#kghalloween selfie






#kghalloween

Elevkåren ordnade en halloween tävling, alla klasser fick skära ut varsit pumpansilte. Vår klass vann! :D Jag ficl dessutom äran att ta hem vår pumpa så nu ska den få pryda mitt hem på halloween. :D




#kghalloween

Sexiga tjejer här i skolan idag. 😏



mys

Jag och syrran pluggar ihop, det går väldigt dåligt. Jag har ingen koncentration alls att lära mig vad rättsfall är på finska..




plugg

Det går inte så bra nu. Jag är riktigt trött men vet ändå att jag måste läsa igenom orden ikväll för att ha nån chans att lära mig dem imorgon. Usch, vad språkprov är jobbiga!



sjoppiing

Idag har jag bränt pengar. Madde och jag for till stan efter skolan, vi slutade redan 12. Jag har gått runt hela hösten och sparat på mina pengar så innan vi for till stan så lovade jag mig själv att ifall jag hittar något par skor som jag verkligen vill ha så är det okej att köpa dem. Inne i aukia så hittade jag mina dröm skor, dessutom var de 50 € billigare än orginalpriset så jag var tvungen att köpa dem. Såå glad är jag över köpet nu! Köpte även lite små greijor. 
Nu ska jag kolla PH och sedan läsa på nästa prov, kul med provveckor!







städning och mys

Idag har jag inte hunnit göra så mycket förutom pluggat och varit ute med hunden. Nu har jag tänt ljusen och ska mysa med ett avsnitt greys anatomy och sedan plugga lite till. #älskaskolan



Äntligen

Jag fick en helt ny iphone, hoppas den fungerar lika bra som min förra och inte börjar bråka på något sätt. Pappa och jag var förutom och hämtade mobilen snabbt inne i prisma ett varv och jag köpte en ny fuktkräm. Den doftar gott iaf..



Helgen

Tjenixen bloggen, jag lovar att jag snart kommer börja uppdatera som vanligt. Jag kommer få tillbaka min telefon nu i början på veckan så då får jag mer bilder och kan blogga direkt från mobilen.
 
I fredags så var vi med tjejerna på bio. Vi kollade filmen Annabelle och den var nog hemsk. Men jag har nog sett värre skräckfilmer, så tycker nog alla ska kolla den ändå. :) Efter bion så for jag hem och så kom dennis.
 
Lördagen var över alldeles för snabbt. Plötsligt var klockan nio på kvällen. kvällen var helt okej, jag var vääldigt trött hela tiden.
 
Idag så har vi myst och nu kollar jag på HIHS borde även läsa på prov, har två prov nästa vecka.
 
 

Soffa

Jag har en ganska opraktisk lägenhet att inreda. Det är som en etta, men sidoväggarna är sneda så jag kan inte ha några skåp eller höga hyllor på största delen av väggarna. Det finns dessutom endast ett ställe att ha tv på och ifall jag ska ha någon soffa så är det omöjligt med tv för där ska soffan stå. Inte för att det gör så mycket, jag klarar mig helt bra utan tv, men ändå. 
Priserna på soffor är ganska höga men idag har jag googlat runt på soffor på rea och har faktiskt hittat några ganska billiga - runt 400 euro. 
 
Jag vill inte ha någon jätte ljus soffa eftersom allting som man klottar synns på den isf. Hade gärna haft en lite mörkgråare än den ovanför. Jag behöver verkligen en soffa och möbler att förvara saker i, även ett skrivbord skulle behövas. Nu ligger alla mina saker oftast på golvet eftersom jag har så lite förvarningsutrymmen. Måste önska mig lite möbler till jul. :D

Halloween

Nu som sjutton åring så suger det lite under alla högtider då de flesta andra drar till nåt ställe där man måste vara 18. Så inför halloween har vi haft en hel del tankar på vad vi ska göra. Det vi har kommit fram till nu är mingelparty hos mig. Hahah, kanske inte riktigt, men typ nån drink och så massor med småsaker att käka.  Frukter, grönsaker och dipp, ostar, sötsaker osv.. Tror det kmr bli helt kul. Jag har googlat en hel del och sökt detaljer för att få det att kännas mer som halloween.
 

Woop Woop

Vilken ridlektion vi hade ikväll, endast två stycken var vi. Fart på och Kukka gick riktigt bra. Så nöjd är jag, i slutet så blev hon väldigt trött och kissnödig, men överlag så gick det väldigt bra så jag är lycklig. Nu har jag lämnat in min engelska uppsats, och ska endast planera lite textkompetens inför imorgon. Så ska jag duscha - länge.
 
