Tiger 🐯

Jag var tvungen att köpa jeansen, dock sĂ„ lovade jag mig sjĂ€lv att inte köpa ett Ă€nda par nya jeans under sommaren. SĂ„ ska försöka hĂ„lla mig fast vid det. Är helt sĂ€ker pĂ„ att dessa kmr bli mina favoriter. 💙



LÄngvÀntan

Helt otroligt hur lÀnge man fÄr vÀnta hÀr pÄ sjukhuset. KÀnns som om ingen vet nÄnting..



Gonatt

Har planerat att Äka till skolan imorgon. Kommer vara dÀr tvÄ första lektionerna och sedan ska jag tillbaka till sjukhuset. Nu ska jag sova, ska upp lite efter 6 imr bitti. 
 

Ja eller nej

Hittade ett par supet fina tiger jeans pÄ rea. Var tvungen att prova dem Àven fast ryggen sa nej. Hur som helst var dom super snygga, hÀrlig fÀrg. Men eftersom de ÀndÄ kostar en del sÄ reserverade jag dom till imorgon sÄ kan jag och mamma gÄ och prova dom en gÄng till imorgon nÀr vi ska till sjukhuset igen.
Det blev ingen magnetröntgen för min del idag, vÀntade i flera timmar men det blev aldrig min tur. SÄ det blir imorgon istÀllet, lite onödig resa till stan..



Sjukhus igen

Fick ett samtal av lÀkaren jag var till igÄr att jag mÄste pÄ magnetröntgen idag eftersom det var nÄt som inte sÄg sÄ bra ut i den vanliga röntgen bilden. Vet dock inte riktigt vad. SÄ nu sitter vi och vÀntar i första hjÀlpen. Eller jag behöver inte sitta utan fÄr ligga, eftersom min rygg inte riktigt klarar av att sitta Àn. Lite lyx iaf.





Godmorgon

IgÄr kvÀll sÄ kÀkade jag mina piller som jag fick av lÀkaren, och nu mÄr jag sÄÄ mycket bÀtre(tror jag). Ligger fortfarande bara i sÀngen men jag kan faktiskt svÀnga mig till bÄda sidorna utan att det tar ont. Fick nÄgon muskelavslappnande medicin som tydligen gjorde super Ät min sjuka rygg. Nu fÄr vi bara hoppas pÄ att röntgen inte visar nÄgot fel! Om det fortsÀtter sÄhÀr sÄ kan jag nog gÄ till skolan inorgon. :)



Sjukhus





Rastlös

Usch vad jobbigt dethĂ€r Ă€r! Vill bara skrika, grĂ„ta och bli bra. Det tar ont att andas djupt och röra sig. Dessutom fick ja min jĂ€kla lĂ€kartid först till klockan ett idag. JĂ€kla skit. 
Jag vill trĂ€ffa mĂ€nniskor och inte bara ligga i en sĂ€ng och lida av trĂ„khet och smĂ€rtor. NĂ„n som har nĂ„got tips pĂ„ nĂ„n bra serie fĂ„r gĂ€rna komentera den hĂ€r under. 



Jobbigt

TĂ„nkte uppdatera er med hur jag mĂ„r just nu. Jag har legat flera timmar i min sĂ€ng och kollat pll medan jag vĂ€ntat pĂ„ att det ska bli morgon sĂ„ jag slipper till sjukhuset. Jag har ont och försöker demppa vĂ€rken med vĂ€rkmedicin och kyla. 
Jobbigaste just nu Àr att jag inte kan göra nÄgot alls, klarar just och just av att gÄ pÄ wc sjÀlv. Hoppas verkligen denhÀr vÀken inte sitter i lÀnge.



