måste tänka på att dom andra som deltar rider sina hästar flera gånger i veckan medan jag inte äns rider Kukka 1 gång i veckan.
Kommer ihåg förra tävlingen med Kukkis då jag inte alls hade nån bra känsla, så bara vi får till det den här gången så är det bra! Resultatet sist var ju ändå inte dåligt.. :)
 
 

Nattinatt

Känner mig duktig som ligger i sängen redan innan klockan tio. Jag har varit uppe alldeles för länge under de senaste dagarna vilket har slutat i att jag somnat i skolan istället.. En sak jag inte varit lika duktig med är att läsa på prov. Nåja, imorgon måste jag faktiskt ta tag i läsandet!
Gonatt! 😘


Gissa hur jag mådde där.. 😁👆

Dressyr

Jag har nyss anmält mig till en tränings tävling i dressyr på söndag. Känns lite sådär då jag inte ridit så mycket den senaste tiden. Kukka var nog dock väldigt fin i tisdags, men inför tävlingen så hinner jag inte rida henne lika mycket så då är hon antagligen inte lika fin.. Jag måste tänka på att inte ha så höga krav, jag har ju inte ridit mycket alls nu och inte så mycket på Kukka heller.
Imorgon så ska jag på en till lektion inför veckoslutet så hoppas jag att jag får till snygga fattingar från trav och ett bra flyt så kanske jag inte behöver vara så nervös inför söndagen. 
 
Ps. Om det kommer bilder till bloggen kommer jag antagligen se ganska rolig ut eftersom det är maskerad tävlingar..
 
På bilden är jag och Valtsu för ett antal år sedan på maskerad hoppning. 
 

Muurame?

Jag sak faktiskt göra någonting som jag aldrig förr gjort, och det ganska spännande. Jag ska några dagar på utbyte till en finsk skola. Under den tiden vi är där så kommer jag bo hos en tjej i min ålder som verkar väldigt trevlig. 
Vi åker dit på tisdag kväll och kommer hem fredag kväll. Just nu känns det som om det kommer bli riktigt roligt! Resan kmr dessutom träna min finska så det är även bra. 
 
 

Bilder från den senaste veckan












hupps

Har glömt bloggen under en tid.. Mest pga att jag haft det väldigt fullt upp med prov och resor osv.. Men jag tänkte berätta lite om vad som hänt.
 
I skolan har vi haft prov veckor, och imorgon börjar sista perioden det här året. Känns bra, betyder ju att sommaren snart är här.
 
I fredags for vi iväg på revyresa till Åland. Resan var helt okej. :) Fanns bätre och sämre stunder men överlag var det riktigt roligt. En hel del pengar gick det då åt, så det var inte riktigt lika kul..
 
Idag har jag kollat serie och varit ute med Larry, Fanny och Nappi i typ en timme. Sååå vackert väder var det idag!!
 
 

Onsdag

Dagen har faktiskt gått ganska snabbt, känns som tisdag idag även fast det är onsdag. Skrev psykologi prov imorse och det gick helt okej. Efter skolan for jag till kusinerna en stund och nu ligger jag hemma och kollar film.
Egentligen borde jag börja packa inför ålandsresan nu på fredag. Blir en väldigt kort skolvecka för min del..



Hur gick det i lördags

Jag hade helt okej kul. I början av kvällen var det riktigt bra då alla tjejkompisar var här och vi åt och spelade och chillade. Men när vi for iväg till "festen" så blev jag helt klart besviken..
Men helt okej kväll ändå. :)



Glad Påsk alla!

Hoppas alla har nånting kul att göra ikväll! Mina tjejkompisar kommer att snart komma hit på förfest, vi ska äta och ha riktigt kul. Jag är tyvärr i väldigt dåligt skick just nu, gästerna kommer om typ en halvtimme och jag ligger i sängen och halvsover.. Ska äta lite till värkmidicin så kanski det blir bättre. Jag har ingen feber men det känns precis som om jag hade stegring..



Långfredag

Som det brukar vara så har långfredagen hittills känts riktigt låång. Jag har sovit dåligt och hostat mig genom natten. Vaknade av en riktigt jobbighostattack och trodde än en gång att jag skulle storkna..
Nu ska jag äta morgonmål och dricka massor med varmt för att klara av dagen.



Hostar snart ihjäl mig

Jag är lite orolig att jag inte är i skick tills lördag, har haft sjuk hals i en vecka nu. Det är ingen bara pipi hals utan det är faktiskt riktigt jobbigt och jag kan inte anstränga mig alls utan att hosta ihjäl eller sova ordentligt utan att vakna av att halsen håller på och dör.
Men jag överdoserar te och allt varmt så jag hoppad jag blir friskare tills lördag..





Jag hade pengar, nu har jag inga

Det blev inte så mycket shopping, men ändå ganska dyrt.. Köpte en påsk outfit som jag säkert kommer köra på revyresan också. Lydia var ett snällt sällskap fast jag var lite jobbig, och sjuk. Vi började dessutom med att äta så vi inte skulle gå runt och sura, det är omöjligt att shoppa på tom mage!

Nu har jag nyss plockat undan saker och fixat lite i "lägenheten". Dricker te och spelar candy crush - hatar spelet..


Shopping

Lydia och jag är påväg till stan, jag ska shoppa.. Vi har typ tagit 1000 selfisar och ätit goda marränger och väntat i tusen år på att mamma ska bli klar..







Påsklov

Så skönt med påsklov, har nyss sovit i några timmar, städat och nu fixar jag en sallad. Förra natten var riktigt hemsk, fick inte sovit alls pga halsen och så fick jag spyreflexer hela tiden av allt slem i halsen, dessutom mådde jag riktigt dåligt. Men för att inte få kompleteringar i alla jäkla ämnen så for jag iväg till skolan, gick helt okej ändå efter lite värkmedicin.




RSS 2.0