Inredning

För första gången i mitt liv har jag börjat fundera lite över inredning. Min lägenhet behöver möbler! Jag behöver ställen att förvara saker, soffa, klädskåp osv osv. Just nu har jag även planer på att måla köksbordet jag har vitt, och klädskåpet ska målas mörkt på utsidan och vitt på insidan. Hatar skåp som är mörka innuti. 
Till wcn behöver jag nån slags hylla/skåp att förvara produkter, handdukar, smink och hårmedel, allt man har. De skulle gärna få vara i nån mörkare färg eftersom wcn annars är så ljus. 
En ny dator skulle jag behöva och ett skrivbord. Kommer bli så dyrt.
Dessutom är jag en ljus människa och speciellt när det börjar bli höst så vill jag ha ljus överallt. Jag kom nyss på en riktig härlig lycktidé. Vill ha en gullig lyckta på en snygg krok, ett måste..
 
 
 
 

Icke värt

Ingen dag värd att uppdatera om, tror jag tänker traska iväg mot butiken och köpa saker för att dämpa dethär tråkiga humöret.




Sommarfest för släkten






Godmorgon

Första uppdaterineg klockan 7 på morgonen under sommaren tror jag. Idag så ser jg faktiskt framemot dagen, på kvällen är det dessutom grillfest.




Snart slut

Snart är det slut på det roliga, om mindre än två veckor börjar skolan och jag måste tillbaka dit. En sommar utan sommarlov har kännts lite jobbigt men det går. Hela juni var det ju ändå så dåligt väder. Dessutom har jag haft ett så bra jobb som dessutom enligt mig är kul nu när jag börjat fatta.




Dagens jobbklädsel.

Drömmen

Som ni kanske vet är jag helt förtjust i DW klockor. Jag har ju en från förr som jag använder varje dag. nu har en ny kollektion kommit ut och jag har hittat min favorit! Så otroligt snygg, eftersom jag får lönen nu dom närmatse dagarna så tror jag ja ska klicka hem den när som helst. Ifall inte förnuftet kommer ikapp mig. Egentligen borde jag ju inte..



Nattinatti

Ligger i sängen och är pigg. Nyss var jag riktigt trött men nu när jag tänkt sova så går det inte riktigt. 
Ska upp om 7 timmar så jag borde verkligen sova. 

Gonatt, ska försöka sova iaf.

Städat

Jag började planera lite inredning hit till kämppän idag, det började med att jag städade igår kväll och kom fram till att jag har ingenstans att ha kläder, smink, hårprylar och andra saker som man har. Så idag har jag googlat runt på lite lösningar på hur jag ska kunna utnyttja alla ytor bäst. Eftersom taket lutar är det lite svårt att få plats med garderober, hyllor, säng och soffa osv. Men det ska gå på något sätt. Så behöver jag dessutom också ett skrivbord ifall jag ska bli riktigt duktig i skolan. :D Funderar hårt på att köpa en ny dator också, nån som vill köpa min gamla?
Tänker publicera lite inspiration i ett annat inlägg, nu får ni bara en tråkig bild på mina fötter och en vägg här i kämppän.





Minigolf

Idag har jag faktiskt gjort något jag inte gjort på läänge. Jag, nelli, toffi å danni var och spelade minigolf någonstanns i finlands skogar. Vilket var riktigt roligt, jag kom till och med på delad andra plats, en poäng från vinnaren. Nu ska jag kolla lite serie, chatta och sedan sova. Jobb imoron igen, försöker njuta av den sista tiden. Mindre än två veckor kvar nu. :(







Uppdatering

Gårkvällen var helt okej ändå. Även fast jag stötte på några riktigt dryga människor.. Men de flesta var ju ändå förståss gulliga och snälla.
Idag har jag badat, chillat, och faktiskt cyklat en hel del.
Så mina lår och rumpa har lite träningsvärk. 
Sådär till ett annat ämne så är det två veckor tills skolan börjar. Helt sjukt hur snabbt sommaren gått. Planerar fest till sista veckoslutet av sommarlovet men få se hur det blir. :)






Ett varv iaf

Jag är på jätte dåligt humör och är inte alls taggad inför kväll. De suger en hel del och jag skulle helst ligga under täcket och kolla serie. Men få se hur det blir..



