Pepparkakshus problem

För nån vecka sedan gjorde jag och Madde världens finaste pepparkakshus. Om huset smakar lika bra som det ser ut är jag inte helt säker på men ändå. I Januari kmr jag börja en diet och dår får jag verkligen inte äta pepparkakshus. Men just nu vill jag ju inte heller äta det. Hm vad ska jag göra? Ta med det till jobbet eller bara slänga de?




Det var bättre förut.

Det roliga med att ha en blogg är att man kan gå tillbaka och kolla vad man gjorde för 1 år sedan, 2 år sedan och 3 år sedan. Jag har bloggat hur länge som helst. I början mest om hästar eftersom hela mitt liv kretsade kring dem. Efter hand har det bara blivit vardagsuppdateringar och dåliga bilder. Men faktiskt en gång i tiden var min blogg ganska bra. ;) Just nu hittar jag inlägg tillbaka till 2010, men det har iaf funnits äldre dom är dock antagligen raderade.
Det jag märkte genom att gå tillbaka bara ett eller två år i arkiven att jag blivit ungerfär världens sämsta bloggare. Iofs synns det även på statistiken. Ganska sjukt att det fortfarande finns folk som läser den här bloggen liksom. För två år sedan så uppdaterade jag varje dag, flera gånger till och med. Tänk att kunna hitta inspis bland sina egna inlägg.. Hahah. Jag skulle faktiskt kunna försöka blogga typ varje dag.
En annan sak jag märkte då jag läste igenom gamla inlägg är hur mycket som har förändrats. Både i livet överlag och så jag på alla sätt. Under 2015 har jag verkligen vuxit på alla sätt förutom längden. Sjukt hur mycket man kan förändras på ett år.
 
 

Bilder från de senaste dagarna











Överlevt halva julen







Klart

Så sjukt skönt att ha städat klart allt redan igår. Imorse vaknade jag att det var väldigt ljust ute och hade kommit snö. Woop woop. Kanske möjligt att få lite julfiilis iaf. Har typ ingen alls..




Spelkväll

Ikväll har vi spelkväll med mina tjejkompisar. Jag är typ minst spelnörd av alla, alltså även sämst så få se hur länge jag kmr orka ikväll..




Halv åtta hos Madde & Anna

Madde och Anna lyckades verkligen med sin middag. Som tema hade de vegetariskt och jag var faktiskt lite fundersam för huvudrätten. Jag älskar kött så att ha en huvudrätt utan kött var jag inte riktigt förberedd på. Men vi fick dom godaste grönsaksbiffarna jag någonsin ätit. Iofs har jag typ skolans att jämföra med men ändå. :D
 
Förrätten var bäst. Huvudrätten väldigt bra och efterrrätten även den god. Av mig fick dom helt klart en välförtjänt 9a. :D
 
 

Livet e underbart

Återigen har jag överlevt en underbar helg. Det bästa med allt är att jag ännu har flera timmar kvar av den. I fredags fick vi jullov från skolan och efter julfesten for jag iväg och jobbade ett par timmar. På kvällen for vi till maddes där anna och madde bjöd på trerätters. Maten var sjukt god även fast jag hade det lite tråkigt under tiden dom fixade maten och jag inte fick visa mig i köket. Blev alltså sminkning och vin drickning på mitt schema. hehe. Sedan kom föresten AP också så jag hade nån att umgås med.
Efter middag och en hel del prat for jag och Nelli till Calles. Hade en väldigt trevlig kväll.
 
I lördags så vaknade vi ganska sent hos Nelli och for sedan ut till stallet. Bäst som finns då man e bakis.
 
Nu håller ja på och städar, så som vanligt kom jag på att jag skulle göra något annat och denna gången blev det blogga. Imorgon ska jag jobba och även på tisda men efter det har även jag jullov på riktigt. :D
 
 

<3




Onsda


Bilden beskriver dagens känsla. 😴😴 Skrev tre textkompetenser på 2 lektioner idag vilket jag ändå tycker är ett rätt bra resultat för en skoldag. Dessutom gymmade jag sista lektionen, inte så mkt har träningvärk från igår men ändå. Känns bra såhär efteråt. Hörs senare med bilder på vad jag köpte igår i stan. 😏

