Smakprov

Hejsan, är nu först hemkommen från jobbet. Blev ett varv på stan och har köpt det sista, örhängen, ring, och foundation. Skit dyr foundation men hoppeligen är den lika bra! Nu ska jag sola 30 minuter och sedan blir det städning. Städar seriöst hela tiden..





Fotografering

Igår kväll for jag och Lydia till villan för att provfotografera bilder till studenten. Jag ville ha kvällsljus, så det blev ganska sent och jag sommade typ halv 12, nu är man lagom trött. Lydia var riktigt duktig och vi fick nog till nån bild. Eftersom jag vanligtvis alltid är bakom kameran är jag inte så bekväm framför den.. Men det gick bra igår. Få se ifall vi behöver anställa nån riktig fotograf eller om dessa bilder räcker.







Lite provkik..




Måndag

Slutade lite senare idag. Jobbet gick snabbt som vanligt idag och jag hade en riktigt bra dag! Har sålt massa jordgubbar. 😏

Nu ligger jag och försöker steka i solen. Lite jobbigt att direkt när solen går bakom moln så kommer krankarna. Jag är ganska allergisk mot betten och speciellt under våren då min stackars hud inte är van med skiten. Så nu har jag nästan 10 st bett som kliar som ***. Flippar snart. Ikväll ska jag och Lydia försöka fota lite studentbilder, om det inte blir till något får vi anställa ett proffs.







Effektiv dag

Blev en ganska sen kväll igår så vaknade ganska sent. Jag käkade morgonmål och hjälpte mamma från morgonen. Sedan så for jag och Larry ut på över 1 h promenad. Super skönt. Därefter lagade jag middag åt familjen, sov en timme och efter det har jag bakat 3 kakbottnar och maränger.. Nu ska jag bara lacka naglarna och sedan sova. Faktiskt skönt med måndag imorgon!







Saftkalas ❤️




Åh va skönt

Så härligt med lite sol. Försöker pressa...





Lördag

En vecka kvar till festen! Idag ska jag städa min lägenhet, baka och ha saft kalas för mina kompisar. Har nyss betalt mina räkningar och usch fy vad jobbigt det är.. Men nu är det iaf gjort! 
 
Jag har nu nästan allt i klädväg klart inför studenten! Har köpt klackar, klänning till kvällen.. Det ända som fattas är en bh.. Om inget annat får jag klippa, tejpa och klistra med någon jag har från förr. Nu ska jag fortsätta städa. Blev så jäkla sur imorse då jag kom hem och märker åter en gång att "nån" sovit i min säng. Fyfan vad arg jag blir. 
 
 
 

Fredag

Trevlig helg alla! Nu ska jag käka och sen iväg och fira.




Lång jobbdag

Blev en lång jobbdag idag. Har inte hunnit annat än käka efter jobbet. Fick ett paket från bubbleroom med en möjlig kläning till studentkvällen. Den var helt fin men väldigt lös så jag ser på nåt sätt väldigt stor ut i den. Men tror den blir riktigt fin med mössa och uppsatt hår.. Hm 🤔. Ikväll ska jag baka och ut och motionera. Gjorde ingenting igår och käkade massa kakor..




19

Hejsan, här har vi en nybliven 19 åring. har haft en bra dag. Har dock inte motionerat alls och ätit massa kaka, men man fyller faktiskt år bara 1 gång om året. Har fått fina gåvor och speciellt en högtalare jag kommer använda hela tiden! Super! Tack mamma och pappa! Nu ska jag strax sova, gonatt. 😘🍾🎉








Sista dan som 18

Snart är mitt år som aderton åring över. Helt sjukt hur snabbt detta året gått! Ser så mycket framemot ett ännu bättre år som 19 åring. Nu ska jag sova så jag snabbare blir 19. Känns lite vuxet att bli 19, men när jag tänker på frukosten som serveras på sängen imr morn känner jag mig som 10 igen. Vi hörs imr. 😘




Hejsan

Vilken bra ledig dag jag haft hittills! Började med att stiga upp tidigt och åt frukost på min egna balkong. Sedan så tillbringade jag tiden i solstolen i kanske 3 h medan jag alltid ibland läste på inträdes. Efter det så har jag bakat fram tills nu. Ska egentligen klippa gräs men får inte igång skitmaskinen.. Så har jag även ridlektion ikväll! Kul kul!

