Igår

Gårdagen blev lyckad. Jag är så otroligt glad över att jag har så fina vänner! Festen var helt okej och jag har inte mått såå dåligt idag. 
 
 

...


Kört runt halva kvällen med pappa i hopp om att jag någongång ska få körkort.. 

Trött

Jag är så himla trött nu. Efter att ha flängt på hela dagen och nu för en timme sedan fixat lite käk för imorgon så är jag helt slut. Jag borde ännu baka någonting sött och damsuga mitt hus. Jag har fått en ny möbel så det känns faktiskt lite mer som mitt rum nu. Snart kommer dessutom min födelsedagspresent - soffan. Ser så framemot det, då kan jag också börja ha filmkvällar hos mig. :D
 
Just nu så känns allting bajs igen. Eller inte allting förstås men sådär allmänt. Antagligen för att jag är trött och hinner sitta och tänka på saker. Vilket suger.. Nu ska jag sluta blogga och försöka börja tagga inför imorgon! 
 
Sådär annars så har jag fått sommarlov, ganska najs va!
 

Kexar till i



#instafood #kex #maddsu #jaghariti1stkex #pålördagfestarvi


Stan

Efter en kort skoldag drog vi iväg till stan. Shoppade, käkade och shoppade..







Kalasasi heila tidn



Faktiskt så var jordgubbarna nästan godast. Blir nog såna till nästa kalas också, mamma och jag har lite börjat planera menyn till lördagen då kompisarna kmr på fest.




Kort

Kom nyss på att jag inte visat bild på mitt korta hår. Möjligen blir det ännu lite kortare nästa torsdag.
Jag är riktigt nöjd med längden! Sådär annars så googlade jag nyss på hårfrisyrer 2015 och det kom nästan endast frisyrer i den längden jag har vilket känns bra. :D



Tack vädens bästa Madde

Under hålpasset idag så gjorde Madde iordning mina naglar. Helt ärligt är jag verkligen ingen nagel människa men det är faktiskt kul att ha fixade naglar. De blev dessutom jätte fina och jag hoppas de hålls såhär i nån dag mer än annars vilket är 24 h.. Tack madduli du e bäst. 😘




Tisdag

Tjenixen. 
Vi kom nyss hem från stallet, red Väiski ikväll vilket gick riktigt bra. En annan grej är att jag körde dit och tillbaka. Första gången pappa släppte mig på nån större väg.. xD Men det gick faktiskt helt bra. Växlingen är inte så smidig, men den blev redan bättre mot slutet idag. Snart har jag kortet. ;) Eller kanske inte så snart, men nån gång under nästa månad hoppas jag!
 
Imorgon har vi 18års kaffebjudning så då får jag träffa världens gulligaste kusiner.
 
Humöret just nu är lite sådär, är lite ledsen igen nu då allt "extra" gått över. Men det går om hoppas jag. ( Sov första gången ensam igår på en vecka, Lydia har till största delen haft äran att få sova med mig. )
 
Bilden är från igår, jag har nyss hoppat ur duchen där.. därav håret.
 

Party

Vi har just käkat den obligatoriske födelsedagskakan och systers super goda jordgubbar. Namnamnam. Idag är det ät dag, imorgon tränings dag. 🌸




Rosa hår

Nu är jag åter igen inne i min period då jag vill göra en förändring med mitt hår. Igår klippte vi av det en hel del med farmor och nästa torsdag har jag tid till frisören. Jag vill såå ha en ljus toning av rosa i mitt hår. Så sjukt snyggt och häftigt. Dessutom gör det inte så mycket ifall jag inte skulle gilla det för ifall jag färgar bara ljusrosa så kan jag färga om det senare. Så nu under min 18 års dag så har googlat runt efter rosa hår inspo så jag har något att visa åt frisören.. 
 
 

Woppidoo

 

Ääääääääntligen

Känns såå bra att vara 18! 😄 Proven är över och endast 4 dagar kvar av skolan. Super skönt! 