Villaliv

Just nu är jag på villan med lite olika släktingar. Första gången på typ hela sommaren, riktigt härligt. Innan jag for hit så var jag en stund i Vibäs och solade lite. Nu ikväll ska jag på nått sätt försöka slippa till jstad. Få se vart jag hamnar ikväll.



Klara







Äntligen

Som jag väntat på denhär fredan! Ändå har veckan gått riktigt snabbt tsm med moster och jag har haft det riktigt bra! :) Nu ikväll så ska jag och Nelli ut på lite äventyr i Jeppis och så kommer dessutom Dennis hem. Super bra fredag alltså! 





Lite resultat

Lite färg har det ju fastnat på kroppen under den här veckan. Men ändå var jag tre gånger så brun förra året än nu.. Men så är det då man jobbar.




Kvällsmys

Moster och jag gick in till stan efter tre timmar på stranden idag igen. När vi ännu var på stranden Så började jag frysa ?! då det blåste så mycket från havet så jag fick faktiskt ligga med kläder på mig.. Ganska sjukt att man kan frysa i 27 graders värme. Hur som helst gick vi in till stan, var ett varv i Anttila och käkade sedan goda Sia glass strutar.

Nu ska jag föröska få lillabror att hitta dem kläderna jag behöver med till jstad imorgon, kommer bli en utmaning.. Sedan så ska jag sova, imorgon måste jag orka bra!


Besök

Fick ett gulligt besök på jobbet idag. Såå söt.




Kvällstorg

Tillslut så tröttnade vi på att ligga i solen och cyklade hem. Nu står jag i muikku kön på kvällstorget här i stan.






Solar igen

Snart tre timmar har jag och moster legat i gräset bredvid havet. Så otroligt skönt med sol, och varmt väder. Klockan är snart 7 och det är fortfarande 29 grader varmt här. Hade gärna tagit morgondagen ledigt och legat här hela dan, drömma kan man ju.






Gonatt bloggen

Klockan är över tio, dagarna går så otroligt fort då man jobbar! Jag har haft en riktigt trevlig dag på stan med Noora. Jag fyndade lite grejjer på HM, två toppar, ett par mysshorts, ett linne och en klänning. Sedan så köpte jag en ny rakhyvel, och guu vad dyra dom är!! Speciellr om man vill ha en lite bätre so jag köpte. Helt sjuka priser på prylar som iaf alla kvinnor behöver.

Nu ska jag sova, har väckning innan sex imorgon också. Imorgon är planen att åka till stranden efter jobbet och skaffa lite mer bruna. :)
Gonatt!






Solar lite iaf

Idag har jag planer tsm med Noora att gå runt lite på stan. Men nu innan har jag hittat en gräsplätt där jag ligger och solar. Så otroligt varmt är det, svettas som en gris. Blåser knappt inget dessutom..  




Sola

Just nu ligger jag och solar tsm med moster i Karleby. Det blåser lite och är helt perfekt väder. 
Ikväll så ska jag inget speciellt, somna tidigt har jag tänkt iaf. Imorgon har jag väckning innan 6 igen, och förra natten somna jag ganska sent så jag tänker vila upp mig ordentligt.



Helgen

Helgen gick otroligt snabbt. I lördags så somnade jag lite onödigt tidig men annars bra. Nu blir det bara att tagga jakobsdagar i helg. :D
Söndagen var lungn och skön. 





Fml

Hejåhå här har jag sovit i 4 timmar. Dit försvann dom timmarna, dessutom är jag sen nu till kvällen, svettig och risig. min fest hela dan tog en paus här.. Men nu tänker jag fortsätta.




Godmorgon

Duschat och sminkat. Klar för dan.. Fest hela dan, helt perfekto.



Härligt väder

Vilket härligt väder, första veckoslutet på vääldigt länge som jag är hemma i Finland på ett veckoslut och har på mig shorts.




