Klippt mitt hår

Jag tror jag glömt att nämna att jag klippt mitt hår. Känns som om det försvunnit 20 cm typ. Mitt hår slits otroligt mycket. Jag tvättar det varje dag nästan, fönar och plattar. Jag använder allamöjliga håroljor och skyddsprayer men efter några månader utan att jag klippt det så bara ramlar det hårtoppar då jag borstar det.
I vilket fall så är det nu ganska kort, men det lever iaf och är inte hemskt torrt.
På bilden är det fortfarande lite blött, har nyss duschat.


Dagens bästa

Jag blev såå snål på en smoothie idag så jag var tvungen att göra en. Blev en hallonsmoothie eftersom det var ända bären jag hittade i kylen, riktigt gott!



Converse

Jag och nelli äger vårens och somarens absolut coolaste converse.



Hoppträning

Tänkte sammanfatta helgens hoppträning i ett inlägg. 
För det första så tyckte jag det var super kul att får träna för en hopptränare för en gångs skull. Även fast jag flög av två gånger igår så red jag runt med ett leende på läpparna.
I lördags så var Kukka riktigt pigg, hon brukar inte vara såhär pigg så jag var inte riktigt van att rida henne i ett sånthär tempo. På uppvärmningen skulle vi hoppa och svänga ganska brant och där så rätade jag upp mig för sent så då jag och Kukka hade olika åsikt om åt vilket håll vi skulle så resulterade de i att jag ramlade av, som tur så gjorde jag det ganska snyggt och landade på fötterna, nästa varv hände exakt samma sak och då stötte jag till ryggen lite. Men det var inget jag märkte av föräns idag.
Träningen fortsatte, både jag och häst var helt svettiga. Båda hade roligt och vi lärde oss nya saker. Kukka fick hoppa specialhinder och jag fick lära mig att rida. :D Tillslut hoppade vi en bana som gick fin fint. Jag var riktigt lycklig efter träningen av all positiv kritik. Kukka fick massor av beröm, jag fick och min ridlärare var nöjd över oss.
 
Idag så red jag inte riktigt i samma grupp vi var lite blandade, två mindre ponnysar och så två större. Idag red vi mer linjer och räknade galoppsprång. Kukka hoppade första gången vattenmatta och det var inga problem. När dom släpade in den så kollade hon lite men sedan så brydde hon sig inte alls. Jag var så glad efter att vi hoppat vattnet första gången då hon var så modig och duktig. Ponnyn tycker verkligen dethär är roligt, hade jag chansen att köpa henne så vore hon min. Skulle nog kunna göra vadsomhelst nästan för att få rida en sån ponny som hon varje dag. 
 
 

Trött

Efter den intensiva morgonen idag har jag inte gjort mycket. Kört runt med mamma på ärenden och kollat pll. Bytt pf bild på fb har jag också gjort. Dock så märkte jag ett litet mönster bland mina bilder.. Måste bli ändring på det. :D 
 
Nu ska jag sova. Natti :*

Gomoron

Steg upp klockan sju inmorse och åkte iväg på träning. Kukka var inte lika pigg idag som igår men vi hade lite för hård fart ibland idag också. Idag hoppade vi linjer, vatten, trippel, och så bana på slutet. Jag lyckades ramla haft av idag också.. Måste bli snabbare på att räta upp mig efter hindrena
Nu ska jag snart med mamma hämta syster från kronoby.



Lyckad träning

Hoppträningen med Kukka ikväll var super rolig, och tung. Första gången som vi hoppade mer ordentligt tsm. Ponnyn var super pigg och med på noterna strax från början. Under framhoppningen så var hon lite väl pigg och vi var lite oense om vissa svängar så under 2 minuter lyckades jag ramla av två gånger.. haha. Jag lyckades ramla riktigt snyggt andra gången och landade och stå. Efter domhär avramlingarna så fortsatte träningen mycket bätre. Vi fick båda beröm och Kukka hoppade riktigt fint. Kändes som om jag bara red och log hela tiden, så kul var det. :D Även fast vi båda var andfådda och svettiga, imorgon klockan 9 på morgonen fortsätter vi. 
Bild på oss från tävling.

Lördag

Jag har städat hela halva dan, usch vad jobbigt det är. Ikväll har jag hoppträning med Kukka och laddar upp med choklad, kanske inte det smartaste.



Tekalas

Vi har tekalas.




Vi lär dessutom David att dricka te.

Fotografering

 
 

Mina älsklingar




Älska torsdagar

Under denhär perioden är torsdagarna helt klart mina favorit dagar. Husliga halva dagen och textil andra halvan. Så chill.






hästtjej

En gång hästtjej - alltid hästtjej.