 
Usch blä, kollade att jag ännu har en hel del engelska ord att lära mig. :/

Buss

Att sitta i buss två gånger om dagen sammanlagt 1 ½ timme leder till att man får höra en hel del. Eftersom det är skolbussar finns det ungar i alla olika åldrar. Jag skulle hellre faktiskt sitta i en pensionärs buss än med högstadie elever. Jag försöker alltid sova, men ibland är det ganska svårt då man har sjuor sittande bakom en som håller på och bråkar. Idag fick jag höra bla. löjliga komentarer om Ebola viruset. Ibland har jag sån lust att lägga mig i andras snack, men jag har lärt mig att låta bli.
Sju bussen är faktiskt bra, det är tyst och inga högstadieelever. Man kan sova och det finns plats. Men åtta bussen är oftast hemsk. 
Tycker alla kunde typ sova istället för ropa och hålla på, snällaa.
 

Mys

Varför inte leva ett mysigt liv då det är möjligt. Jag älskar mys. I alla former. Just nu är jag inne i en mysklädesperiod. Jag tänker sällan på att något jag har på mig ska vara snyggt, utan det ska vara mysigt och bekvämt. 
Det är väldigt lätt att koppla bort allt detta med att vara snygg och satsa på att vara mysig istället. Förstås så tycker jag om att klä upp mig också, men det är skönt att inte bry sig så mycket på vardagarna. Dessutom är det fullständigt acceptabelt i vår älskade skola. Älska kg. <3  även fast skoluppgifterna ibland är vädligt jobbiga. ( men så är det överallt )

Jag väntar på snön. Vissa vill bort från Finland under vintern, men jag gillar vintern ifall det finns snö och varma vinterkläder. Så nu hoppas hoppas hoppas jag att det snabbt ska komma snö så vi slipper det här regnvädret.
Eftersom jag är hos farmor & farfar så har jag nu läge att pubblicera bilder som jag inte alls har själv. Därav lite konstiga bilder till dessa inlägg idag. 
 

Plugget

Just nu är det lite jobbigt i plugget. Den här veckan ska jag skriva 4 uppsatser och ha minst ett ordförhör. Ändå har jag inte många kurser den här perioden. Ibland är skolan jobbig, men så är livet också så det är väl bra att vänja sig.
Nu ska jag strax börja plugga lite, får se hur länge jag orkar koncentrera mig..
 
Hihi, gulliga valtsu nått år sedan. 
 

Festen

Igår var den bästa dagen på väldigt länge. Festen igårkväll var också riktigt rolig, faktiskt hade jag riktigt jäkla kul. :)
Idag så har jag sovit länge, myst med dennis, mått dåligt och kolat serier. Idag är inte allting riktigt lika bra som det var igår, är lite lessen å trött men så brukar det vara på söndagar.
Nu ska jag äta nånting och sedan tidigt och sova ikväll. puss
 
 
 

Fest

Vi ska på fest ikväll, har ställt oss hela kvällen/dagen. Älskar mina bästisar nulan och nelli. <3

 
 

Jobb

Igår och idag så har jag jobbat. Riktigt kul omväxling till skolan, jag var lite osäker ifall jag skulle komma ihåg någonting. Men tydligen så hade någoning fastnat iaf. Hade en hel del att göra igår och jag rinde över 90 samtal vilket är ganska mycket. :) men roligt att ha något att göra.
Nu ikväll är jag hos nelli, super länge sedan sist, utan pojkvänner!!!!
 
 

Sämre uppdatering

Nu framöver en tid som kommer det att vara sämre uppdatering här på bloggen. Orsaken till det är att jag äntligen lämnade in min mobil på lagning igår så nu har jag Valters gamla samsung. Den suger. Så blir nog inte mycket till mobil bloggning. 
Idag så fick vi höstlov, jag däremot har inget höstlov eftersom jag ska jobba torsda & freda.Yes så kul! Inför helgen har jag lite små planer men inget speciellt. Vi gärna träffa mycket vänner. <3
Imorse så försov jag mig, hann ändå med rätt buss men det fick bli en onepiece dag.. 
 

hahha








Lätt C

Som jag kanske nämnt tidigare så hade vi klubbtävling vi stallet idag. Jag red ett lätt c program med Kukka. Två andra flickor hade ridit henne innan och hon var riktigt lat. Speciellt inne på banan då jag inte hade något spö. Så det kändes sådär, ena galoppen var det lite strul med så vi fick en femma där. Även fast jag inte tyckte det gick bra så vann vi klassen. Så det var roligt, men vi skulle ha kunna göra mycket bättre ifrån oss om farten varit bättre. :)



Trött tävlings ponny.



