Hästfeber

Jag har börjat kolla runt på olika hästannonser idag. Har även pratat med pappa. Han tycker också att jag inte gör något alls i mitt liv just nu. Eller jag håller ju inte riktigt på med någon motion eller så. Dock tycker han ja ska tagga ner med tävlandet, men det for han nog glömma. Hehe, men skönt att ha pappa på sin sida iaf. Nu ska jag nog fortsätta med att kolla hästar. Dock vet jag inte vad jag riktigt söker. Stor häst? Finnskhäst? Ålder? Meriter?
Jag vill verkligen. Har varit utan hästar alltför länge nu! 

Onsdag

Pappa & ja fixade maten idag. Mamma jobbade. Eller jag gjorde inte så mycket, gjorde en riktigt god mozarella sallad. Efter det åkte jag iväg ti faster med  dop bilderna.. Jag stannade där hela kvällen. 
I skolan var vi på studiebesök till närvådare i pedersöre. Det var riktigt roligt, och jag kom nog på att jag inte ska gå direkt till närvårdare nu iaf. Kanske möjligen efter gymnasiet till sjuksköterska, vet inte.. Jag får ju iaf 3 år till att fundera på det nu istället. Möjligen 4 år om jag väljer kombi.. Tror faktsikt det lutar mot kombi studier nu. :) Då två till ganska svåra beslut. Ska jag läsa tyska & långmatte? Jag har väldigt väldigt DÅLIGT språk huvud. Är riktigt dålig på engelska och även finska fast jag är två språkig. Jag har inte tyckt att matte varit sp svprt i högstadiet, eller jag har nog aldrig tyckt att matte har varit svårt. Men nu under den här perioden så fattar jag typ ingeeet. Så ifall det fortsätter såhär i nästa period så tänker jag nog välja kortmatte. Då kanske jag ska satsa på tyskan i stället & så kanske jag kan välja några ämnen som har med försäljning att göra? Nåja, får se hur det blir. :)
 
Nu ska jag ringa Brunelli. 
 

Söndag

Nu är jag riktigt riktigt trött. Har inte hunnit sitta på datan alls idag. :P Först dopet där vi var i ganska många timmar. Sedan fick jag vara en timme hemma & så vidare till ishallen. Nu då klockan är över 21 så är jag hemma. Lång dag. Ska bli riktigt skönt att ligga och kolla nån serie resten av kvällen. 

Dop imorgon

Imorgon är det dop på schema. Ska ha på mig en brun midjekjol och ett spets linne. Ska fixa en bild hit. ^^ Kvällen spenderas med film & mys.Jag började med att kolla Gossip Girl från början nu igen. Gossip Girl & Grey's Anatomy är absolut dom 2 bästa serierna. <3 Finns inget bätre. ;)
 
Idag är det exakt 20 dagar tills vi åker till Thailand. OMG :D
Bild från 2010 eller var det 2011 .. ? 
Hur som helst, iår ska jag bli mkt brunare än det där. ;)

Party hos Eeki

Fest hos Eeki var det igår kväll. Anna & jag var körande dit med snöskotern. Dock så gick den sönder. Tu att duktiga Jonas & Samuel kan dethär med motorer och dom fick reda på vad felet är. Vi slapp sedan hem med Jonas. Kvällen började bra.. Sedan var jag ganska deprimerad över skiten som gick sönder. I slutet av kvällen hade fick vi många skratt & hade det faktsikt roligt. Iaf Anna & jag. Puss <3
Här ser ni iaf mitt nya hår. Inte så stor ändring? Tur är vel det. ;)
 

Blond Blondare Blondast

Igår köpte jag och Anna hårfärg i stan, och bestämde oss att färga det direkt vi kom hem. Mitt resultat blev riktigt bra! Gillade verkligen hårfärgen som jag köpte.
Min är den till vänster. Annas till höger.
 