Shopping

Nelli och jag hade båda två hålpass sista passet så vi åkte till stan och shoppade. Eller egentligen skulle jag bara vara med Anna som stödperson och inte shoppa alls själv. Tyvärr så hade de rea på converse så det blev ett par vinröda.. Plus lite underkläder.
Visar bild senare, Anna har hoppträning så vi ska strax ut i stallet.







Gymmat 💪

Tränade mest armarna idag, benen körde jag ju som sagt i skolan. Nu har jag ett otroligt behov efter avokado.. 



Tränings tisdag

Idag så var vi i skolan halva dagen i folkhögsskolan och andra halvan i idrottshallen. Under sista passet tränade vi med appar.  Jag och Ellinor körde workouts från youtube. Blev riktigt slut i rumpan. Igår så lovade jag dessutom pappa att följa med till Kaustby på gym ikväll, får träna magen och armarna där, benen och rumpan skulle jag inte klara av att träna mer ikväll.
De är ett tag sedan jag senast tränat så det är verkligen på tiden att jag skärper mig igen.
Sådär annars så fyller Larry 9 år idag. Grattis sötnos. :*
 

En bra sak med att ha ont i halsen




Igår

Sjuk kväll igår, hur som helst såg jag ut såhär.


Hemåt

Vi är påväg hem! Lite synd att det är så otroligt fint väder idag och vi får sitta i bilen.



Sista kvällen

Sista kvällen här i vuokatti. Hade gärna varit hemma idag och haft roligt med kompisarna, men ibland måste man vell ta det lungt. Även fast det är tråkigt.
Denhär några dagars långa resan har varit skön och avkopplande med massor av mat. Känner mig som en uppblåst ballong 24/7. 
Som jag kanske skrivit så är stugan helt super, jacuzzi, biljardbord och stort kök och vardagsrum. Dessutom är det riktigt nära till slalom backen. 










spegel spegel

Hittade en härlig spegel att fota egopics i. 









Små shopping

Idag är det värsta snöovädret. Blåser, regnar, snöar på samma gång, lider med dom som är i slalombacken idag.
Jag har mest suttit inne, badat jacuzzi och shoppat lite. Köpte en söt stjärn mössa och ett vitt linne som kändes såå jag. Kommer antagligen ha på mig de på revyresan.



Slalom

Igår rände vi slalom hela dagen. Helt kul var det, senaste jag rände slalom var för två år sedan innan idag förstås. Vår stuga ligger 50 meter från backen, så det var riktigt bra att snabbt gå till stugan på wc, eller för att äta lunch. 









Snö

Det blev ju plötsligt vinter igen. Jag är påväg till Vuokatti med släkten. Mitt problem just nu är att snön är så ljus så jag behöver solbrillor för att kunna sova i bilen. Har läst genom två solotidnibgar och börjar få lite att göra. Ska försöka sova lite till nu efter att jag uppdaterat er om mitt tråkiga liv.





Förbannad

Nu är jag sjukt arg på mina föräldrar. Sååååå arg. Efter att jag samlat mig, så ska jag ta ett lååångt allvarligt snack med pappa. Funderar på att inte följa med på resan imorgon. 
 

Vinter

Bussen fick problem när vi kom hem, först stannade den och vi stod still ca 15 min. När vi sedan var 1 km hemifrån så stannade den igen. -.-
Dessutom blev det vinter igen. 




Så trött

Idag har vi fysio gänget haft program åt en lågstadie skola som hade utedag. Vi frös en hel del men det var ändå riktigt roligt, och tungt.


Helgen

Jag har bloggat väldigt lite under helgen. Har haft ganska fullt upp. Men har faktiskti haft det riktigt härligt i helg. Fredagen började lite tråkit, trodde jag skulle ligga hemma och kolla pll hela kvällen. Men det ändrades snabbt och jag hade riktigt trevligt. På lördagen så bakade jag 4 plåtar med mockarutor och under kvällen så var jag och serverade i ådalens skola på en konsert. Efter det åkte jag till Nellis och sov där till idag. Under söndagen hade vi det riktigt chill. Testade lite sjuka saker och hade roligt. 
 

ny larry

När jag kom hem möttes jag av en ny hund.. Så gullig var han! :3




Bildblogg




...




