Skola

Jag måste nu innom de närmsta dagarna söka in till min nästa skola. Jag vet vart jag vill men vet även ganska säkert att jag inte kommer komma in dit iår eftersom jag inte kommer hinna plugga tillräckligt på inträdesproven pga jobbet som börjar imorgon. Men jag måste ju söka in någon annastans också. Så nu vet jag int om jag ska söka in till en ekonomi utbilding jag egentligen inte vill till eller om jag ska söka in till något super kul, som typ fotografering, grafisk design eller något liknande och plugga det i ett år och sedan söka in dit jag egentligen vill pånytt. 
 
Alternativet är att ta ett mellanår. Ett mellanår vore super najs också ifall jag har jobb. Ifall jag inte har så vore det ett hemskt år.. Vill jobba och resa och lära mig bättre engelska under ett år vilket jag även skulle se framemot väldigt mycket. Så ja, lite stressande. Måste bestämma mig typ nu!
 
 

Glad

Sov hos nelli inatt. Vi hade ett väldigt glatt morgonmål imorse..




Just nu är jag hemma och har äntligen städat klart efter helgens förfest. Har gnuggat golven något otroligt mycket och ändå känns dom klibbiga. Jobbigt.

Igår fick jag föresten preliminära resultatet i matte. Det gick så bra! Från att knappt blivit godkänd i preliminära provet till att antagligen få c, kanske m är helt super. Fick komentaren, "inte alls illa! " av läraren. Tror vi båda är lite chockade över att jag klarade mig så bra! Nu ska jag börja googla tårtrecept till studentfesten. 😎😃




Stan

Ska till stan och får inte använda pengar till något annat än mat. Får se hur det går..




Nami

Har nyss gjort en broccoli-kyckling-paprika lunch som var såå god! Lyckades verkligen idag! :)

Nu ska jag låna en bil och sedan fixa mig i ordning och köra iväg till krokoby. :)




Påsklördagen

Har inte skrivit något om påsklördagen. Jag hade förfest hos mig och tyckte själv att det var riktigt roligt. :) Vi satt först och pratade och sedan blev det beerpong och dans.

Jag for till Kokkola senare och det var helt ok kul. :)







Btw, älskar mitt matta läppstift 😻😻😻

Tisdag??

Känns så som måndag idag, men skönt att det faktiskt är tisdag redan! Har nyss varit ute med Larry, damsugit, hängt kläder på tork (duktig!!) och solat lite. Tänkte sköta om maten idag så ska strax cykla till butiken och köpanlite grejjor. Tänkte göra något med kyckling och paprika.. 😻

Vi hörs. 😘




Godmorgon

Godmorgon bloggen. Vaknade 10 imorse, fortfarande sjukt trött. Har nyss käkat aldeles för mycket morgonmål så ligger i soffan för att snart klara av att gå ut med Larry.

Skönt att påsken är över och att ingen annan är hemma. På fredag börjar jag jobba. 





😻




Igår




Påsk

Det ända bra med påsken förutom ledigheten är ju självklart all mat. Vi har köpt super bra kött som vi käkat både idag och igår. Imr blir det lax istället för kött.. 

Idag åt vi köttfondue vilket är super gott. Vi hade grönsaker, svamp och bröd till köttet. Jag åt endast kött och grönsaker men det var bra det också. Fuskade även lite efter maten och tog en liten bit av mammas appelsinkaka.

Vet ni hur jobbigt det är att inte äta godis på påsken? Helt sjukt jobbigt. Är så snål hela tiden, men nejj..


Igår åt jag faktiskt lite battongbröd..


Dagens middag.

Haha

Så skönt med en ledig dag! Har varit ute och städat en hel del. Fiilisen idag.




Halleluujaaa

Mitt liv kan börja igen! Jag har nu gjort klart alla prov och uppgifter som hör till gymnasiet. Matteprovet gick helt okej, behövde inte gråta på wc;n vilket jag drömde mardrömmar om innan. Jag är nästan hundra säker att jag blir godkänd så det är super skönt! Ingen skola mer!! ( bara inträdesproven dock...)
 
Nu ska jag ta ledigt över påsken, bara chilla och leva livet. Börjar jobba 1 april. Härligt med lite ledigt innan de! Nu ska jag kolla netflix. Hörs imoron. :*
 
 
 

Håll alla tummar och tår

För mig imorgon. Kommer behöva det! ❤️




Pluggar och äter

Pluggat och äter som vanligt. Matteskrivningarna imorgon. Är nervös men måste klara det, vilket jag tror jag gör. Eller jag måste ju.