 

Converse

Något jag verkligen vill ha nu är ett par vita converse. Jag har inget par alls.. :S Vet inte om jag borde skämmas eller vad. Men jag har tyckt att som ser så otroligt klumpiga och stora ut. Ingen skillnad vems fötter dom sitter på så ser dom otroligt stora ut. Det tkr jag nog även ännu. Men jag har börjat gilla dem också. Så nu vill jag verkligen verkligen ha ett par vita. Dock kommer jag köpa dem i Thailand, för där får jag dem billigare. ;)
 
 

Plugga

Jag har samhällslära prov på fredag.. Vi har otroligt mycket instuderingsfrågor. Även fast jag läser så fastnar inget. Jag har ingen aning om vad jag läser. Samhällslära är såå tråkigt, speciellt med den läraren vi har! Förra perioden va det mycket bättre med en annan lärare. Men sådant här kan vi ju inte påverka. 
Imorgon ska vi på studiebesök till Kronoby Gymnasie. Vilket troligen blir min nya skola. (A) 
 
Fina Vanessa fick vara med på bild <3

Sjuk

Jag var hemma från skolan igår, pga feber och huvudvärk. Det gick över under dagen, men imorse hade jag fortfarande feber. Så nu är jag hemma en dag till. Just nu ligger jag med Larry och kollar Grey's Anatomy. 
Jag ska försöka hitta på något roligt att blogga om senare.. Nu ska ja kolla klart Grey's. :)

Läger

Lever lägerliv jag det här veckoslutet. Det kommer nog bli bra tror jag! :) Har med mig dator och nätsticka så jag har normal tillgång till nätet, ifall det inte börjar bråka. Dock veta jag inte om jag kommer ha något så extra roligt att skriva om. Men ni får läsa ifall ni vill, ingen tvingar er. ;)
 
 
Uss vilken bild.. :P

Awwi

Den här fann jag i min på morgonen då jag kom ur duschen..




Jan. 18, 2013


Dåligt uppdatering

Glömt och blogga idag. Har varit med kusinerna & kollat Grey's typ hela slappa dagen. Vi planerar shopping till imorgon. Vi vet dock inte om det blir av eftersom de lovat - 25 grader till imorgon. Så det är inte riktigt världens härligaste väder att shoppa i. Själv skulle jag ändå inte kunna shoppa knappt någå alls. Förutom Vanessas dopgåva, och så ska ja ha nya underkläder. ^^ Men får se hur det blir med det. 
Nu ska jag strax kolla klart Grey's avsnittet och sedan sova. Nattii!
 
Det här höll jag på med i 2 lektioner idag.. Haha kom inte så långt, hann skissa upp den. Kommer bli ett låångt arbete.. :P

Bikini + tröja

Från nelly kom då två bikinier och en tröja som vi beställt nångång tidigare men inte kom då. Jag är helt kär i den ena bikinin! Den e underbar! :3 Tröjan från Issue 1.3 är av jätte mysigt och skönt material, så den kommer vara mysig att ha i skolan. På bilden ser ni också att den är lite extra. 
 
Det här är alltså tröjan från Nelly av märket Issue 1.3 typ. Den var på 50 % rea då jag beställde den så det lämnade endast ca 25 euro som pris. Härligt material! Favorit tröja för tillfället! O:)
Denna bikini beställde jag nedre delen fel storlek så vet inte säkert om jag tänker behålla. Därför är lapparna kvar. :P Men jag tror nog jag tänker behålla den. Gillar spetsen på den. ;)
Här är min nya favorit bikini som är helt undärbar! Älskar verkligen överdelen. Härligt med paljetter och så sitter den jätte bra! :) Dessutom var den billig eftersom den var på rea. <3
Riktigt glittrar !
 

Doggen

Fick hem två par bikinis nyss från Nelly. Den ena va helt supäär! <3<3 Absolut min favorit! Nu ska jag ut med hunden, en lite längre bit och efter det laddar jag upp bilder på det jag fick hem. :) 
Larry boy fick stå för bilden O:)

Sommaar

Jag tror inte jag är ända som längtar och väntar något otroligt till sommaren.

Optima

Hela årskurs 9 från vår skola ( förutom bonus ) var till optima och kolla idag. För er som inte vet så är det en yrkes skola i Jakobstad. Var helt kul dag. Dock fick jag iaf väldigt ont i fötterna av att behöva gå så mycket. Först var vi på Lannäs alla som får i 9 c och d. Vi fick kolla runt på alla djur, hästar, kor, får, smådjur osv. Sedan for vi till trädgårdsgatan ellr något ditåt.. Hhaha där åt vi mat och guidades runt. Sist for vi till en byggnad där dom hade Merkonom & Datanom yrkes utbildning. Jag vill såå mycket på merkonom! Fast ändå vill jag också till gymnasiet. Finns ju möjligheten att kombinera Kronoby gymnasie med handels i Karleby. Det tar 4 år.. Fast i såfall kan jag inte läsa så mycket extra ämnen, ifall jag skulle vilja läsa tyska och långamatten + något annat änn. Har en månad kvar att fundera ut hur det blir. :P
En simpel bild som jag fotograferade till en tidning i höst. Dock valde dom inte att använda den här bilden. Men jag gillar den här extra mycket. :)

Dagar utan smink

Dagar utan smink.. Såna blir det många av då man sover för lite under nättrena. Eller dagar nästan helt utan smink,  helt utan klarar jag nog inte av. ;) Imorse hade jag så stor lust att sova vidare. Men nejj, skolan är ett måste. Jag har ganska lungna pass på måndagar så det var inte såå tungt. Men måndagar är alltid jobbiga, även fast lektionerna inte är så farliga.
 