Jäkla hund

Imorse så rymde Larry så jag fick springa runt och söka honom så jag nästan missa bussen. För en stund sedan när jag gick ner och ropa efter honom så var han försvunnen. Den jäkeln hade smitit ut nångång under tiden då mamma fört ut mattorna. Så var det bara att springa ut och söka honom igen. Jag hade riktigt tur som såg honom. Jag var påväg någonhelt annanstanns då jag såg mig lite runt för att kanske se honom. Jag såg en liten prick flera hundra meter ifrån mig och chansade på att det var Larry och sprang ditåt. Eftersom jag inte hade några glasögon så såg jag riktigt dåligt. Tillslut så hann jag ifatt pricken som visade sig vara Larry.. jäkla hund. så otroligt jobbigt att behöva vara orolig över vart han försvinner hela tiden!



helg

Såååå skönt med helg nu! Har inga stora planer för ikväll men imorgon så ska jag typ jobba. Hur som helst så känns det bra att få vara uppe lite längre ikväll och sova lite längre imorgon. Härligt.



Såsant







...

Tjena, den här torsdagen känns låång. I skolan idag så var vår lärare sjuk så vi hade ingen textilslöjd idag. Passade mig, men hade varit najs om nån lärare meddelat oss det. Jag slapp hem en timme tidigare än vanligt och har kollat pll ända sedan jag kom hem. Egentligen tycker jag inte om den serien, tycker det är jobbigt då alla hela tiden är misstänkta och då man får veta så lite om allt, men jag har inte hittat nån ny favorit serie så den får duga för tillfället.


Duktig sara

Stannade hemma från skolan idag. Jag har gjort massor med saker. Från morgonen var jag ute och sprang med larry några kilometer. Efter det så har jag städat hela huset vilket tog tre timmar. Nu sitter jag med en härlig sallad framför mig och pretty little liars.





Orkar inge mer

Är helt trött och orkar inget mer. mina byxor har gått sönder och jag har fått brännsår på knäet. Just nu är det piss.
Måste ha mina yoga byxor på mig..

Skidat

Idag har vi lärt oss att valla skidor vilket var riktigt tråkigt. Så har vi också skidat, på ett spår där det var snö blandat med sand så det gick riktigt trögt fram. 




vi lånade skidor och skor från skolan och dom passade inte riktigt..
Helt okejj dag, vääldigt chill man har lixom fått ta det riktigt lungt.

Tjenix

Blev faktiskt en lyckad kväll igår. Gårdagen var så perfekt! 
Idag så har jag dragit ponnyklubb som vanligt, så har jag sovit lite och fräshat upp mig. Nu borde jag städa mitt rum, men kommer nog inte orka. Alldels för stökigt..
 

Vilken dag

Nelli och jag har haft en såå mysig dag. Vi har bakat, skrinnar, motionerat bla. Nu hoppas vi på att kvällen blir lika braa!







Kvinnodag

Anna och jag njuter av det fina vädret.




Åh sommar..

Ååh vad jag längtar till sommaren. Sommar 2013 var helt super, så det blir svårt att slå men tror nog ändå mycket hårt på att 2014 kmr vara minst lika bra! 
Sånahär mys stunder ska vi ha flera av iår.

Städning

Alltså varför ska vi alltid ha fredag som städdag. Så otroligt jobbigt att komma hem efter skolan och se fram emot veckoslutet och så måste man städa. Usch. Har försökt städa i två timmar nu, men det går otroligt slött.



Tatueringar

Igår under kvällen så kollade jag och Anna runt på google på tatueringar. Jag är sååå sugen på att göra en tatuering. På ryggen, eller på foten eller i nacken. Jag har hittat några motiv som är så otroligt fina. En av dom tänkte jag visa här, men dom andra behåller jag för mig själv.
Den är såå vacker. Både jag & anna tyckte den var såå fiin.
 

Frida polle

Igår när Anna red så yänkte jag tömköra Frida under tiden. men när vi kom till planen så fattade Frida ingenting. Hon förstod inte varför jag gick efter henne så hon bara stannade och kom fram till mig. Så istället så fotade vi selfies och filmade Anna och Mir.



upsi

Tjenixen, blev lite sent med bloggning idag också. Alltid då jag är hos nelli så glöms bloggen bort, vi har haft så roligt så jag har inte haft tid att tänka på nån blogg. Riktigt länge sedan jag skrattat så mycket som idag. 
I skolan idag så hade vi husliga och handarbete, verkligeen älskar denhär perioden. <3
 

nattii

Blev ett nattinlägg ikväll också. Känns så mysigt att blogga från telefonen då man ligger under täcket och strax ska börja sova. Ikväll så kollade jag först lite Top model sverige och sedan så var jag och Dennis till Ropes och kolla filmen Gravity. Heelt okejj film, endast två skådespelare med under hela filmen, men det fungerade bra i rymnden. Slutet gillade jag dock inte. Ni som vill kolla en film som inte är som alla andra ska kolla in denhär filmen.
Imorgon så har jag husliga och typ pyssel i skolan. Livet leker just nu.



Varför bloggar man?