Imorgon fyller jag 19, shit borde man snart kanske bli lite mer vuxen?







Sliter som ett djur.

Det här med studentfest är inte en dans på rosor. Först sliter man i 3 år för den här dan. Skriver 6 prov i 6 timmar. Stressar gråter och sover för lite ( finns även bra saker med gymnasie ). Sedan får man vara nervös i flera månader på resultaten. När man nu tillslut vet att man är godkänd så börjar samma skit här hemma. Stress över kakor, gråt över dåliga bakverk som bara skiter sig och allt för lite sömn. Men ibland är det roligt. Ganska ofta egentligen. 





Måndag

Vilken bra måndag! Vi fick reda på studentresultaten imorse och med det utgångsläget jag hade så kunde det inte ha gått bättre! Alla ämnen var sådär på gränsen och alla höjdes! Så roligt. Det jag är mest stolt över är matematiken. I preliminära matematik provet så skrev jag 4 poäng över underkänt.. Gissa om jag var nervös inför det riktiga provet. Hur som helst så gick det sjukt bra och jag fick M! 😻 Såå jääkla najjs!




Söndag

Här kommer lite bilder från idag. 🙃









Villa

Hade en så trevlig kväll igår! Linn kom hit efter sin match och Nelli dök även upp här. Vi for och handla lite godsaker och körde sedan iväg till villan. Vi badade bastu, super skönt, simmade! Och doppade oss 2 gånger. 💁🏼 Var ändå inte så kallt man kunde tro. Efter bastun så grillade vi sparris och svampar med färskost och bacon. Super gott!!









Studentoutfit nästan klar

Snart är min studentoutfit klar! Det som fattas är skorna som är påväg och smycken. Okej, även underkläder.. Så egentligen det ända jag har är klänningen och mössan. 🙈😂 Hur som helst så tänkte jag visa en bild på min klänning så ni får se den. Jag kör på kortare klänning än de flesta andra, jag hittade ingen långklänning som jag tyckte var fin och inte så för princessaktig ut. Den jag nu köpt så kommer från Ralph Lauren och hoppeligen kommer jag kunna använda den även efter studenten då jag ska vara finare nån gång. 😌


Detaljer får ni se senare. 😚

Godmorgoon

Steg upp efter 8 imorse. Har beställt skor till avslutningen, bakat maränger, ätit och nu ska jag ut med Larry. Har lite problem med vad jag ska ha på mig. 18 grader varmt men det blåser..


Så gott med färska jordgubbar!



Ååååh

Snart orkar jag inte. Har bakat nu hela veckan och nu två senaste dagarna så går allt bara åt skogen. Igår brände jag 2 plåtar kex och idag brände jag en kakbotten. Inte så farligt mycket så jag bestämde mig för att använda den ändå, blev mest bara mörk på ytan. Men sålänge jag skar upp kakan så brände jag fan fyllningen! Åh så dit gick typ 10 euro i wcn. 😩 Bara å göra en till.. Fyllningen blev helt sjukt god men tror kakan är lite torr... 🙈 få se, den är endast en provkaka.. 




Söndag 8.5

Vår sista hela dag var helt klart den dagen vi hade bäst väder. När alla vaknat och hittat hem så betämde vi oss vid poolen att åka till stranden. Tur att vi gjorde det! Jag hade annars inte besökt stranden en ända gång under resan. Vi gick ner till stranden med solen brännande på axlarna. Så skönt att få lite sol sista dagen! Vi låg där ett par timmar, tog en tupplur, simmade och sedan gick vi tillbaka. Vi bokade även bord på en tequila restaurang till kvällen. När vi kom tillbaka till hotellet hade klockan redan blivit ganska mycket så vi låg en stund vid poolen och for sedan till tjejernas rum, de hade kvällssol på balkongen så vi körde vårt dagliga struntprat där. Så härligt, saknar det.









Till klockan 8 beställde vi taxin till hotellet och så for vi plus de från kristinestad ut och käka. Jag var riktigt nöjd med min mat, vissa lite mindre nöjda men det var hur som helst riktigt mysigt att sitta där vi satt med stora teuqila hattar. 😄



Fy min bränna..