Dagens program

  • Läsa på prov
  • Fota nya bilder till bloggen
  • Hinna ut och springa/gå/svettas lite
  • Kanske även hinna göra ny bloggdesign
  • Leva min sista dag som omyndig
Helt sjukt att jag blir lixom 18 imorgon! Shit vad länge jag har väntat på det här. Så idag ska jag även fast jag måste plugga, hinna göra lite roliga grejer också. En vecka sedan ville jag somna och vakna om ett halvår, inte fylla arton och hoppa över hela sommaren. Redan nu känns det bättre och jag ska fan inte hoppa över nån 18års dag eller sommar.
 
Nu ska jag stänga datan och ta tag i den här söndagen. :D Hörs senare med nya fresha bilder!
 
 
 
 

Lördag kväll

Jag hade riktigt trevligt igår. Shopping rundan blev kort och bra. Annas systers kalas var trevligt och jag blev även uppvaktad vilket var super snällt och gulligt! Fick även ett par vinglas till födelsedags present så nu är jag tvungen att lära mig dricka vin.. :D 
Senare på kvällen badade vi bastu och kollade eurovision. Anna och jag blev så glada då Sverige vann! Heija Måns! 
 

Lite shopping

Jag hittade faktiskt ganska snabbt en klänning, helt okej nöjd är jag med den..  Så köpte jag även en topp som blir snygg att ha i sommar och lite smink. 




<3

Den här fredagen har faktiskt varit en bra dag. Mycket skratt och faktiskt inga tårar. Super skönt! Känns som om jag hunnit med massor. 
Jag och Anna blev just klara med att ha möblerat om lite, så nu känns det igen bra att vara här hos mig. Alltid dessutom skönt att ha ny bäddade lakan! Nu ska vi sova och imorgon ser vi verkligen framemot en massa plugg..
 
 
 
 

Nya tag

Det känns som om jag nu ska ta upp bloggandet igen. En förändring har hänt och jag har mått och mår fortfarande nu som då väldigt dåligt. Men det här är min dagbok nr 1 och efter flera år så kan inte äns en sånhär sak ta bort mitt bloggsug.
 
En vecka kvar av skolan. Det känns skönt, men ändå lite jobbigt. Jag är väl medveten om att jag inte kommer träffa alla underbara vänner lika ofta. Jag är så otroligt tacksam att ni funnits och finns och speciellt nu då det är jobbigt. 
 
Bloggen ska uppdateras, nya bilder ska tas och jag ska försöka skärpa mig och vara mer aktiv med bättre kvalité på bilderna. Men det kan ta ett tag, jag är fortfarande trasig och väldigt ledsen. Det känns ändå bra att kunna skriva av sig och veta att det finns dom som bryr sig. <3
 
 
Såhär har jag sett ut och känt mig i snart en vecka. Men jag vet att det nångång blir bättre och att det finns en lycklig människa där inne någonstans.

Bloggpaus

Klarar inte av att blogga för tillfället. Men jag kommer att komma tillbaka, nångång.



Helvetes morgon

Igen.



Bestämt mig?

Det blev ett varv till Kokkola idag också. Lite shopping och sofftittande. Nu har jag typ bestämt mig vilken soffa det blir, endast färgerna är lite oklara.
Ikväll vet jag inte riktigt ännu vad det blir för program, få se. ☺️🍓






Tjej kväll

Den här fredagen gick snabbt. Skolan och provet gick snabbt och även helt okej. Efter skolan var vi till polisen och runt och kikade på soffor. Hittade den jag vill ha! Tyvärr var den av lite högre prisklass än vad jag tänkt mig så antagligen får jag köpa ett tv själv i sommar då jag fått lön. Jag hoppas verkligen att soffan ryms in i min lilla lägenhet.. Annars blir det lite jobbigt. Soffan var dessutom utdragbar och hade förvarnings utrymme under divan delen. 
Ikväll så har jag varit hos AP med Madde. En heeeel deeel skratt. Alltid lika kul! <3
 
sötsötsötsötsöt <3
 

Huhhu



Efter en stund ute så blir det plugg nu igen. Känner inte riktigt att jag kan det här med biologi ännu..