VĂ€rdens finaste ponny! 
Är sĂ„ arg pĂ„ mig sjĂ€lv för att jag inte red bĂ€tre idag, hade sĂ„Ă„ gĂ€rna haft en snygg runda. FĂ„r se nĂ€r jag fĂ„r rida nĂ€sta gĂ„ng...

fml

Vi hade klubbtĂ€vling i stallet idag, jag skulle hoppa en klass med kukka. Redan pĂ„ uppvĂ€rmningen kĂ€ndes hon konstig och vi fick inte riktigt nĂ„got flyt. Efter första hindret hade jag typ glömt banan sĂ„ jag fick göra en voly och fortsatte dĂ€r efter till andra hindret. NĂ„gra galoppsprĂ„ng efter andra hindret sĂ„ hoppade hon plötsligt Ă„t sidan och jag hade ingen chans att hĂ„lla mig kvar. Plötsligt sĂ„ flög jag i marken och kĂ€nde hur det knaka i ryggen. Trodde först jag skulle dö typ. Men jag klarade iaf av att röra bĂ„de ben och armar sĂ„ efter ett tag ledde dom ut mig frĂ„n banan och jag fick ligga pĂ„ en soffa en stund med riktigt sjuk vĂ€rk i ryggen. Nu ligger jag hemma i sĂ€ngen, med vĂ€rk. Har antagligen strĂ€ckt nĂ„n muskel (?) sĂ„ vi fĂ„r sĂ€kert Ă„ka till sjukhuset imorgon. 
Nu ska jag trÄka ihjÀl mig i sÀngen och hoppas pÄ att jag kan gÄ pÄ första maj iaf.


Njuter av livet

Hade endast tvĂ„ lektioner idag, riktigt skönt med sĂ„ kort skoldag pĂ„ fredagar! 




Sur idag

Idag Àr jag pÄriktigt dÄligt humör. Lite varning för er som hamnar och umgÄs med mig.



nu gÀller det

Ska skriva hygienpass prov om 1 minut sÄ nu gÀller det!



Bajsblogg

Usch vad jag har bloggat om trÄkiga saker pÄ senaste tiden. PÄsklovet har jag tillbringat till störst del med Nelli. Hos henne, hos mig och hos henne. Vi har gjort massor med roliga saker, bakat, solat, kört moppe, skadat oss, ridit, haft sovsÀllskap, festat, levt livet, varit sura, varit glada osv. Super skönt har det varit med ett lÀngre lov sÄ man hunnit göra saker. Nu har vi tre skoldagar kvar av denhÀr veckan och sÄ i nÀsta vecka har vi ocksÄ bara tre skoldagar. Super hÀrlit. 
Jag har massor med lÀxor kvar att göra tills imorgon sÄ ska ta tag i dem nu innan jag ska kolla senaste top model sverige avsnittet.
 

Sommardöden

LÀser en deckare skriven av en finlandssvensk författare nu nÀr jag borde lÀsa pÄ hygienprov som jag har imorgon. Bra planerat och bra motivation just nu!



ljus idag

Kör pÄ ljusa klÀder idag. Saknar mitt blonda hÄr extra mycket just nu.



Picknik. stavas?!





love of my life




Skadad tjej

IkvĂ€ll nĂ€r nelli skĂ€rde avokado sĂ„ skar hon sig i handen. Vi var ensam henna sĂ„ jag fick ge henne förstahjĂ€lp sak. Även fast vi var lite flummiga först sĂ„ gick det bra tillslut och vi fick stopp pĂ„ blodet som forsade ut ur handen.



Nu mÄr nelli bra och vi dansar för fullt.


but first let me take a selfie





moppe

Idag tog jag fram min moppe frÄn vinterdvalan och körde till nellis. Efter ett tag körde vi till stan och köpte outfits Ät oss till Lördag. Vi har bÄda ljusa byxor, sÄ fÄr se hur det gÄr..
Senare ikvÀll har vi huggt ved och jag har haft ridlektion Ät nelli och mir.




Hund

Det finns bÄde positiva och negativa saker med att ha en hund. Negativt kan vara att man har en hund som rymmer strax den har chansen och sÄ Àr man tvungen att vara super orolig över var hunden Àr. Det hÀnde för oss idag, vi hade nog inte hittat honom om inte nÄn tipsat farmor om var han var sÄ att hon ringde oss. Hund jÀkel!