Ingen var riktigt taggad för fest sista kvällen. Vi satt nu ändå på vårt rum en stund och drog ut till grabbarna grus efter tolv. Jag, Linn, Madde och Ap var ända tjejerna. Killarna drog hem ganska snabbt och madde och Ap försvann till en annan bar så det var bara jag och Linn kvar. Vi körde dock hårt och hade en super rolig sista kväll. Blev en sista gång även på blue moon där vi blev målade i ansiktet och ännu mer taggade. Efter klockan 4 så blev det ett vav via Slice Pizza och sedan hem. En av mina favorit kvällar!














Stressigt

Hemkommen från en stressig dag på jobbet. Men dagen gick ju snabbt iaf! Nu blir det mat och sedan bakning. Kex och maränger ifall jag hinner..




Kock

På senaste tiden har jag funderat över varför jag inte blev kock. Är så jäkla bra. Haha ne men känns som om jag inte gjort något annat än stått i köket under senaste tiden. Nu till lunch blev det super god lchf mat! Broccoli mos, fyllda champinjoner med bacon och tomat. Så jäkla gott! 
Nu ska jag städa klart och sedan ta hand om hunden, därefter baka fler lusikka kex. 





Hårresultat

Här får ni se ordentligt resultat på mitt hår. Bilden tog frissan och finns på deras instagram. Alltså jag är såå nöjd. Sällan det händer!!




Lördag 7.5

Lördagen var en bra dag. Ganska soligt från morgonen. Både jag och Nelli hade sovit ganska lite så mitt på dan tog vi en 3 h lång powernap.. Missade soltid men nåja, jag blev ändå inte brun under de få timmar vi hade sol under resan. Detta var vår andra sista kväll och vi drog hela gänget ut och käkade på en riktigt bra restaurang. Maten var så god! 







Kommer ihåg att alla andra var super taggade för fest förutom jag.. Hade käkat så mycket så ville helst bara lämna hemma och sova, men så blev det ju förstås inte. Vi hade en bra kväll på grabbarna grus och blue moon. Vissa mer taggade än andra. 😅 




Förfest på mitt Annas och Daniels rum. Såg ut som ett helvete dan efter..


Wc bilderna är alltid bäst. Kvällen slutade bra och vi hade det mysigt.

Usch vad jag saknar napa när jag skriver dessa inlägg.. 😢

Tisdag

Shit vad dan har gått snabbt! Har varit till frissan och är för första gången påriktigt nöjd då jag kommer därifrån. Blev så fint. Har nu dock ingen bra bild men frissan tog till deras ig så kan visa den när den kommer upp. Efteråt så shoppade jag lite och fick sedan super bråttom hem, hade ridlektion klockan 18. Hann som tur och red Kukka som var så fin. 😻 







Baka baka baka

En till kväll jag endast stått i köket. Ikväll blev det en dubbelsats maränger och lusikkakexen blev klara. Tkr själv inte så mycket om själva kexen, men fyllningen. 😻 Marängerna är nu maränger, alla vet hur dom smakar.. Borde egentligen baka brödet också men jag orkar inte. Får bli imorgon.





Äntligen lite vårväder ute!

Planer

Kom nyss hem från jobbet, dagens planer är motion och bakning. Idag ska jag göra klart fyllningen till lusikkakexen, göra brödet klart och prova på sparris pajer. Först blir det dock en PW, måste få bort alla kilon jag drog på mig i Ayia Napa..




Fredag 6.5

Eftersom det gick ganska villt till på torsdags natten så mådde vi inte så bra på fredagen. Försökte sola lite men låg mest inne på rummet. Kommer inte ihåg så mycket av den dan. Dom andra drog ut till Nissi beach och käkade lunch där medan jag sov på hotellet. På kvällen så var jag och Kristian ute och käka soppa på en restaurang. Kommer ihåg att det regnade som fan. Som tur slutade det tills vi sedan stack till Grabbarna Grus. 

Jag var inte så taggad på fest men hade det ändå helt roligt. Det var öppning på Blue moon den kvällen och alla var väl lite taggade över det. Jag hade bestämt mig redan innan vi drog ut att jag skulle göra en piercing. Klockan 3 så bestämfr vi oss för att göra det, jag och Madde. Maddes öra var tyvärr för litet för piercingen hon ville göra, men för mig gick det. Är lite förvånad över det eftersom jag har världens minsta öron men. Med lagom alkohol i blodet var jag inte så nervös. Att göra piercingen gjorde inte så ont som jag trodde. 
Efter piercingen så for vi tillbaka till Blue Moon där jag träffa nån. 
Hade en trevlig fortsättning och tror faktiskt fredagen var den kvällen jag var längst ute. Kom hem då solen var påväg upp. 😄 Har super lite bilder från dagen/kvällen...