Fan också nu blev jag nervös.

Dagens lunch, super gott!




Morgonmål

Tänkte ge er ett supertips på morgonmål. Det som jag käkar nu nästan varje morgon speciellt under dieten är en youghurt blanding. Jag blandar turkisk youghurt med grynost som grund. För att få det att smaka något så sätter jag i bär, oftast blåbär eller hallon eller båda. Ifall jag har lite bär skär jag i nån frukt, typ äppel eller appelsin. Tillslut brukar jag strö över kokos och lite frön. Till detta äter jag oftast två ägg, varvar mellan kokade och stekta.
 
 
Super enkelt, inget extra socker och super gott!

Beställt

Så var det beställt, beställde bikinin jag pratade om i föregående inlägg och en klänning. Hoppeligen passar allt så har jag lite mer att ta med mig till Ayia Napa. Det är inte länge sedan jag klickade hem en bikini, men behöver även en som inte har några band över axlarna eller runt halsen. 
Nu går det tyvärr inte att ladda upp bilder på dem men visar sjävklart då jag fått hem dem. Åh så taggad, endast 42 dagar tills vi åker till Ayia Napa.
 
 
 

Måndag

Idag har jag pluggat, käkat och lagat mat. Plus kollat på massa kläder på nätet. Har hittat en så snygg bikini som jag tänker beställa. Är dock alltid lika svårt att välja vilken storlek man ska ha..
 
Dieten går föresten bra, på 3 dagar är jag mycket mindre svullen och har gått ner 1 kg. Är nästan nere på samma vikt jag hade då jag slutade dieta i januari. Känns bra att inte ha gått upp så mycket sedan januari, självklart lite men ändå inte allt jag gick ner. 
 
Jag har även bakat mitt favort lchf knäckebröd. Så himla gott och enkelt att göra.
 
Min middag, tortillas i salladsblad. Super gott!
 
 

Brillor

Köpte ett par nya solglasögon i fredags. Behövde ett par som är lite mer slit och släng.. Har två par från förut men dom är raybans och tommy hilfiger så jag vågar knappt använda dem. Dessa får bli mina strand brillor i Ayia Napa.




Söndag alla dagar i veckan

Nu under läsledigheten, "ledigheten", så består mitt liv av en hel del ångest och saker jag borde göra hela tiden. Under dessa veckor har jag mest suttit hemma med smutsigt hår och läst på samhällsära. Nu då samhällsäran är över är det matematikens tur. Det går dock inte lika bra eftersom jag är väldigt dålig på det.. men jag försöker iaf.
 
Nästa onsdag så har jag mitt sista prov, matte, och efter det har jag lovat att ta tag i mitt liv. Lite har jag redan börjat med att försöka äta lite bättre. Tänker köra en lättare variant av lchf med frukter. Jag mådde så mycket bättre i Januari då jag åt enligt dessa rekomendationer! Jag kommer börja jobba i april så jag ska även börja plugga på inträdesproven direkt efter studentskrivningarna. Nåja, hur som helst så kommer vardagen ändras lite så då kommer jag ha annat att plugga om än hur många timmar jag pluggat per dag..
 
 

Lite shopping

Ikväll stod det shopping på schemat. Hittade små saker, en skjorta och en tröja. 

Nu då alla firar pampas nationaldag så ligger jag och Julia och kommar netflix i min säng, mkt bättre..





Lycklig

Hej, ville bara säga att jag klarade av samhällsläran! Så sjukt skönt att det är över. Nu är det endast matten kvar.

Imr ska jag jobba och har väckning på 5.35 så natti!!




Vårväder

Idag vaknade jag med super gott humör! Vet att det kmr ändras under dagens lopp.. Det är imr som det gäller och jag har inte pluggat på flera dagar.

Men idag har jag tänkt repetera och påminna min tröga hjärna vad det var jag läste för 2 veckor sedan.. 

Larry och jag har varit ute på promenad i super härligt vårväder. Så skönt att snön håller på och smälter bort! 😄




Modersmål och sånt

Studentskrivningarna i modersmål är över! Halleluja! endast två stressmoment kvar, samhällslära och matematik. Samhällsläran är på onsdag och matte nästa vecka på onsdag. Ska bli så sjukt skönt att ha dem över och speciellt samhällsäran som jag stressat och pluggat till. Nu har jag nått den punkten då jag inte orkar längre. Även fast jag planerar att plugga så blir det inte till något och jag kollar serier istället..
 