Arbetsintervju

Var nyss pÄ mitt livs andra arbetsintervju. Gick faktiskt riktigt bra, eller helt okej iaf. Vet inte om jag fÄr jobbet eftersom jag kommer ha lite svÄrt att fÄ skjuts i Juli, men fÄr se. Ifall jobbet blir mitt sÄ ska jag jobba hela sommaren.



Tisdag

Var ute med Larry pÄ en nÄgra kilometer lÄng promenad. Super fint vÀder var det! Vi stannade en stund nÀr vi kom till heimsjön och bara njöt av vÀdret.





Retro filter

Retro filter fixar allt!
Kom nyss hem frÄn skolan och tÀnkte sticka ut med hunden i det fiina vÀdret.



Blivande kock?




Skola

 
Första vanliga skoldagen pÄ 6 veckor, har Àndrat om lite i mitt schema sÄ att jag har fÄtt fler hÄlpass. SÄ nu tror jag nog att jag ska klara av denhÀr perioden. 3 sprÄk plus matte Àr ÀndÄ en hel del.
IkvÀll ska jag plugga engelska ord, och hoppeligen hinna med nÄgot annat ocksÄ. Jag Àr sÀmst pÄ att lÀra mig ord, sÄ det kommer nog ta vÀÀlidigt lÀnge.
 
 

Myser




Converse

Annas converse efter gÄrkvÀllen..



Julia ❀





Kö

Vi sitter fast i kö, jÀkla bilchafförer som inte vet vad dom hÄller pÄ med.



Jobbar

Idag har jag jobbat hela dagen lÄng. Jag har varit med och sÄlt fresh produkter i vasa. Riktigt kul har det varit, dock ganska tungt.



Vill flytta in hit






Sverige resan

Jag lovade ju att blogga om resan till Stockholm och sÄ mÀrkte jag nyss att jag glömt göra det sÄ hÀr kommer ett ganska kort inlÀgg om de.
PĂ„ fredag Ă„kte vi hela revygĂ€nget med buss ner till Åbo. Bussresan var riktigt rolig och solig, alla var pĂ„ bra humör. Jag trodde dĂ€r ett tag att jag glömt min teleofonladdare hem, men hittade den som tur efter att jag paniksökt genom min vĂ€ska ett x antal gĂ„nger. NĂ€r vi kom till hamnen sĂ„ hade vi ganska mycket tid pĂ„ oss dĂ€r sĂ„ vi satt och pratade skit mitt bland alla mĂ€nniskor, sĂ„hĂ€r i efterhand kan jag tycka att vĂ„ra samtalsĂ€mnen var ganska pinsamma. 
NÀr vi sedan gÄtt ombord pÄ fÀrjan sÄ var det nÀstan direkt tid för buffén som nÄgra av oss skulle pÄ. Riktigt god mat var det, Àven fast jag var helt mÀtt redan efter förrÀtterna. Typiskt. KvÀllen fortsatte pÄ bÄten och var riktigt rolig! BÀsta kvÀllen för min del pÄ lÀnge.
NÀr vi sedan efter 40 minuters sömn skulle stiga av fÀrjan var det inte riktigt lika roligt lÀngre. 7-8 tiden hade vi morgonmÄl pÄ ett hotell i stockholm dÀr jag lyckades somna i matbordet. VÀrsta timmarna av resan hade jag nu framförmig. Vi slapp in pÄ vÄrt hotell först klockan 15 pÄ dagen sÄ vi skulle tillbringa 7 timmar pÄ stan. Jag kan Àrligt sÀga att jag var helt död. 40 minuter sömn gjorde inget bra. Första 3 timmarna sÄ köpte jag inget, mina byxor skavde, jag var sur och trött och efter att jag trodde jag skulle svimma av huvudvÀrk och vÀtskebrist blev det inte direkt bÀtre. Meen jag började faktiskt mÄ lite bÀtre sÄ jag fick köpt ett par jeans, nÄgra tröjor och yogapants.
NÀr vi kom till hotellet sÄ sov vi alla ett par timmar. PÄ kvÀllen skulle vi pÄ en teater som var riktigt bra, jag var bara alldeles föt trött och teatern var för lÄng sÄ jag sov genom hÀlften. PÄ kvÀllen tog vi det bara lungt pÄ hotellet och pratade skit. 
FrĂ„n lördag till söndag hann jag sova hela 3 timmar, (bĂ€tre Ă€n 40 minuter iaf) tills vi skulle hoppa pĂ„ bussen och köra till hamnen för att stiga pĂ„ dagsfĂ€rjan tillbaka till Finland. Söndagen var riktigt rolig. Sov först nĂ„gra timmar för att man skulle orka och sedan var det fullfart pĂ„ Ă€nda tills vi kom till Åbo dĂ€r den jobbiga bussresan hem vĂ€ntade. 
 