Här kmr en lite bättre bild då den inte är nygjord och blodig...





Bakat

Ikväll har jag bakat typ 6 h. Vi har provat baka en hallon persika tårta som enligt mig är god och dessutom snygg. Så har jag börjat på en bröddeg och dessutom gjort småkakor. Har helt sjuka fötter av att ha stått så mycket. Har försökt äta hälsosamt hela fan vilket även jag lyckats med ända fram tills kakprovningen ikväll. Äsch. Nåja, imr börjar jag väldigt strikt igen!







Helgen

I fredags så var jag ju vi Nellis som jag skrev. Vi hade tänkt laga mat men orkade inte så vi stack iväg till Jeppis och käkade på friends&brgrs. Riktigt gott, även fast jag tkr min egna hamburgar måltid var bättre. Sedan kom även Kent så vi umgicks med honom tills vi sedan typ tolv åkte hem.

Igår då så pluggade vi till inträdesproven, bakade till Nellis student, åkte snabbt till stan. Vi hann dock typ ingenting, bra egentligen så haskade jag inga pengar. I Prisma köpte vi godis och chips till Eurovisionskvällen. Väl hemma hos nelli bakade vi en så jäääääkla god pizza. Lika bra som på restaurang!! Efter det körde vi direkt iväg till Maddes. Blev en hel del prat om Ayia Napa. 😻 
Jag följde inte så noggrant med tvn eftersom jag sammanlagt sov typ 1,5 h av programmet.. Hehe. Efter att det var slut så var det bara att köra hem. Bra helg!!















Torsdagen 5.5

På morgonen steg vi upp som vanligt ganska tidigt, kände att jag kanske tagit lite för mycket dagen innan.. Vi for hur som helst ut till poolen och låg och stekte i nån timme. Klockan 1 bestämde vi oss för att käka lunch på hotellet. Jag mådde dock så dåligt så jag fick åka upp till rummet och sova typ resten av dagen. Lite synd, missade soltid men klarade inte av att vara ute. 🙈


Torsdagen var den dagen vi hade barrunda och de flesta av oss var jäkligt taggade. Förutom jag då som hade mått väldigt dåligt under dan. När vi sedan samlades vid Grabbarna Grus så svängde dock humöret och vi bestämde oss för att delta i en tävling som höll på under barrundans gång. Jag madde anna och två svenskar var med i vårt lag. Vi lyckades självklart vinna och belönades senare med mer alkohol.. Ifall nån anna ska till Ayia Napa och ska vara med på barrundan så rekomenderas verkligen tävlingen! 😎

Eftersom vi började festa så tidigt och det blev en hel del alkohol då vi vann så slutade kvällen ganska tidigt också. Men ändå en av mina favorit kvällar i Napa!


















Onsdagen 4.5

Helt ärligt så var onsdagen en dag jag inte kommer ihåg så mycket av. På morgonen steg vi upp ganska tidigt och for ut och sola. Vi var typ halva dagen vid poolen tills vädret blev dåligt. Kommer ihåg att det blåste sjukt mycket. På kvällen så var det endast jag Madde, Linn, Ap och Noora som for ut och käka. Alla andra satt hemma på rummen och käka nudlar.. Puckon.

Den kvällen blåste det sjukt mycket så vi fick sitta med filtar på restaurangen. Men det var iaf god mat. :)








Festandet gick ganska villt till den kvällen och vi stack hem typ när grabbarna grus stängde. 




Heelg ❤️

Så jälla skönt med helg. Ligger just nu i Nellis säng och ska ta en PN. Vi hörs.