Älskade fredag!

Hejsan bloggen. Igen känner jag att uppdateringen rinner lite iväg i sanden. Under sverige resan uppdaterade jag ganska bra tycker jag. Men då hade jag ju en hel del att skriva om också. I vardagen är det svårt att komma på nya grejer, oftast blir det ju mest "idag så..." inlägg. Vilket förståss hör till en blogg men det är faktiskt ganska tråkigt att läsa. " Tisdag idag, är så trött." och såna inlägg skriver jag själv så det är ingen pik mot någon utan bara ett fakta. Men lätt blir det ju såna inlägg då man jobbar på dagarna, vilar på kvällen och försöker leva ett ungdomsliv på helgerna. 
 
Jag har glömt att nämna att min moppe nyckel är spårlöst försvunnen och jag behöver den verkligen under nästa vecka. Skulle egentligen ha behövt den under denna veckan också men jag har klarat mig.
Sökte den i 2 timmar i söndags, ÖVERALLT. Men jag ska fortsätta ännu idag då jag kommer hem. Ifall jag påriktigt inte hittar den så kostar det 250 !!!! euro att fixa nya lås. Helt sjuka priser.. Moppen är värd typ 600 euro så jag måste verkligen hitta dendär jäkla nyckeln. 
Såå ikväll ska jag forsätta söka den. Så ska jag ut och gå för att få bort lite fläsk som samlats runt min kropp under sommaren och därefter besöka vänner i väntan på att Dennis kmr hem från mili. 
 
Jag kommer antagligen fortsätta uppdatera med mina tråkiga "idag gjorde jag" inlägg under helgen, men ni är ju vana. :) Puss&kram
 
 
Bilderna var från instagram och tagna under Sverige resan.

Körtur

Jag kom på att jag har inget att göra så jag lånade annas ponny. Samuel ville också följa med så vi for körande till skogen och tillbaka. Frida väldigt seg först men sedan på hemvägen fick hon fart i sig förståss. En broms lyckades bita mig och nu har jag ett svullet långfinger.







Orange is the new black

Ligger i Annas säng och kollar en ny serie om jag rekomenderar åt alla. Orange is the new black, bra serie.



Goodmoron

Är trött idag, eller seg på något vis. Antar att alla har sina dagar då de känner sig så. 





Lite mer shopping

Jag lovade ju att visa vad jag köpte igår. Var egentligen inget speciellt. En midjekjol och en kort topp. Så köpte jag hårfärg också så snart får jag en lite snyggare färg i håret.



Tisdag


Har kaffepaus just nu, bloggar om mitt köp igår när jag slutat och lite annat kul.

HM

Nu ska vi till hm för att sista minuten shoppa.. Får se hur det går. :)




Anna

Hejsan, den här veckan bor jag hos Nelli vilket är riktigt kul.. Igår kväll var vi på bio och idag gör vi ingenting.


Tredje hjulet är jag också. fml lixom




Kort

Det blev kort hår för mig..



Vilken morgon

Hejjåhåå här har jag hållit på i flera timmar redan. Största delen av tiden har gått åt till att söka efter min mopo nyckel, som jag fortfarande inte hittat. Men jag har fixat så jag ändå slipper till jobbet så det är tur! Trodde jag skulle stressa ihjäl när jag sökt igenom hela mitt hus..
Nu ska jag packa upp sverige resans kläder och packa ner det som jag ska ha till Annas. Så ska jag dessutom klippa håret. 👋



Valtsu å jag

Valle och jag var nyss för säkert tionde gången i Taxfreen. Jag köpte inget medna Valle shoppade med pappas kort. Smart. Han köpte limsa åt oss så nu sitter vi på nån våning här i färjan och latar oss. Snaaart är vi iland! :D




Käkat

Vi har käkat buffe mat idag igen. Otroligt mätt är jag och orkar inte göra något alls.



Färja hem

Godmorgon världen. Vi är påväg hem!! Även fast vår gps visade vägar som inte fanns och vi trodde vi aldrig skulle hitta rätt och hinna så klarade vi det! Nu tänker jag sova en stund, duscha och fixa mig för en låång dag här.