Fest ikväll




Fredag

Mina fredagar är nu förtiden inte så händelserika. Oftast väntar jag bara på att Dennis ska komma hem. 
Nu ikväll så har jag börjat läsa en bok av Mons Kallentoft ~ Vattenänglar. Helt bra hittills, få se vart det leder. :)






Lycklig

Åh, jag tror nästan att jag älskar torsdagar. Då har man framför sig hela helgen och har bara saker att se framemot. Dessutom har jag sovmorgon på torsdagar vilket är himla skönt. Nu ska jag göra klart skoluppgifter, vi har modersmåls presentation imorgon så jag har en hel del att plugga in.
 

Syskonhat

Alltså påriktig, jag håller på och får fel i huvudet av mima småsyskon. Dom gör ingenting! Eftersom mamma är på rehabilitering den här veckan är vi ganska illa ute, mammor behövs verkligen. Ikväll är dessutom pappa också borta på jobb. Vi har varit hos farmor och farfars och ätit god mat. Vilket är tur annars hade jag varit tvungen att laga mat igen... Nu under kvällen så har jag förvandlats till mardrömssystern. Valle städar inte efter sig då han bakat chokladbollar och jag vägrar städa upp efter honom. Så nu har vi alltså elvispeln i väggen fortfarande med smutsiga visplar på. Lydia har gått och ätit upp mitt godis som jag skulle ge till Dennis, UTAN att säga något alls åt mig! Påriktigt, man gör inte så. Jag behöver verkligen slippa  och sova nu känner jag.. usch för lata småsyskon!
Vardagen är inte alltid så lätt, men tänk positivt vi är friska iaf.
puss

#fuckcancer

"Make sure you're not missing out.
Seize the day.
What do you care about?
What matters?
Pursue that.
Forget the rest."
 
Så säger Brittany 29 år som lider av cancer och kommer att dö. Istället för att lida till döds så har hon valt att avsluta sitt liv 1 november. Via eutanasi då. 
 
Alla håller nog med om att det är hemskt. Så otroligt hemskt. Jag känner inte henne, men hon har haft oturen att drabbas av cancer och jag är så hemskt ledsen för hennes skull. Men livet är inte rättvist. 
Jag kommer försöka tänka på citatet här ovanför. Göra det som är viktigast och leva i nuet.
 
En av mina största rädslor är egentligen cancer, att bli sjuk eller att nån av mina närmaste ska bli sjuk. Eftersom att jag faktiskt vet att det kan hända alla. Att få cancer har inget att göra med hur troende du är, hur bra människa du är eller hur hälsosamt du lever. Du kan ändå få cancer. Min mamma fick cancer. Hon är bästa mamman i världen i mina ögon och hon fick cancer. Jag tror alla kan föreställa sig hur det känns. Inte bra alls.
Mamma hade tur och blev frisk, men alla har inte turen till det. 
Innan mamma blev sjuk så fanns inte cancer i min värld. Förstås läste jag om det och hörde om bekanta som hade cancer. Men det var ändå inget som kändes som något problem för mig. 
 
Men när mamma blev sjuk så förstod jag att det är ingen sago värld jag lever i och folk drabbas av cancer även de man känner. Jag blev livrädd för cancer. Att behöva vara rädd över cancer är jobbigt. Att leva i hoppet över att det ska gå bra för den sjuka är hemskt jobbigt, och jag vill inte vara med om det igen. Ibland känns det som om jag överreagerat, mamma klarade sig faktiskt och det finns många vars mammor inte har klarat sig. Men jag kan faktiskt inget åt det och jag tänker på er som har haft ännu mer otur med sig. Livet är inte alltid lätt.
 
Jag försöker tänka på citatet ovanför och inte tänka på sjukdomen, även fast den varje dag finns där i något hörn. 
Älskade mamma. <3

Blä

Jag ogillar verkligen detta vädret alltså! Äckligt att vara ute med hunden i sånt här väder, vill bara in tillbaka till hollywood frusrna.

old selfie - brunt hår

Klick

Ikväll var det Väiskis tur att bli riden av mig. Vi klickade efter uppvärmningen, och jag lärde mig rida honom. Riktigt trevlig ponny när han kommer igång! :)




mera kex

Idag kände jag för att baka lite till, så det blev kex. Helt okej goda..

Nu iväg på ridlektion.

hemma

Idag så mår jag sådär, är väldigt vinglig och har huvudvärk. Jag har lidit av att inte ha något att göra så jag bakade lite kex och lagade mat. Blev riktigt gott. Nu ska jag fortsätta vila och kolla Hart of Dixie. 







sjuk

Just nu mår jag ganska dåligt, har egentligen gjort det hela dagen. Stegring, sjuk mage och huvud. Trött och fryser, är lite rädd att jag håller på och blir sjuk. Jag brukar faktiskt inte bli det ofta.
💕
Inatt ska jag sova med Lydia, bra att inte behöva sova själv när man e dålig. Nattinatt.