Jag tyckte resan var riktigt rolig, Àven fast jag fick alldeles för lite sömn och missade mig lite pÄ stan. Ifall jag Àr med i revyn i nÀsta Är ocksÄ sÄ ska jag helt sÀkert med pÄ resan igen! Superkul. :)
Bilderna kommer i lite vilken ordning som helst..
 
 
 

Fredaag



Börjar faktiskt gilla mer mitt nya hÄr..

Torsdag

IkvĂ€ll hĂ€nger jag med Julia och Messie. ❀




Hungrar ihjÀl

AlltsÄ vi har gjort en riktigt stor pasta kyckling sallad. Just nu har vi rast och sitter och drömmer om den. Helt klart bÀsta husliga passen under perioden!





Glasskalas

Elli och jag gick vilse i kronoby och hamnade hos Nelli dĂ„ vi skulle och bowla.. 




Brunis




Blev lite mörkare Àn tÀnkt...


Korvgrillning och bastu

Idag pÄ förmiddagen var vi i nvetil och badade bastu och grillade korv. Riktigt mysigt var det, bÀtre Àn vanlig skoldag!





Resan

Resan har varit super kul! Alldeles för lite sömn men annars riktigt bra. Ska skriva ett lite lÀngre inlÀgg med bilder senare.
IkvĂ€ll har jag sovit. Somnade mitt i ett topmodel sverige avsnitt. Datan hade ramlat i golvet, men var som tur hel. 
Imorgon ska jag till frissan och fÀrga plus klippa. Vet inte riktit Àn vilken fÀrg, eller om jag ska klippa pannlugg eller inte.

Typ sÄnhÀr hÄrfÀrg har jag tÀnkt mig.


mÄndag

Tja
MÄr dÄligt idag igen.. Vi kom hem klockan tre inatt och vÀckar klockan ringde efter sju. Skoldagen hittills har gÄtt vÀldigt slött.



HeimÄt




ÄterstÀllarsöndagen




Hemma

Wcn i bÄthytten börjar lite se ut som mitt egna dÀr hemma..



Stockholm









Packning

HÄller pÄ och packar nu. Det gÄr ganska sakta eftersom jag kommer pÄ nya smÄsaker att göra helatiden. En annan sak som jag glömt Àr att vÀxla pengar.. fml! Har ju kortet förstÄss, men har en del pengar i sedlar och dom gör jag ju ingenting med i sverige.



Ridlektion

IkvÀll har jag ridit lektion pÄ Kukka igen. Gick riktigt fint och vi gjorde bra ifrÄn oss, Àven fast jag fortfarande har trÀningsvÀrk frÄn helgen. Ponnyn har gjort otroliga framsteg frÄn första gÄng jag red henne tills nu. Galoppfattningarna funkar mycket bÀtre och hon har fÄtt riktigt bra kondition.

Klockan Àr lite över tio nu och jag Àr otroligt trött. Jag ligger i sÀngen och Valter försöker fÄ mig att hjÀlpa honom med modersmÄl, gÄr sÄdÀr.. Imorgon Àr det skola som vanligt, men sÄ mÄste jag Àven packa allt till fredag dÄ vi far ivÀg till Stockholm. :D


Kukkaselfie

đŸ˜â€ïž

RSS 2.0