Wtf

http://www.iltalehti.fi/eduskuntavaalit-2015/2015042019550345_eb.shtml
 
Jag tycker alla borde ta och lyssna på den här intervjun. Helt sjukt att partiet han hör till är det andra största partiet i Finland OCH att han är vald in till Riksdagen. 
Jag skulle så vilja prata med dem som röstat på någon sannfinländare och höra deras motivering till VARFÖR man påriktigt röstar på dem. 
I Finlands ledning har vi nu väldigt konservativa människor och helt ärligt är jag faktiskt lite väldigt orolig för hur det här kommer gå till.
 
 

Vilka dagar

Jag har verkligen haft roligt under dessa dagar som Muurame eleverna varit i vår skola. Jag och Annu kommer så bra överräns och jag kommer verkligen sakna henne! Men om det blir som vi planerat så kommer vi träffas i sommar. :D
Att endast ha 2 hela dagar på sig och hinna göra så mycket som möjligt är alldeles för lite. Hade gärna haft dem mycket längre här. Men roligt hur som helst.
 
Sådär annars så har vi ledigt imorgon från skolan, dock så kommer dagen innehålla mycket plugg eftersom jag har biologi prov på fredag.. Jag och Valter är även hundvakter i en vecka. På fredag ska vi till polisen och i helgen har jag än så länge inga planer, förutom då att läsa på prov tills måndag. Härligt med provveckor... OCH med endast 12 dagar kvar till 18 års dagen. Shit vad jag räknar ner..
 
På något sätt så känns det sådär som att snart e ja vuxen i pappren. Det är ju en frihet på många vis men även en hel del mer ansvar. Dock så kommer jag nog inte vilja flytta hemifrån, nej usch det är jag inte riktigt klar för ännu. Men jag ser framemot livet som myndig, verkligen.
 
 
 
 

...

Vilken tur att vi var ute på PW för en timme sedan och inte nu. Det öser ner. 




Sommar

Imorse så blev det lite ändrade planer. Jag missade två bussar, vaknade 5 minuter innan den andra gick och jag skulle duscha.. Så mamma fick skjutsa mig, och det fungerade helt okej, kom inte ens försent till andra lektionen.

Annars har det varit strålande väder idag! Typ 17 grader varmt. ☀️ Det här har vi väntat på!




Snart Så

Min sista månad som underårig är i full fart. I väntan på bättre väder och mera pengar så ögon shoppar jag runt på nätet. Kollar mest på sommarkläder även fast det är en vår/sommar jacka jag behöver iaf nu. 
Sådär annars, i slutet på den här veckan får vi besök från Muurame, vilket kommer bli super kul! 
 
Idag så fyller min pojkvän år,på lördag fyller mamma och på söndag är det morsdag. Så det blir en hel del present shopping nu. Har ingen aning om vad jag ska köpa till någondera. Måste se till så att jag har råd med en jacka åt mig själv också.
 
. :D Så om någon har några bra tips på presenter så skriv gärna en komentar! :)
 
Åh den kvällen... <3

Busar

Lydia och jag busar med Larry. Helt sjukt att man kan ha så roligt åt några videor.. 😂



Måndag <3

Alltså det är så skönt att ha en nästan ledig kväll. Det ända jag måste göra är några få läxor. Så kväll blir det serier och hundmys. 
RIP Valtsu, som lärt både mig och min syster massor. <3 Världens hoppgladaste ponny. <3
 

Vilket veckoslut

Det här veckoslutet har verkligen varit långt, och det är jag glad över. Jag har hunnit med en hel del med vänner och pojkvän och även lite med familjen. Just nu känns det faktiskt helt okej med skola imorgon. 
Sådär annars så är det endast 22 dagar kvar till min födelsedag. Wihoo 🎉😄. 











Vappen klar firad




RSS 2.0