Pepparkakshus

I dag efter skolan kom Madde på besökt till mig. Super kul! I butiken kom vi på att vi skulle laga ett pepparkakshus. Så ikväll har vi suttit i över 3 h fixat och trixat. Tre av bitarna lyckades vi söndra och hoppet över att vi skulle få ihop huset sjönk emellertid väldigt lågt. Meeen vi fixade det och huset står fortfarande. 😄





Horn å sånt




Övertala mig själv

Klockan är efter fyra på natten/morgonen vad man nu vill kalla det. Jag har länge funderat på att skriva ett inlägg i stil med detta men det har inte blivit av. Inlägget är egentligen ett inlägg för att övertala mig själv, och visa de positiva sakerna med att vara singel. Så även fast jag vet det innehåller en hel del negativa saker tänker jag inte skriva ner dem. Så ja, det positiva med att vara singel:
 
- Det är sjukt skönt att få göra vad man vill när man vill
- Man umgås så mycket mer med sina vänner och kommer dem närmare
- Allt strul med att köpa julklappar och födelsedagspresenter så slipper man
- Du har ingen du behöver bjuda mat eller drinkar åt
- Du kan fritt flörta med vem du vill när du vill
- Det är spännande att träffa nya killar
- Du lär känna många fler nya människor
- Man är aldrig fast på något ställe och man har alla möjligheter i världen
- Att ha sjukt råddit är okej, ingen ser det ändå
- Att inte behöva raka benen
- Man behöver inte bli sur på sin kille
 
Antagligen kommer jag fylla på med punkter vart efter. Men nu i första hand är det detta jag kom på. Så alla ni singlar där ute som är lessna över att vara singlar. Läs listan och njut, detta får vi göra med gott samvete!
 
 

Mums





Vänta

Alltså den här veckan har gått så sjukt snabbt. Det var ju nyss söndag och imorgon är det fredag. Helt sjukt 😄 och bra självklart. Veckorna går snabbt då man har roligt. Har lite ångest över att jag snart har endast 1 period kvar i gymnasiet. :( snyfft. Sedan är det över och man släpps lixom fri. För första gången i mitt liv vet jag inte vad jag ska göra nästa höst, om jag kommer gå i nån skola eller jobba. Känns spännande och konstigt. Men det löser sig, det gör det alltid. 





Helgen

Det blev ändå en väldigt rolig helg. I alla fall i lördags. Linn och jag bestämde oss redan i fredags att köpa biljetter till JVG som skulle spela i kaustby. Taggade till tusen var vi! :D
JVG var riktigt bra och vi hoppa och diggade så jag har nångång under den tiden sträckt baklåret. Nåja så kan det gå.









Mobilen sönder

Ikväll gick min iphone sönder. Den har inget ljud alls förutom ifall man pratar ett samtal på högtalare. Jag fällde den i snön då jag var ute med Larry och trodde absolut inte att den skulle få något fel av det. Tydligen så..


Ikväll käka mamma och jag pizza, helt ok gott är inte världens största pizza fan.





Fredag

Helt sjukt najjs att det är fredag idag. Den här veckan har gått snabbt som vanligt. Jag har inga planer för helgen vilket på ett sätt är skönt. Är dock lite rädd jag ska sitta hemma hela helgen, men får ju vila ut iaf i såfall.





I lördags

Som vanligt i lördags hade jag värsta ångesten över vad jag skulle ha på mig. Så jäkla konstigt att alltid då man ska någonstanns har man inget att ha på sig. Hittade tillslut någonting iaf. 
Förfesten hos mig var super kul. Sedan for kvällen lite hårt ett tag men mot slutet hade jag riktigt trevligt igen. Slapp inte hem efter baren så sov över hos Nelli. 




Jobbigt

Jag har fått en riktigt jobbig förkylning. Har svårt att sova och riktigt konstig hals. Jag skulle ha haft endast en lektion i skolan idag så jag lämnade hem istället och försöker bli frisk. Just nu dricker jag te och läser andra boken i serien Torka aldrig tårar utan handskar. Så sorglig bok, blir så ledsen av att läsa hur det faktiskt var för många människor på 80 talet. :( Men ändå rekomenderar jag böckerna, hälsosamt att läsa.


Lite trött igår kanske...

RSS 2.0