Bild från i fredags.

Speedy & Electra

Var innan jobbet och dra med Speedy & Electra. Vilket gick riktigt supäär! Hundarna var pigga och ivriga, som vanligt. Sista biten så var dock lite svår, då vi skulle över en stor väg och köra sedan en bit bredvid vägen. Men vi klarade det! :)
 
Härligt vinter väder ! 

Tråkigt men nödvändigt

Nu ska jag till ishallen och tjäna lite småpengar. Det behövs alltid. Ska upp och kolla läsordningen om jag har några läxor till måndag som jag skulle kunna ta med och göra under de stunder jag inte behöver sälja något. Shit! Kolla klockan och fick lite bråttom.. Skriver senare ikväll om hundarna. :3
Saknar ponnyn <3

RIDIT!!!! :D

Var till stallet idag. Verkligen länge sedan sist! :( Fotade först alla ponnisar och sedan red jag tillsamans med 2 andra flickor i terräng me ponnisarna. Red barbacka och det var verkligen härligt. Vi skrittade mest för vi hade en liten dräktig ponnydam med oss som inte riktigt höll samma takt som dom andra. ;) Rebella som ja red var pigg och glad av att få komma ut. Lika glad & nöjd som jag. Efter ridningen så kände jag något otroligt av träningsvärk i benen. Ett till bevis på att ridning inte bara är att sitta på en häst. 
 
Sista bilden är inte redigerad alls. :)

2013

 Vad vill jag göra under 2013? Vad kommer att ske under 2013? Vad har jag för mål under 2013?

Jag väntar mig mycket av 2013. Under 2013 så ska mycket ske.
Här kommer lite händelser som jag nu kommer ihåg / vet att kommer ske.
Det första lite extra som händer är att jag kommer bli Vanessas gudmor på fint språk, själv vill jag använda ordet fadder istället. Jag tycker det känns super roligt att få bli det. Sedan så kommer vi in på helt andra saker som Thailand. Två veckor i solen tillsammans med familjen + Anna. Nu är det endast 35 dagar kvar tills vi åker ner till Helsingfors, och nästa dag flyger direkt till Thailand. Direkt efter Thailand resan så ska vi söka in till nya skolorna, så jag har inte så mycket tid kvar att välja var jag ska gå. Nu är dock valet redan ganska så klart, dock med två olika möjligheter. Vårterminen i skolan kommer vara full av prov läsning, roliga händelser osv. Jag ska verkligen ta och försöka (iaf) njuta av den sista tiden i 9:an. Den 25 maj så fyller jag 16!!! I den här åldern känns det iaf härligt att bli ett år äldre. ;) Sedan i början av juni kommer skolavslutningen. Då är det dags att säga hejdå till skolan och alla lärare, vissa kommer man se av i gymnasiet.. Tror nog nåra tårar iaf kommer falla under den dagen. Sommarlov!!! Sommaren 2013 är det jag taggar mest inför under hela nästa år! Det ska bli en härlig sommar med kompisar, sol, bad, villor, killar. ;) Till hösten så börjar nya skolan. Skolarbetet kommer kräva mycket mera tid änn nu. Men det blir nog säkert bra. Senast till hösten vill jag börja rida iaf 1 gång i veckan vid takalan talli. Gärna dock nu redan till våren. Vill inte gå in mera på hösten 2013, känns så deppigt att prata om det. 
 
Under 2013 vill jag bli en bättre människa. Få fler vänner och behålla mina gamla, även fast vi hamnar i olika skolor.  Jag vill vill vill komma igång med ridningen igen. Så får jag se vart det leder. Jag har även hemliga planer om att köpa ny kamera, men dit kommer jag behöva massor med pengar, så får se hur det går med det. Jag hoppas även få ett sommararbete, vilket kommer behövas, eftersom min egna ekonomi inte är så bra. 
 