Nu ska jag ut och gå med Alice. Endast 49 dagar till Ayia Napa så nu är det dags att gå ner några kilon igen. 
 
Ingen sån längre! :D
 

Plugg

Klockan är 13.41 det ända jag gjort hittills idag är pluggat och ätit. Helt bra ändå.




Plätt kalas

Vi blev snåla igen på plättar så igår blev det plättkalas andra gången för mig den här veckan. 😅 Sjukt gott var det och som tur lämnade det över en hel del som vi käkade till morgonmål. 😇




Aaw

Haha så söt.




Latast i världen

Idag har jag varit sjukt lat. Började dagen med att fara ett varv till skolan, hade modersmål prep. Efter körde jag hem, lagade lunch och pluggade kanske en halv timme och sedan sov jag i 2 h.. Alltså skärpning! Efter det har jag pluggat kanske 1 h och nu kollar jag youtube. Haha det blir inte till något idag..


❤️




Plättar

Alltså kolla in vårt kvällsmål...






Mat och plugg

Just nu består mitt liv ungefär endast av plugg och mat..


Glömde fota min lunch idag, men den bestod av en avokado, paprika, gurka och mozzarella blandning. Gott var de. :)




Min morgon rutin

Nu under läsledigheten har jag en lite annorlunda morgon rutin än annars. Jag stiger oftast upp nångång efter 9 okej ibland 10. Oftast tar jag alla mina böcker och går över till andra huset där jag gör morgonmål. Därefter börjar jag plugga, oftast i ca 1-2 h innan jag går ut med Larry. Efter min och Larrys promenad pluggar jag en stund till innan jag äter lunch. 

Okej blev lite längre än endast morgon rutinen.. Men såhär ser det ungefär ut. Väldigt mysigt!








Tisdag

Idag började jag dagen med att försova mig. Fixade mig på 5 minuter och fick köra gasen i botten till sjukhuset. Hade tid till bukultra, allt såg bra ut som tur!

Efter besöket på sjukhuset pluggade jag halva dan och har nu ikväll varit på ridlektion. Red Arttu och det gick riktigt bra vilket är roligt! :)


Hoppas alla kvinnor har haft en fin kvinnodag. Hejja oss kvinnor! 💪🏼

Kryssning

Förra onsda - torsda var vi ju på kryssning. Jag hade förväntat mig rn skön dag på båten med plugg mat och shopping. Det gick dock inte att plugga eftersom 50% av människorna på båten var under 12 år gamla.. Vilket var lite jobbigt. Men annars var allt bra. Maten var super god som vanligt.

När vi kom iland från kryssning for vi iväg till tammefors där vi nästa dag shoppade och köpte ny bil.













Jag ska blogga

Jag ska börja blogga oftare och jag ska även publicera lite bilder från resan. Men just nu så är det plugg som gäller. Hur tråkigt det än är så måste jag försöka lära mig så mycket som möjligt på den här veckan jag har på mig innan shl skrivningarna..

Imorgon morn ska jag besöka doktorn och efter det ska jag plugga och blogga! 😘





Hemmaa igen




Vi är påväg

Efter något som kändes som en evighet är vi äntligen på tåget. Jag lyckades förstås direkt spilla halva vattenflaskan över mig själv och mina böcker.. Haha som tur var det bara vatten. Nu ska jag sova lite, plugga lite och bara njuta över att slippa hemifrån ett par dar.







Snöskoter

Jag har haft en så rolig dag, i alla fall jämfört med igår. Började dagen med 2 h plugg, sedan blev det morgonmål och ca 1 h plugg efter det. 
Jag och Lydia bestämde oss för att ta snöskotern och köra till farmor och farfars. Det var så roligt och vädret var så fint. Vi var en stund hos fammo och fafa och när vi kom hem satte vi pulkan efter snöskotern.. Haha hade så roligt!! 😂😂







Det roliga tog tyvärr slut tillslut och det ända jag gjort ikväll är pluggat. Åh är så trött. Nu håller jag hur som helst på och packar inför resan imorgon. Ska bli så skönt att komma hemifrån i några dagar!




RSS 2.0