Agilitydomare

Idag har jag varit ponnyagility domare i flera timmar. Trevligt, massa fina ponnysar. 





Igårkväll

Jag hade helt okej kul igår kväll. Vi var på två hemmafester och träffa många kända. :)







inspo

Inspiration hit och dit. Märkes kläder och miljonär hus. Skådespelare och muskler. Nutella och smoothies. Alltså påriktigt jag får snart fel i huvudet. Varför ska det kallas inspiartion att ha Odd Molly kläder som kostar 150 euro per plagg typ i mängd å massor. Jag tycker allt dethär har gått lite över. På instagram ser man 13 åringar som på en klädhängare har några klädesplagg värda 1000 euro sammanlagt. Helt säket så har inte den här 13 åringen betalt detta själva utan har med all säkerhet fått dessa plagg av någon, högst antagligen förälder. 
 
Ja, förstås så har oftast lite dyrare kläder bättre kvalite. Ibland lönar det sig att faktiskt köpa dom dyrare byxorna. Men jag blir lite osäker hur det här kommer fortsätta. Blir det press på dem som inte har råd med att ha Odd molly eller andra märkes plagg? Alla föräldrar tjänar inte 4000 euro i månaden och kan köpa märkeskläder hit och dit till sina barn. Så finns det även de som tjänar bra men skämmer inte bort sina ungar. Tack för att ni finns.
 
Jag själv tycker inte att jag blivit bortskämd. Jag har betalt min dator, kamera, telefon, min ridhjälm, ridstövlar osv själv. Jag kommer ihåg när jag 12 år sparade ihop till en system kamera. Kommer ihåg att jag betalade halva själv och så andra halvan betalade mamma och pappa som en julklapps present till mig. Det blev såklart en av de billigaste varianterna men jag var så glad och lycklig och nöjd över att jag själv klarat av att spara till en, med lite hjälp av mamma & pappa. Jag hoppas att alla vet den känslan då man sparat länge till något man påriktigt vill ha och så tillslut har råd att köpa det. Men jag kommer även ihåg kompisar som hade fått systemkameror till julklapp, bättre modeller och dyrare. Såklart blev jag lite ledsen. Jag hade så kämpat för den här kameran, medan andra fått den sådär bara. En annan gång så samlade jag ihop till min ridhjälm. 4 timmar på söndagskvällarna slet jag vid ishallen för 20 euro per gång. Tillslut så fick jag ihop till priset på min Charles Owen hjälm. Så lycklig var jag när jag entligen fick köpt den, men även lite avundsjuk på tjejer i stallet som kom med sina GPA hjälmar och skröt om att pappa betalar.
 
Jag har lärt mig att man måste kämpa för att nå saker. Vilket de ungarna som fått gå runt med sina pappors pengar inte lärt sig. Även fast jag för 5 år sedan var sur för att alla andra fick det ena och det andra så är jag ändå nu helt glad över att jag inte fått allt sådär bara. 
 
Tillbaka till det här med inspiration. Det är ingen inspiration att ha 7 st Odd Molly klädesplagg hängande i garderoben ifall mamma betalt dem. Det är inte heller något att skryta över ifall mamma betalt dem, jag hade nog skämts. Men ifall du kämpat för det där plagget eller vad du nu verkligen vill ha så tycker jag du ska vara extremt nöjd ifall du får handlat de där plagget. 
 
Mvh. Sara som är lite småttsur på alla bortskämda barn som kallar sina bilder inspiration.
 
 

Mys




Vilken dag

Idag har jag faktiskt slitit. Städat, dammat, skurat och bakat osv. Men såhär efter så känns det riktigt bra. Nu väntar ja endast på att idol ska börja och Dennis. Ha en trevli fredags kväll! 😘




Dagsverk

Nu börjar det! Den tunga fredagen då hälften av komunens hus blir rena och eleverna sliter för sina liv. Så även vi oss. Jag börjar med mitt egna hus och fortsätter sedan till det större huset. Ha det bra alla dagsverks jobbare. 😘

Jag tänkte föresten också baka kanelbullar, läste att det är kanelbullens dag imorgon! 

Länk

Ute och powerwalkar med pappsen och Larryboy. Häftigt väder har vi det ikväll!



länk

Ikväll så har cool Larry och jag varit ute och motionerat med Fanny och Nappi. Lite på 6 km långt blev det, helt okej.. Jag har lovat mig själv - inget godis eller ships nu framöver. Ska verkligen försöka hålla det denhär gången! 



Jackan

Mitt livs snyggaste jacka var för liten. Snyfft, den var så himla mysig! Få se hur jag gör nu, behöver verkligen en varmare jacka.



RSS 2.0