Målen under 2013 är att skolarbetet ska fungera lika bra som det gjorde i lågstadiet. Jag vet att jag kan! Jag måste bara få bort latheten som satt sig i mitt huvud nu under de senaste 3 åren. Ett mål till är att fortsätta med ridning, det är även en sak jag vet jag kan.. Men som lämnat bort lite pga min lathet. 
Dessa två punkter hittills har båda slutat med lathet. Så det jag verkligen behöver komma över 2013 är latheten i mig!! Jag är absolut inte lat egentligen, jag är pigg och glad och vill göra saker själv. 
Så ett av mina mål är att istället för att efter skolan sätta på datan direkt, göra något nyttigt.  
 
2013 ska bli ett awesome år och det ska vi se till att det blir! Inte så svårt att bli bätre än 2012 iaf. ;)
 
 

Härliga bilder + bildtexter

Såå kmr det bli i Thailand <3

Random

Ikväll blir det sköta barn och plugga.. Får tjänat in pengar till det som jag är skylldig pappa. På söndag ska jag också föresten jobba, i ishallen. Jag har ine så mycket att tillägga, eftersom jag inte tror ni är så intresserade om vad som hände en vanlig tråkig torsdag i skolan. 
Jag har samhällslära förhör på alla presidenter finland har haft och vilka år dom varit imorgon. Känner på mig att det inte kommer gå så bra, eftersom jag bara vet två stycken.Tarja Halonen och Sauli Niinistö ellr något ditåt.. Får försöka trycka in alla namn i huvdet. Man får ju hoppas på att dom fastnar. ;)
 
Bilden talar för sig själv typ. :)

Fuktkräm?

Jag fick en fuktkräm till julklapp av min lillasyster. Jag valde den själv. ;) Jag vet dock inte vad jag tkr om den såhär i efterhand efter lite användning. Fuktkrämen har något otroligt stark doft. Hella rummet fulls av "doften/stanken" då man öppnar locket. Sedan doftar händerna också en stund väldigt mycket. Dock lungar doften ner sig och då är den riktigt mysig. Doftar jordbuggar och typ socker.. x)
Såå är den värd den gulliga doften i slutet? Sådär.. Jag kommer nog inte använda den så mycket, men ibland. 
 

Läxläsning

Jag håller på och gör mina läxor ordentligt för en gångs skull. Jag ska skärpa mig med skolan, nu då jag ska börja gymnasiet i nästa år. Behöver verkligen komma in i rytmen där man gör läxor varje dag pga. det. Kan inte bara slarva mig igenom nästa skola också. Nu ska jag sova, och hoppas på att mitt fredrag om hur man lockar håret med plattong imorgon ska gå bra! :)
Godnatt
 
Bild från idag i skolan :)

Shopping

Tänkte visa några tröjor jag köpt nu under senaste tiden.. Några var dock i tvätten och så hittade jag inte den ena... Hehe.
Den här tröjan köpte jag idag i stan. Eller jag fick den av farmor. O:) Den är från H&M och kostade ca 20 euro.
Den här tröjan köpte jag på julrean. Dock var den inte på rea.. :P Den är från Lindex och kostade ca 25 euro.
Spets <3
Den här bling bling/ glitter glitter tröjan köpte jag på rea från H&M, 15 euro fick jag den för.. Jag tkr den är ganska snygg på. Glittrar iaf något otroligt!
 
Den här toppen kom i måndags på posten från Nelly. Den är lite kortare och kommer bli super snygg med höga midjeshorts i Thailand. :D Kommer inte ihåg vad jag betalade för den. 
På den här bilden syns lite av den kortärmade skjortan som jag också fick hem från Nelly. Den var lite dyrare, men jag gillar den verkligen! :D Nu är den dock i tvätten eftersom jag lyckades klotta smink på den. O:)
 
Är nog nåra tröjor jag glömt.. Men dessa fick ni nu iaf se, vad tyckte ni om mina köp? :)

Sorryy

Har inte hunnit blogga, och har inte heller känt lusten att blogga. Så därför har det fått vara obloggat under en tid. Anna var hos mig igår och nu är jag här hos hennes.. Dock ligger hon och sover på sin rosa lurviga matta på golvet. Sköön tjejj. Igår var det exakt 6 veckor tills vi far till thailand. Idag är det exakt 41 dagar kvar. ;) Ska bli så otroligt super härligt. 
Men jaa, ska försöka blogga lite mera. Lämna gärna kommentar. :)
 
Bild från insta..

RSS 2.0