Sporttjej

Nu när jag har nya tränings skor kanske det blir en sporttjej av mig också.




Kväll

Klockan är kväll och vi har käkat. Just nu är det lite kyligare så jag har fått dra på mig mina nya kläder vilket är kuligt. Mamma och jag har tagit selfies och jag har fått chatta med viktiga människor. Livet är bra och imorgon ska vi hem, min sommarlovs vecka tar slut och det vanliga börjar igen. Vilket är ganska skönt egentligen men ändå inte. 









Skor

Jag tänkte igenom mina köp under resan för en stund sedan och kom fram till att jag köpt 5 par nya skor. Nu har jag skor för alla tillfällen ungefär. Få se när jag klarar av att testa mina ridstövlar, efter idag så märkte jag ju att allt inte var helt ok skick änn i ryggen.







Skynda fynda

Jag käkade lite värkmedicin och for med för att shoppa, ryggen blev bätre efter att jag gått runt lite och det var faktiskt inte så jobbigt. Köpte hårvårdsprodukter, ett par skor och en skjorta. Sammanlagt for det kanske 1000 kr vilket är ganska billigt med tanke på att det var märkes greijor.









orkar inte

Hej, jag bloggade inget igår pga av inget wifi. Vi körde från Göteborg till Stockholm så det blev flera timmar i bil.


Snygga Anna innan vi åkte hem.


Just nu mår jag inte bra. Vi bor nu hos en bekant i stockholm tills imorgon då vi ska hem med färja. Jag höll just på där ute och tvättade trädgårds möbler när ryggen plötsligt gav efter och blev otrolig sjuk exakt i nedreryggen där jag skadat mig. Klarar just nu inte av att luta mig fram eller gå ordentligt. Dessutom pickar det lite i mitt vänstra ben så jag är lite orolig vad som riktigt händer.. Jag ligger på en madrass och gör ingenting, var meningen att vi skulle besöka ett shoppingcenter men det klarar jag knappast av just nu.




Dagen

Hej, nu kommer jag med lite uppdatering från dagen. Vi har varit nästa hela dan på en ö och solat. Jag har bränt mig överallt. Var inte det smartaste att sola utan solkräm.. Dagen var riktigt skön och mysig.
Just nu sitter Anna och smörjer in mig i aftersun. Lite väl mycket dock.










Dom här två alltså

Hejsan!
Anna och Valle är helt tokiga. Dom ville ha stora ben&jerrys och för att kunna äta dem köpte de ca 15 stora skedar. Det ledde till väldigt mycket skratt. 




Skor


Bootsen är nästan mina favoriter, kommer vara så snygga tsm med jeans i höst.

Ur min synvinkel

Igår när Anna och jag gick runt och shoppade märkte jag en grejj. Vi finlandssvenskar pratar om hur svenskarna är så mycket socialare och trevligare än oss. Igår så fick jag en helt annan uppfattning. Väldigt många försäljare var sura och otrevliga i kassan. Dethär har jag inte märkt av i så stor grad i Finland. Förståss fanns de riktigt trevliga och glada försäljare också men såklart lämnar de sura mer i minnet. Under denhär resan så har mina goda och sämre fördomar mot svenskarna förändrats mycket. Nästan alla svenskar man mött på såhär annars på gatan osv har varit riktigt trevliga, men i butikerna har jag oftast fått se sura miner, vilket är ganska tråkigt. När vi gick ut en butik så skämdes jag nästan för butikägarens skull, som försäljare skulle jag aldrig uppföra mig på de viset..



Simstrandshäng






Lovelife






Trött

Hejsan, nu är jag riktigt trött efter flera timmar i stan. Egentligen hittade jag inte så mycket.. Tre tröjor och två par skor plus lite annat smått. Ja och mina nya solglasögon. 😍😍 










Kär



Dyra som fan, men drömbrillorna.