Tisdagen 3.5

Efter första festnatten var alla helt jäkla taggade över vad veckan skulle ha att erbjuda. Vi steg upp tidigt och hann sola i en timme innan det blev riktigt dåligt väder. Vi bestämde oss för att dra ner till huvudgatan i Ayia Napa för att kolla lite shopping och äta lunch. 
Jag mådde lite halvbra så för mig blev det endast lunch. Efter stan stack vi iväg tillbaka till hotellet där vi sov en stund och började sedan fixa oss för kvällen. Vi förfestade, spelade beerpong och for ut och äta på en lite finare restaurang den här gången. Super gott! Efter maten for vi tillbaka till hotellet, och stack iväg med dom andra finlandssvenskarna till ett gäng svenskars rum där vi hade en super kul förfest!

Sedan blev det grabbarna grus och sängen efteråt.



















När jag ser bilderna nu så kmr jag på att tisdagen var nog en av mina favoritkvällar. ❤️❤️

Måndagen 2,5

Tänkte berätta om resan lite dagvis. Det jag kommer ihåg och så lite bilder.

Natten till måndagen sov vi på helsingfors vanda flygplats. Ingen höjdare direkt.. Kl 7 på morgonen for flyget och efter klockan 15 var vi framme på hotellet Chirstabelle. Vi stack direkt ut på stan för att käka lite lunch och drog sedan iväg till poolen där vi drack massa drinkar. 
Till kvällen så fixade vi oss drack nån breezer och for sedan hela gänget ut och äta. Till en ganska dålig restaurang men helt okej mat ändå. Vi fick lära oss att på Cypern kryddar man inte maten och för att få det att smaka någonting är man tvungen att salta så sjukt mycket och använda majones lika mycket. Vi drog iväg tillbaka till hotellet där vi förfestade och lärde känna fler människor som bodde på vårt hotell. 


I samma flyg som vi flög med så fanns ett annat gäng abin från Kristinestad som vi lärde känna och hade så kul med! När vi sedan stack ut for vi till Grabbarna Grus och sedan till en annan bar jag inte äns kommer ihåg namnet på längre.. Var en bra kväll! :)











Onsdag

Börjar kännas lite mer normalt att vara hemma nu. Igår morse var jag väldigt nere. Börja gråta över att Larry var så glad över att se mig, över skolor och över livet.. Hahah. Känns bara så konstigt att vara tillbaka till det "normala".
Jag är dessutom fruktansvärt förlyld med hosta och snuva och har just och just klarat av jobbet idag. 

Ikväll har jag hjälpt pappa på utsidan. Vi ska göra om stensättningen på gården inför studentfesten. Så jag har bärt runt på 200 stenar. Nu ska jag dricka te och sedan dra iväg till min sida för att skriva om vår underbara resa. 😻





Imoron

Har inte hunnit skriva om resan idag, har sovit ätit ridit och umgåts med Alice. Vi tar det imorgon!!

❤️

Finland

Hemma i Finland. Har haft en så jävla bra resa. Oförglömlig. Kommer en sammanfattning på resan när jag kommit hem och sovit en 9 h lång natt första gången på över en vecka.




Sista dagen 💔



Sista dagen idag, vi har bra väder och ligger vi poolen och bara chillar. Veckan har varit tung men så jävla rolig - oförglömlig.




Godmorgon

Dag nr 3, idag har vi iaf från morgonen bra väder. Igår var det dåligt hela dan. Festandet igår var helt jävla sjukt roligt. Man vill lämna hit förevigt typ. Nu ska jag föröka sova lite i solstolen och sedan blir det snart lunch/morgonmål.






Vi e framme

Vi är framme och vi har överlevt en barkväll. Vi var förstås på grabbarna grus, och det var helt okej. Sedan följde vi med alla crew till en efterfest på en annan nattklubb.. Det var riktigt häftigt.

Nu ligger vi ute och solar, tyvärr är det ganska molnigt just nu, men vi hoppas på bättre väder imorgon.











Vi är påväg







Vinst

Det blev en vinst i 1 m klassen för Anna och Mir. ❤️ Bästa är att hon vann en kaka till tågresan. 😏 hahah. Nu ska vi hem och duscha och käka och packa om lite, sedan blir det tåg. Jag antar att bloggen inte kommer uppdateras som vanligt under nästa vecka. Wifin kmr antagligen suga, men vi får se. 








Glada vappen!

Godmorgon och trevlig första maj åt er alla. Kan säga att det är otroligt skönt att må bra idag. 😚 Jag ska följa med Anna och Mir på tävling och efter det blir det snabbdusch och sedan tåga ner till Helsingfors. Fan va kul!! 





RSS 2.0