Har nyss läst en massa bloggar och så började jag fundera på varför man egentligen bloggar, speciell varför jag själv bloggar. Jag själv känner att jag utvecklat ett beroende av att blogga. Mina tankar går hela tiden till bloggen och om jag gör något speciellt så funderar jag över hur jag skulle skriva det i bloggen. Men jag bloggar förstås inte bara för att jag är beroende hahah utan för att jag tycker helt enkelt det är roligt. Dessutom känns det kul att det finns människor som går in här på bloggen och läser varje dag. 
 
Men ibland så tänker jag på att det finns ju faktiskt vissa risker med att blogga. Vem som helst kan läsa min blogg. Då när jag började använda dator/internät, (jag har ju faktiskt levt på den tiden då inte internet fanns i alla hushåll) så kommer jag ihåg att vuxna sa att man inte skulle sätta upp bilder på sig själv på nätet eller skriva om vart man bor osv.. Idag så är det facebook, instagram, bloggar, på alla dessa sidor så finns det information om oss, och bilder. Vart försvann det där om att det är farligt att lägga upp bilder på sig? Självklart har massor ändrast, men det kan ju inte vara bra att det ändå finns hundratals bilder som folk kan hitta på en på nätet. Speciellt i en blogg finns det massor med bilder, om någon vill använda dom bilderna så är det hur enkelt som helst för den personen att kopiera dem. Dethär vet jag ju själv också extra bra eftersom jag varit i den situationen. 
 
Nu känner jag att jag borde kanske tänka lite extra på vad jag riktigt lägger upp hit på bloggen.
 
Jag vill förståss inte sluta blogga, och tänker inte heller sluta av med att skriva vad jag håller på med osv. Men jag tror att det ändå är bra att lite tänka på att det kan finnas människor ute som bara vill jävlas med en. Skriv inte vad som helst, spara de personligaste sakerna till att berätta åt bästa vännerna i stället.
 
 

Trött

Hejssan, idag är jag riktigt trött. Vi har haft gymnatik heela dagen. Sista lektionen så var vi och springa, klarade faktiskt av det. Kändes dock väldigt konstigt att i början på mars springa på grusbana.


Duktig

Efter skolan hade jag planer på att sticka ut och springa. Dock så hade vi mat direkt och det lämnade, men mamma fick övertalat mig att komma med till gymmet istället. Gjorde inte så mycket, vill inte ha träningsvärk imorgon då vi har styrketest. Men jag hade ändå riktigt trötta ben i slutet, så något hade jag ju ändå gjort.
Nu ska jag sova, ska upp efter 6 imorgon. Natti :*





Fettis tisdag

Varför är det fastlagstisdag endast en gång om året?




Som fiskar

Simningen gick bra, även fast vi kom nästan en timme försenade fram till simhallen.



weheartit











Gonatt

Just nu sitter jag med blött hår och pyjamas i sängen och bara chillar. Ska strax börja sova, men kom på att bloggen inte uppdaterats på länge. Har inte så mycket att säga åt er just nu. Har under kvällen varit ute och sprungit med Fanny och så har jag kollat några avsnitt av Nikita.
Imorgon ska jag till simhallen under skoltid, och antagligen gymma efter skolan. Inga fler planer än det.
 
Nu ska jag sova. Nattii :*
 

Bowling

Dagens fysiomix gick helt bra, vi hittade till rätt ställe på morgonen. På morgonen fick vi info om skolan osv. och sedan så var vi på promenad till spikas kvarn. Efter maten så har vi bowlat. Gick sådär för min del, några strike fick jag. ;)




Chill söndag

Efter ponnyklubben så for jag en stund till farmor & farfars, en stund blev till en längre stund och jag kom hem först nu. Har ätit massor, känner mig som en ballong. 
Sista sportlovs dagen har varit lungn och chill. Dock så kommer det vara jobbigt att stiga upp 7 imorgon. Fyblä. Dessutom har jag ingen aning om vart jag ska imorgon. Har ju mixtperiod nu, så har ingen vanlig skola alls. Men ingen har fått nån ordentlig information om vart vi ska imorgon, men det ordnar sig säkert.
Min helg har varit bra, mysig.
Nu är det bara att se fram emot sommarlovet. ;)
 

Ponnyklubb

Har dragit dagens ponnyklubb och är helt trött nu efter. Var endast några barn idag så dom hann rida en lite längre stund. Sov ganska lite inatt, tror jag tänker sova lite till nu.


Idag red tjejerna på Pektus. Sååå snäll häst.

Sallad

Jag och Nelli fixade lunch tillsammans idag. Sallad, kyckling och batong. Blev så otroligt gott!



Krombi

Nelli och jag var nyss ute, vi var ett varv till smarket och köpte hårfärg. Här ska det färgas. 



RSS 2.0