En hälsning från Sara & Anna

I Finland så har vi nu gått ett steg fram i utvecklingen och riksdagen har godkänt lagen kring samkönade äktenskap. 92 röster emot och 105 röster för. Detta tycker vi såklart att är underbart men tyvärr finns det också många som är missnöjda med den nya lagen. För oss känns det som en självklarhet att två människor som älskar varandra ska få gifta sig oavsett kön.
 
Att så starkt vara emot samkönade äktenskap på grund av något som skrivits för flera tusen år sedan är lite sorgligt. Väldigt mycket har ändrats i världen sedan dess. Vi har ändrat våra tankesätt kring många frågor.
 
Eftersom gud beskrivs vara den godaste personen i världen så borde han väll tillåta en människa att vara tillsammans med den hen älskar oavsett kön. 
 
Även fast man håller strikt fast vid sina åsikter och sin tro så måste man förstå att alla i Finland inte litar blint på bibeln och dess läror. 
 
Många kristna är även för detta. Det bevisar att det ena inte måste utesluta det andra. Man kan vara kristen och tycka att homosexualitet är helt okej, vilket är fantastiskt. 
 
Människor måste bara få lite bredare perspektiv och inte vara så konservativa. Utvecklingen går framåt och tur är det. Även om det strider mot din tro så borde väll männskliga rättigheter också vara viktiga. Om man vill vill ha ett jämstäldt Finland så är denna lag ett måste, lika självklar som att kvinnor ska få rösta i val.
 
Att skämta t.ex. om att flytta till Ryssland pga den nya lagen känns omoget och rasistiskt. 
 
Men trots alla som är emot äktenskap mellan två personer av samma kön så ska vi vara lyckliga att lagen gått igenom och att vi är påväg mot en mera jämnstäld, färgglad framtid där kärlek alltid ska vara tillåtet.
 
Tack för oss. Kram <3
 
#spridkärlek #pride #tahdon2014
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0