Soligt väder

Gomoron bloggen.
Innan vi åkte på resan så lovades det riktigt dåligt väder till början av veckan här i Alingsås. Men ändå har solen skinit varje dag hittills en stund under dagen iaf. Inte för att jag hunnit sola något alls typ men ändå roligt med bra väder.
Just nu ligger jag i gräset och är kryp mat medan jag väntar på att Anna ska komma hem från jobbet så vi kan tåga till göteborg och shoppa lite mer. Riktigt skönt att inte ha några måsten som man måste ha utan får köpa det man känner man vill ha. Härligt, jag lever faktiskt livets liv just nu och njuter av ledigheten. 
#lycklig





Hejåhå

Idag flyger det pengar. Shoppade loss på hööks. Nya stövlar blev det för min del. Plus en huppari och lite annat smått. 
Imorgon har jag och Anna som plan att tåga ner till Göteborg och shoppa loss.







Morgonmål och shopping

Käkade godate morgonmålet på lääänge.

Så var vi och shoppa skor, och jag hittade ett par gulliga boots som kommer vara så snygga i höst.








Härlig söndag

Hejsan! Trötta är vi efter en låång dag på Liseberg. Riktigt roligt hade vi, käkat popcorn i mängd och massor och åkt i massa maskiner. Vädret var perfekt för att vara ute hela dagen, egentligen var hela dagen ganska perfekt.


Lite trubbel..






Helix

Vi kör det värsta till först och köar i en timme.. Jag är kissnödig och kommer antagligen kissa ner mig under åkturen. Massa hiss till liseberg som fixat wifi i kön. 👌




Liseberg

Idag blir det som enligt planerna att åka till liseberg. Vi är försenade som vanligt..




lördag kväll

Ikväll så gör vi inte så mycket, käkar godis och kollar film. Riktigt mysigt! Imorgon blir det antagligen Liseberg.





Alingsås

Äntligen framme i Alingsås. Efter att ha suttit i bilen halva dan igår och halva dagen idag så känns det otroligt bra. 
På färjan igår så hade pappa glömt beställa buffe biljetter åt oss, men någon hade tydligen avbokat så det ordnade sig. Kvällen spenderades alltså stor del sittande vid matvåningen tills vi for ett varv taxfreen. Jag köpte lite smink och ansiktskräm. Bildär kommer senare..











Sverige







17 år

Idag fyller en av världens bästa människor år. Jag har sagt grattis åt henne redan så många gånger så det blir nästan pinsamt ifall jag ska göra det ännu en gång. 
Hur som helst så är hon min favorit och jag hoppas hon får en super dag för det är hon värd.
Nelli. 💕







åbo

Sommarlov! Äntligen är vi påväg mot färjan.



Två månader

Det har gått lite över två månader sedan jag flög av hästen och två kotor i ryggen sprack. Jag har fortfarande sjuk rygg lite för ofta för att det ska vara bra. Antagligen borde det som gick sönder vara bra nu så jag förstår inte riktigt.. Har remiss till massör men slipper inte dit så länge jag jobbar. Så de suger lite. I förra veckan så rörde jag i en häst första gången sedan olyckan och fick sån saknad efter kukka. Fina hesten. 

Nu ska jag packa istället för att blogga, har en hel del att göra..



selfie

Tror jag inte berättat det här på bloggen, men vi ska till sverige imorgon. Kommer vara borta i över en vecka. Min sommarlovs vecka. Lite surt att de lovat dåligt väder i göteborg medan det här hemma ska vara helt super väder. Jag längtar hur som helst ändå.




Fantasi

Hade inte så mycket att göra under en tid på jobbet idag. Så jag skrev på lappar, och plötsligt hade jag en kort text.



Segrare

Tänkte meddela vem som vann monopolet.. Även fast det såg ut som om jag skulle förlora först, alla tomter var köpta och jag hade 2 gårdar så lyckades jag vinna tillslut. 👊



Monopol

Dennis och jag kom på att vi vill spela monopol. Så nu har vi mat, spel och spelare. Perfekto.






yesterday


Blond.com, utväxten har redan börjat synas så jag planerar för fullt nästa hårfärg. Stackars hår.

RSS 2.0